acasadipia

Alla inlägg under juni 2012

Av Pia - 27 juni 2012 21:20

kom ut på en 45 minuters promenad på kvällen med en vännina. Det var sol, regn och sol igen under promenaden. Vi fick se en regnbåge oxå.


Nu börjar tiger ta form. den sista boet i fia-spelet.  sedan är det bara en ram runt allt och efter det sy kanterna sedan klar för leverans. Hoppas att de som får den blir glada.

 

Nu börjar hjärna att arbeta på högtryck vad jag ska göra efter fia-spelet. Har en massa idéer. så vi får se vad det blir. Jag tror det blir lite virkning eller stickning.


I morgon ska jag börja jobbet som i dag med ett besök på gymmet. Ska försöka att träna varje morgon tills jag går på semester om två veckor. Har planer för semester oxå så jag inte lägger av bara för jag har semester. Vikten tar juinte semester. Har klarat tre dagar utan godis, fikabröd och alkohol. Det har gott lättare än jag har trott. Man får ju tänka på att jag var hemma två dagar med David och jag kan tala om att det finns kakor och kex hemma som man lätt kunde ha tagit till mellamål. Men jag gjord inte det och känner mig stolt för det. Nu är det exakt fyra veckor kvar till vi åker till Gotland. Längtar dit. Om jag fick drömma så skulle jag kunna tänkamig att vara på gotland sommartid och här i märsta vinter tid. men mitt jobb har inget lust att flytta till gotland på sommaren så jag får nöja mig med två veckor på sommaren. fundera på om jag ska vara där längr nästa år, måste först övertala min lilla gubbe om det. vi får se.


Dax att lägga sig.


God Natt!!

Av Pia - 27 juni 2012 09:06

I dag när jag kom till jobbet så gick jag med raska steg till gymmet och av verkade en 15 minuters pass på motionscykelen och ett 15 minuters pass på trampmaskinen. Den sista är skit jobbig. Nu sitter jag ny duschad och jobbar.


I går blev det 30 minuter på motionscykel och ca 40 minuter på cykel i det fria.


Det känns bra att komma i gång igen.


Ha en bra dag  

Av Pia - 25 juni 2012 22:07

Även fast lill killen är hemma för ögoninflamation som förövrigt har lagt sig, så har jag trännat riktigt bra i dag. Två 30-minuters pass på motionscykel och en promenad på ca 45 min men en kompis. Känner mig riktigt nöjd. Jag har även varit duktigt när det gäller maten . har hållit mig till de måltiderna jag ska och har inte ätit något onyttigt. Det känns lite som jag är på gång igen. Var snälla och håll tummarna att jag är på rätt väg.


I morgon ska det oxå bli två pass på motionscykel sedan på kvällen blir det nog en tur på cykel runt i märsta. Funderar på att skaffa en cykelkarta över märsta för att hitta bra vägar att cykla på. MAten ska jag hålla mig till mina mål ingen i mellan .


Har broderat en del i dag. Handleden känns ok. lite öm nu på kvällen. men jag har ju även strykit och plockat ur och i diskmaskinen samt hängt en massa tvätt oxå. så jag tror att det öma beror nog på all det jag har gjort.


Jag och David har pusslar och spelat spel oxå. i morgon ska jag nog läsa lite för honom om han vill förstås. Om det är uppehåll ska vi nog gå ut och få lite frisk luft oxå.


Jag har glömt säga att det har hänt en stor sak här hemma. David har slutat med blöjor. Allså helt. det är andra natten utan blöja. Nu har jag inget blöjbarn längre. Det är en både och känsla. Skönt att slipa byta blöja men sorg att han inte är liten kille längre.


Nä nu ska jag gå och lägga mig


God natt!!!

Av Pia - 25 juni 2012 06:56

I fredags bar det i väg till Hälsingland Räfsabo som ligger mellan Alfta och Edsbyn. Det är svärföräldrarna som har stugan där. Mina svägorskor var där oxå. vi sammanlagt elva stycken. Jag, Peter och barnen  sov i tält. Mysigt men det räcker med två nätter. Vädret var fin bara lite regn under lördagen. Men det var fullt med knott och mygg. Jag blir helt galen av det så jag höll mig mest inomhus. På lördagen började Davids öga att kladda sig. Det utvecklade sig så pass att det har gått över till det andra ögat. Stakaren har alltså ögon inflamation så det är vab i dag och jag tror det blir i morgon oxå.


Mamma och pappa har äntligen kommit till gotland. enligt vädret i går så skulle det regna så dant på bla gotlan att de har lagt en klass 1 varning där. hoppas de inte regnar bort.


Nu kommer ett gäng bilder från helgen ha en trevlig dag!


                                                                                   



Av Pia - 21 juni 2012 20:14

Jag har sytt två figurer åt barnen. de fick välja färg själv och hur munnen skulle vara och vilka knappar som skulle vara ögon. Lite förvånad över vilken färg de valde. Men jag tog det de vill ha. Det var inte så lätt att använda overlocken till detta. Det är nog raka eller svagt böjda stygn som gäller för den annars så får jag använda den vanliga symaskinen. Så det blir inga fler fantasifigurer med overlocken.


Detta är Davids:

   

Detta är joakims:

   

joakim och jag tog en sväg till affären efter middagen då möte vi Ian haglund /Europes trummis/ Det känns fortfarande konstigt att stöta på sin gammla idol på väg ner till affären.


Under midsommar ska jag fundera ut vad jag ska sy nästa vecka. Måste ju testa maskinen ordentligt. Det enda sättet att lära sig är ju att öva.


Ha en trevlig Midsommar

Av Pia - 21 juni 2012 13:21

Nu har jag varit kreativ när de gäller matrester. Peter gjorde pannkakor i går till barnen och i förrgå så gjorde han en pastagratäng med lax. Vad kan man göra med detta? jo Creeps med fyllning av pastagratäng med lax. Med lite dill och citronpepper blev det jätte gott. här kommer lite bilder på det:

         

Jag har även sytt på min fina maskin det blev en huv till maskinen. erkänner var lite  för ivrig på att sy så gjorde lite fel men det blev snyggt ändå. Jag tänker inte tala om vad som är fel det får ni lista ut själva.

   

Av Pia - 21 juni 2012 10:49

Jag har fått världens roligaste maskin. Den klipper och syr på en gång. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska sy med den men vill sy hela tiden så är det någon som har några idéer vad jag kan sy!


Måste forsätta!!!  

Av Pia - 21 juni 2012 07:56

I dag har vi halv dag och jag får sitta hemma och jobba dessa få timmar. Gör som vanligt börja skriva lite på bloggen. Man ska ju inte gå i från bra vanor.


I går kom jag äntligen ut på en cyklel tur. Hade ett mål. tog cykeln till En kompis och lämnade en cd sedan cyklade jag hem. cyklade kanske effektivt i 35-40 minuter så jag är nöjd. Har inte vågat stället mig på vågen efter helgen. väntar nog ett tag till innan jag kollar lägget med vikten. Någon mobil innan midsommar blir det i alla fall inte. Hoppas att jag kan skaffa mig en innan semestern är slut. så jag börjar jobbet med en ny mobil.


Nä nu ska jag jobba. ska hämta barnen vid ett och vi har beslutat att vi ska på picknick med cyklarna.


Ha rn bra dag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards