acasadipia

Alla inlägg under maj 2012

Av Pia - 24 maj 2012 08:42

Jag har gjort ett litet uppe hål med bloggen i två dagar. Har virkat lite och gossat med familjen.

Har varit för trött att ta fram datorn och skriva lite. I kväll ska vi till förskolan på Picnic så vi får se i fall jag har orka att skriva lite i kväll.


Ha det   

Av Pia - 21 maj 2012 20:18

I dag hände det något som aldrig har hänt på mina 15 år på Riksdagen. Det var ett riktigt brandlarm. Hadde precis ätit färdig tänkte diska matlådan och sedan sätta på mig jumpaskorna och skulle traska ett varv runt Skeppsholmen. Men då började larmet gå och de sa i högtalar "brand i huset, lämna omedelbart huset genom den närmaste dörren". Så det var ju bara att gå ut och gå till uppsamlingsplatsen uppe på Slottsgården (tror jag). När avprickningen var färdigt så satt vi ett gäng i trappen vid Riksdagens östra hus och tittar på när brankåren och de andra håller på och släkter och vädrar huset. Det hade tydligen börjat brinna i bastun i herrarnas omklädersrum. Vi var väl utvisad från arbetsplatsen en halvtimme sedan var det bara att gå in och jobba igen. Himmla tur att det var så himmla fint väder så man kunde njuta av solen medans man väntade.


Jag brukar låna böcker från Riksdags biblioteket. i dag fick jag en spännande thriller skriven av Henrik Tord "KUM (khmer: ung. oproportionerlig hämd)" Jag fick den på kortlån så jag måste läsa den innom 14 dagar så jag får lämna "Cirkel" ett tag. Hade bara hunnit läst en och en halv sida. för jag var så trött i morse när jag åkte till jobbet.

 

Nä nu ska jag virka lite på min älg.


Ha en skön måndagskväll.  

Av Pia - 20 maj 2012 20:28

Nu äe det ordning här igen. Leksaker överrallt och barn som blir arga när inte leksaken gör som han vill eller om brosan inte gör som man vill. Fullfart igen alltså. Det har varit underbart skönt att vara själv. Men det är underbart att ha familjen hemma igen.


Under eftermiddagen sydde jag överdarag till barnens stolar med flistyg som hade blivit över. Så nu sitter de skönt.

 

Har nu på kvällen virkat lite oxå. Ett ben, bakplutt och ett horn (det ska var två pluttar på hornen innan de är helt klara)

 

Har gjort veckans fruktsallad. Fryst in fyra smålådor och en i kylskåpet.

Den här boken ska jag börja med nu den är skriven av Mats Strandberg och Sara Berkmark Elfgren och heter "Cirkeln" Det är den första fantasyboken i en trilogin.

 

Sov gott!

Av Pia - 20 maj 2012 10:06

Det märks att närmar sig 40. Tål inte ens att dela en flaska vin med väninnan för att känna sig bakis dagen efter. Det kanske inte har med ålder att göra utan att jag har inte drukit en droppe sedan påskas. Så det kanske beror på att jag är ovan.


I går innan jag fick besök så kom jag i väg på min cykeltur. Jag tror jag cyklade runt hela Märsta och det tog drygt en timme. När jag kom hem så fixade jag Joakims byxor. Han hade fått hål på ena knät och när jag frågade hur lappen skulle se ut så ville han ha ett hjärta. Så det fick han. Den blev riktigt fin.

 

Fortsatte hela eftermiddagen att spela på gramofonen. Hittade en del riktigt typiska glamrock skiver. Det konstiga med är att även fast men inte har hör dessa skivor på jag vet inte när, så kan man texterna när man hör låten. Helt otroligt. Efter som familjen är på väg hem och beställt korv med bröd till lunch så måste jag cykla ner till affären och köpa det. Själv så tar jag nog blodpudding och sparris. .


Vi hörs senare!!

Av Pia - 19 maj 2012 13:30

Det blev ingen promenad i går utan jag satte mig och virkade i stället. Det blev två armar och ett ben.

 

Fastnade även framför TV med Bodyguard ännu en måbra film.


I dag har jag röjt och dammat har bara damsugningen. Dra mig för det för jag får ont i mina armbågar och handleder av att dammsug. Men ska ta ett rum i taget så sk det nog gå.


Så är blev soffan. Personligen blev jag helnöjd. (ett före kort oxå)

     

i dag var jag duktig och tog mig en morgon promenad på en timme. Om dammsugningen inte suger musten av mig så har jag planer på att ta en tur med cykel ute. Har tagit fram mina LP-skivor (har två backar). har spelat på gramofoner hela dagen. en massa Kiss har det blivit. Har ju enhel del. Det är något vist med vinyl skivor. Är glad att jag har stått på mig och sparat även fast vissa i familjen har antytt att man kanske skulle sälja dem. Det dröjer nog ett par år innan jag kan göra det.

   

Nä nu ska jag ta och fortsätta med städningen så jag blir färdig innan min kompis kommer.


Av Pia - 18 maj 2012 16:21

I dag vaknade jag vi halv åtta. Gick upp och njöt av en god frukost och satte mig framför TV och virkade lite på Älgen jag håller på med. Blev klar med kroppen. Nu är det bara två armar, två ben, två horn, fyra pluttar till hornen samt en bakplutt innan den är färdig.

 

När jag hade virkat färdig satte jag i gång med att måla soffan en andra gång. Den blev jätte fin tycker jag. Jag har även gjort klart sittsen. Och den blev oxå jätte fin. Så tänk er in när soffan har torkat oägga på sittsen vad snygg soffan kommer att bli. Var i väg till sy affären och köpte mera fyllning till sittsen så nu är det mjukare om baken när man sätter sig i den.

   

Jag tog ingen morgon promenad i morse det regnade och jag satte mig inte heller på cykel för jag årkade inte. Men jag har cyklat till centrum och coop en gång. Sedan tor klammern till häftpistolen slut så jag cyklade till Coop en gång till. Så jag har inte suttit på min bak hela dagen. Har funderingar på att ta en promis efter middagen oxå. Solen skiner och det är skönt ute. Meddelar senare om jag gjorde det.


När jag var ner vid centrum så var jag på systemet och köpte lite vin tills i morgon då jag får främmande. Köpte lite brieost och digistivekex på coop oxå. Vi kommer att få hel mysigt i morgon.


i morgon ska jag förutom att motionera även städa lägenheten oxå, så jag känner mig fri på söndag då jag tänkte ta mitt hemma spa och vara riktigt utvilad när maken och gokorvarna kommer hem.


Ha en trevlig fredagskväll.



Av Pia - 17 maj 2012 22:04

I dag sov jag till halv nio. Jag minns inte när sist sov så länge på morgon. Jag sov hela natten oxå. Så i dag har jag käntmig pigg. Jag började dagen att cykla 30 minuter på motionscykel. Sedan tog jag en lång frukost innan jag började att slipa soffan. Innan jag målade den gjorde jag i ordning dagens surdegar. Det blev fyra bröd i dag. Ska nog baka lite på lördag oxå.

     

Efter lunch så gick jag på en timmes promenad. Var riktigt skönt. Måste erkänna att jag har syndat både i går och i dag. I går med en liten påse med smågodis och i dag med daimkakor. Men nu är allt slut och i morgon blir det nyttigt igen. Man måste ha sina svackor ibland detta var min första efter jag började för fem veckor sedan. Det är ganska bra i allafall.


Har snart broderat klar den sista ringen på broderiet. Så jag ser verkligen slutet på detta projekt.  


På tal om projekt så här ser soffan ut efter första målningen.

 

I morgon ska jag måla den andra gånger och hoppas att jag slipper måla flera gånger. Sedan ska jag ta en tur till syaffären och köpa stoppning till sittsen till soffan. Ska nog ta en sväg till systemet oxå och köpa något gott vin till mig och min kompis till lördagen. Annars så är det minst en promis i planerad.


Har precis titta på Notting Hill en himmla bara må-bra-film. Tror jag ska gå och lägga mig och läas nu. så god natt.



Av Pia - 16 maj 2012 21:24

Nu är mina killar uppe i Hälsingsland, och jag ensam hemma. Jag njuter av ensamhet just nu vet inte om jag gör det i morgon men just nu gör jag det.


Har röjt i köket och hallen. Gjort det fritt i hallen så jag kan börja med soffan i morgon. Så här ser soffan ut i dag:

 

I morse när jag kom till jobbet gick jag direkt till gymmet och cyklade en halvtimme med Fat Burn. Man känner sig så himmla duktig när man har gjort ett pass på cykel. I morgon tänkte jag ta en promenad innan frukosten hoppas det inte regnar bara, men om det gör det så får jag väl sätta mig på cykeln en halv timme.


Vad får man om man blandar till detta?

100g surdegssatts

150g vetemjöl

150g ljumet vatten

Jo en fördeg för surdegsbröd. Har satt två degar. Så det blir bakning oxå. Grund sattsen har även blivit matat ifall jag får för mig att baka mera.

     

I morgon ska jag slipa soffan och måla en första gång. Sedan ska jag röja i vardagsrummet. Annars ska jag ta det lungt.


Ha en trevlig onsdagskväll.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards