acasadipia

Alla inlägg under maj 2012

Av Pia - 7 maj 2012 13:48

Det blev en lunchpromis runt Skeppsholm idag   

Av Pia - 7 maj 2012 08:07

Har tagit mig till jobbet i dag. Känner mig bättre än vad jag har gjort på länge. Det ända som kanske är lite irriterande är detta kliande i ögonen och halsen av allt detta pollen som finns överallt. Kan det inte regna på nätterna som dessa pollen lägger sig på marken istället.


Ha en bra dag!  

Av Pia - 6 maj 2012 20:00

Jag skrev fel i går det var förstås S:t paula som jag hade tagit skott av.

   


Dagen började med att Joakim väckte mig vid sex-tiden. Vi tittade på barnkanalen till sju-tiden då David hade varit upp en halv timme, så Gick vi och åt frukost innan barnen börjar leka med sina bilar. När Peter kom upp vi åtta så gick jag ut på en femtiominuters promenad. Det var jätte skön start på morgon. Humäret är riktigt bra och det känns bra inne i själen oxå.


Eftersom det är söndag så var det städning som stod på planen. Det jobbigaste rummet var Davids. Jag tror han hade tagit fram allt och när han i bland försöker att städa så lägger han allt i fel lådor så allt var i oordning. Han brukar komma till mig och fråga var hans saker är så jag försöker lära honom att det är lättas att hitta sina saker om man har bestämda platser för dem som t.ex billåda, legolåda, klosslåda osv. Har inte riktigt gått in men jag är envis och Joakim hade svårt för det oxå men nu har han börjat förstå att det är lättare att hitta saker om de har sin plats. Så jag ger mig inte. Har nog skurat för mycket i dag är riktigt trött i handlederna nu. vet inte ens om jag orkar ta upp broderiet. Den kanske får ligga tills i morgon.


Har bakat en massa surdegsfrallor här är några bilder på deg till färdigt bröd. Jag var tvungen att smaka den och de var underbara. Nu får jag vänta tills lördag innan jag får äta bröd igen.

       

I morgon planerar jag för två promenaden en kortare på lunchen och en längre på kvällen.  Ska försöka att göra två pass per dag. På onsdag blir det pilates och på torsdag ska jag pröva Zumba på jobbet. Jag tror det hjälper mig att komma på fötter igen och klättra uppåt i spiralen istället för neråt.


Kram

Av Pia - 5 maj 2012 20:37

Jag har lärt mig att man ska röra sig var 30 minut. Så jag ställer mobilen på trettiominuter och sedan reser jag mig från soffan och gör något som t.ex titta till barnen i deras sängar. Det blev ingen mer promenad utan jag stte mig på motionscykel i 30 minuter i stället och då började jag med en ny bok "Jag kan se i mörkret" av Karin Fossum. Kan ännu inte säga vad jag tycker men har läst andra böker av henne och dem har varit bra.


Har tagit skott av mina Pensér. Denna finna med sina bebisar

 

och denna som jag köpte som skott på en marknad förra året och har varit jätte nyficken på hur den skulle se ut när den blommade. Den såg jätte fin ut på bilderna och det övernsstämmde med verkligheten. Här med sina bebisar:

 

Har satt två fördegar till bak i morgon av Levin Bräck. (surdegs frallor)

 

I baln måste man byta burk för surdegen. Det så himla fräsch ut då eller hur?

 

Har kommit i i en korsordsfas. Får sådana faser ibland. Börjar jag så har jag svårt att sluta.


Tänk på lördagar är det verkligen tråkigt på TV. Jag tror att det är den tråkigast dagen på TV. Det finns verkligen inget man vill se om man nu inte är hockeyfräls, då kan man ju titta på hockey-VM förstås. Men för oss som inte vill det så finns det inget. Tur att man har korsord och handarbete att hålla på med.



Av Pia - 5 maj 2012 14:08

Gick ut efter lunch på en rask promenad. Man känner sig så himmla duktig när man har gjort det. Man är så taggad så man tror att man ska ta en runda till senare i kväll. Vi får se vad som händer. Det skulle vara bra om jag gjorde det.


I dag känns livet lite ljusare har kanske kommit rätt i spiralen och vänt uppåt istället för neråt.


Har provat i två nätter att strunta i nattskena. Har konstaterat att jag behöver dem. Så i kväll är det bara att sätta på dem. Hoppas på att de snart hör av sig från handkirurgen så jag får veta vad det är för fel med mina handleder. Längtar efter att få styrketräna igen. Har märkt att jag har blivit svagare i armarna nu när jag inte kan använda dem lika mycket. Sedan skulle det vara kul att få bort gäddänget oxå.


I bland så tror jag att mina barn tror att de får ha leksaker i hela lägenheten. När jag komentera det för dem så säger de att det är så stökigt i deras rum så de kan inte vara där. Jag föreslår då att det kanske skall städa så de kan leka i sina fina rum. De svarar att då hinner de ju inte leka. Man kommer inte långt i med att prata med dem och så vet man om man säger till dem att städa så blir det tårar och skrik och då blir varken rummen städade eller lek av. Så jag låter det vara tills i morgon då vi har städdag. Det vet att vi städar på söndagar. Så får vi en lungt denna lördag.


Nä nu är det dags för lite te och mellis.


Höres!!!!!

Av Pia - 4 maj 2012 21:20

Det blev ingen promis vid lunch. Borde kanske men jag började plantera om de sista blommorna. Så nu har alla blommor som behövde ny jord fått det. Har faktisk även plantera om orkidéerna oxå. Vi får hoppas att de tyckte det var bra och börja växa till sig.


Har annars haft mitt spa med inpackning och peeling av kropp och ansikte. Det var jätte skönt att pyssla om sig så. Tyvärr var det länge sedan. Har löst en del korsord. Jag är lite smart för jag har köpt korsors tidning för nybörjare och då klarar men korsorden och då mår ens ego riktigt bra. Jag vet att dem är lätta men ändå. Vad är inte mer frustrerande att sitta med ett kors ord och man bara kan ett eller två ord. Är det då inte mycket bättre att göra ett lättare där man kan allt.


Vi har inget planerat denna helg och det känns skönt. Kanske att kusin Oliver kommer över och målar sin ballong. Det ska bli spännande och se var de ska hitta på med dem. Själv har jag ingen aning vad de ska bli. Peter hade förslag att man skulle dela dem så de blir två masker av dem. Vi får se vad de gör.


Det känns lite tomt nu när lapptäcket är färdigt. Det känns alltid så när större projekt är klara. Det blir liksom ett vakum innan man hitta på något nytt.


Ha en mysig fredagskväll.


Av Pia - 4 maj 2012 09:11

I dag är jag hemma och tar hand om mig själv. Började dagen med att lämna barnen på dagis och sedan ta en femtio-minuters promenad i rask takt. Redan efter den så känner man sig starkare. Sitter nu och dricker te och har kollat av FB.


Ska försöka ta en sväng till efter lunchen. Solen lyser hoppas den forsäter med det. Annars så tänkte jag pyssla i hemmet och pyssla med mig själv så som ett härlig dusch med lite spa kanske. Har tyvärr inget barkar annars hade jag nog tagit mig ett bad.


Tänk positivt. (försöker muntre upp mig själv)



Av Pia - 3 maj 2012 16:19

i dag har barnen beställt våfflor. Jag som snäll mamma ställer förstås upp. Har köpt hem hallonsylt och glass till dem. Själv ska jag äta fisk och räkor med en massa grönsaker till. För om jag skulle ta en våffla så skulle Joakim säga "mamma tänk på den nya mobilen" Och det är bara för att påminna mig att inte äta onyttigt. Nä jag tror jag hämtar hem mina gullungar tididigare i dag så de får hjälpa mig att göra våfflor.


Hörs senare!!!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards