acasadipia

Alla inlägg under maj 2012

Av Pia - 15 maj 2012 20:31

I dag på lunchen gick jag med en kollega runt Skeppsholmen i rask takt. Det tar ca 45 minuter. Det var underbart väder och gå så där nära vattnet är så härligt. Man hör vattnet klucka vid båterna som ligger förtöjda. Stockholm är vakert.


Försöker brodera i dag men får ont i handleden redan efter några styng, Så jag får lägga ner och villa hela tiden. Det känns lite frustrerande. Det går så sackta att sy. Och jag har så lite kvar nu.


Försökte röja i barnens rum. Försökte även att få barnen att hjälpa till men de gjorde de inte. Fick det snyggt i Davids rum men han har lyckas att stöka ner igen. Känns meningslös att röja i deras rum för efter fem minuter så ser det lika dant ut igen. Men för hoppningsvis så har de kul när de stökar ner.


2-0 till Sverige mot Lettland. om någon är intreserad.


Ha en fortsatt trevlig tisdagskväll

Av Pia - 14 maj 2012 20:12

Joakim har bestämt sig för att inte spela fotboll. I allafall inte nu han kanske ångra sig tills nästa år. Om han vill får han prova på det igen då. Eftersom det inte är någon träning på onsdag så åker Peter och barnen upp till Hälsingsland på onsdags eftermiddagen. Själv blir jag gräsänkling tills söndagen, ska ta hand om mig själv och så ska jag ta hand om hemmet samt måla en soffa. Ni kommer att få följa målningen av den här på bloggen i helgen.


Efter som jag fick en två raska promenader á 20 min när jag gick fram och tillbaka mellan Riksdagen och Valmyndigheten så gör jag inget i kväll. Tänkte gå till gymet i morgon när jag kommer till jobbet och cykla 30 minuter.


I dag började jag men en ny bok den är lättläst eller man kommer in i den på en gång. Den heter "Efter mörkets inbrott" av Haruki Murakami. Ska bli intresant att se hur det utvecklar sig i boken. Har bara läst fyra kapitel än så länge.


Ha det   

Av Pia - 14 maj 2012 07:49

Vad tiden går fort. Nu är det redan måndag igen. I dag ska Joakim på sin första utflukt med dagis. Han ska till fjärilshuset, Han han hade matsäck med sig i dag. Han var så stolt. David ville oxå följa med, men det är bara sex-åringarna som får åka. Han får vänta tills han blir 6 innan han få åka. Joakim lär väl vara trött när jag hämtar honom i dag.


Själv ska jag på studiebesök på Valmyndigheten. Det ska bli roligt att se vad andra myndigheter håller på med.


Ha en trevlig dag!

Av Pia - 13 maj 2012 17:07

Dag började med att David väckte mig kl 06.00 Joakim var redan vaken och låg och tittade på TV i sitt rum. Satte på Smurffilmen till David gick sedan och la mig i soffan. Tänkte att jag kunde slumra lite medan sötnosarna tittade på TV. Men har jag vaknat så har jag, tog i stället fram min bok och läsde. Till 07.00 hade jag lungt och skönt sedan hade de tröttnat på TV och kom och lekte i vardagsrummet istället. stod ut en stund innan jag sa nu går vi och äter frukost. David ville men Joakim skulle vänta att äta tills pappa kom upp. Efter frukost kunde jag sätta mig en stund till med boken medan de lekte med sina bilar på vardagsrumsbordet och där i mellan gick på toa femtongånger på en kvart. David tyckte han var stor nu så han behövde ingen blöja så han sprang på toa hela tiden för det ör ju så spännande att kissa i toalettstolen. Men jag lyckades läsa ut min bok innan Peter kom upp vid åtta. Då tog jag på mig träningskläderna och gick på en promenad på ca en timme. Det är så himmla skönt att gå på morgon hela dagen blir positiv efter en sådan start.


Vi grillade korv som lunch, bjöd in min kompis med familj oxå. Det är riktigt trevligt att få göra något spontant som att ringa samma dag och fråga om de ska komma över och grilla korv till lunch. Vi hann ju vara ute en stund innan lunch och då började jag med en ny älg. Har gjort en mule (den lilla) och början på kropp/huvud.

 

Satt en stund till efter besöket hade gått så barnen fick vara ute nu när det är fint väder.


I går sydde jag ett var till en gamal spjälsängs madrass. Barnen ska få ha den och leka med, de bygger ju så många kojor och vill ha sängplatser i kojorna.

   

När Peter och Joakim var och simmade för sista gången så tog jag med David på en cykel tur. Vi har ute i nästan 50 minuter. David somnade på slutet och ville inte gå när vi kom hem, fick lov att bära upp honom för trapporna. Så i dag blev det två motionsturer.


Nu har Peter och Joakim kommit hem. Joakim fick diplom för han varit så duktig med simmningen. (Alla som hade varit med fick diplom). Peter håller nu på att laga mat och jag vet inte riktigt vad Joakim gör men David tittar på Smurfarna.


  


Av Pia - 12 maj 2012 09:30

Ställde mig på vågen i morse jag fortsätter neråt. Nu har jag gått ner 4 kg sedan i påskas. Nu har jag kommit halvvägs till ny mobil.


Ville bara säga det!


Nu fortsätter lördagen!

Av Pia - 11 maj 2012 20:38

Fredagkväll och vad är det på TV jo hockey. Allts skit tråkigt. Har faktiskt ingen lusta att tillbringa fredagskvällen framför hockey. Får nog gå och lägga mig och läsa i stället.


Idag blev jag bjuden på lunch av en trevlig vän. Hoppas vi kan ses flera gånger så jag får bjuda tillbaka.


Nä jag är så tråkad av hockey så jag kan inte ens skriva så god natt så får vi hoppas att jag har något roligare att skriva om i morgon.



Av Pia - 11 maj 2012 08:05

Fredag och jag vaknade och kännde mig ganska platt om magen. Jag kände mig i allafall inte tjock. Det var en härlig känsla. Det ger resultat att motionera och tänka på vad man äter.


Nu är det dags att tag i dagen.


Ha det!!

Av Pia - 10 maj 2012 20:51

Det blev en vilodag i dag. Känner mig så jädras trött. Beror nog dels på allergimedicinen och del på lågtycket som är nu. Har märkt att armarna värker mera när det är lågtryck. Jag kan ju vara trött på grund av värken oxå. Får nog gå i säng tidigt i kväll.


Så God natt.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards