acasadipia

Alla inlägg under juni 2012

Av Pia - 14 juni 2012 21:29

Jag känner mig verkligen firad i dag. förs på morgon av make och barn sedan på lunchen av kollegorna. Fick en trevlig lunch med ett glas vitt vin. Eftermiddagen gick väldigt fort och allt gick väldigt lätt. Man kanske ska ta ett glas vin lite då och då på lunchen så eftermiddagarna blir roligare. Inte nog med lunch så fick jag en underbar bok "Stora betongboken" samt ett presentkort på Panduro. Helt i min smak. Tack igen om ni läser detta.


Vi åt middagen på resturang i dag. Barnen var jätte duktiga. Vi åt på kolgrillen i märsta. Olika grillade spett. Tog en doggybag med mig hem för barnen orkade inte med allt så nu har jag lunch i morgon.


SItter nu och njuter av en kopp te och några digistivikex. ska snart gå och lägga mig och läsa  min bok "till offter åt molok" av Åsa Larsson.


God natt!



Av Pia - 14 juni 2012 08:00

I dag kommer jag in i den ljuva medelålder. Jag är redan 40 år. Och om jag ha blivit så gammal så vågar jag inte tänka på hur gammla alla mina "idoler" är i Mötley Crüe, kiss, AC/DC osv. De måste vara riktigt gammal gubbar nu. Men om du är så pass unga att de fortfarande orkar hålla på att turnéra så är jag nog inte så gammal.


Min familj sjöng för mig i morde och jag fick paket av barnen, En handkräm och en gossig liten apa som har blivit Frida. Joakim berättade att när mormor och morfar kommer så får jag ett annat paket från hela familjen förutom du. Han kom på att jag kunde ju inte ge mig själv ett paket.


I går var jag en riktigt klantarsel. Jag skyller på min bok som jag läste. Först så hamnade jag på fel tåg. Komm på tåget mot Bålsta istället för Märsta. Sedan så upptäckte jag inte det förrän jag var i Kungsängen, det är där min bok kommer in jag var i slutet av den och det var så spännande så jag tittadae inte upp och såg att tåget åkte åt ett annat håll efter Karlberg. Men nag upptäckte det så lyckades jag snabbt komma på ett tåg tillbaka till Karlberg där jag kunde börja resan till Mäsrta igen. Så jag kunde inte vara med när David fick sin fästingspruta. Han var jätte duktig har jag fått höra. Sedan så missade jag en hamburgare. Peter och barnen åkte upp till McDonalds och jag fick ära nyttif fisk med grönsaker och medelhavsyoghurt till i stället. Kanske var det lite straff för att jag hade ätit godis under dagen.


Som ni märker, i alla fall i Stockholm så skiner solen  och jag tror jag kan nästan räkna på hand de gånger det har regnat på min födelsedag dessa 40 år. SÅ den 14 juni är det nästa garanterat fint väder där jag är.


Ha en bra dag

Av Pia - 13 juni 2012 08:16

Sista dagen som 39-åring. Imorgon får man säga att man är 40 om någon frågar hur gammal man är.

Börjar kännas bra. För jag har insett att jag har alla tant egenskaperna man kan ha så det är bara att köra och bli en trevlig liten tant.


Mina tantegenskaper:

Har en dramaten

Handarbetar

bakar

åldern.


Denna vecka är tyvär ett stort bakslag när det gäller att äta godis kan verkligen inte låta bli. Men nya tag på söndag efter festligheterna. Nu när mamma har skaffat sig en Iphone måste jag verkligen gå ner mina kilo så jag oxå får köpa en smartphone. Så det blir hårdträning och hårda matregler för mig tills semester från och med söndag. Absolut ingen godis eller fika bröd. Blir jag sugen får jag ta te eller frukt. Brödet får bli på helgerna och alkoholen får hålla sig borta så jag kommer ner. Peppa mig gärna så jag klara det. Ni som bor i Märsta och vill gå ut och gå på kvällarna ring mig så kan vi göra sällskap.


Nu ska jag njuta av min sista dag som 40 minus.

Av Pia - 12 juni 2012 08:07

Igår fick hade jag lite feber och halsont så jag jobbade hemma frmför datorn. När man gör det så jobbar man ju dubbelt man passar ju på att tvätta lite oxå. Så det blev två maskiner tvättade. Jag är fortfarande helt förundrad vad tekniken har tagit oss. Tänk att lilla jag kan sitta hemma och ändå vara uppkopplat på jobbet som jag satt där. Folk ringer på min anknytning och kommer till min jobb-mobil hemma i märsta. Snart behöver vi inte gå upp ur sängen uttan vi kan ligga där och tänka på vad vi ska göra så gör tekniken det åt oss. Det kanske blir tråkigt i längden men någon dag i veckan kan ju vara skönt.


I dag har jag massat mig till jobbet. Febern är borta, hals gör fortfarande ont men lite te lindrar och så har jag halstabletter så jag ska nog klara denna dag.


Tyvärr så får ju träningen ligga på hyllan medans halsen ömmar. Jag får ta nya tag sen. Håller ju på att förbereda festen på fredag. Jag tror jag är i fas men förmodligen så kommer jag att komma på nÅgot i sista stund att jag har glömt att jag skulle ha gjort.


Det har funkat att muta barnen de har hållt sina rum fina nu i två dagar. I går gick de till och med i från TV och hjälptes åt att fixa sina rum. Hoppas det håller utan muta sedan.


  

Av Pia - 10 juni 2012 19:51

Jag gick ut på en timmes promenad i morse. Jädras vad skönt det vad. man känner sig duktig hela dagen. Synd att man inte har tid varje dag att ta en sådan promenad på morgonen.


Har börjat med ett projekt som har blivit liggande ett tag. Göra om barnens mjukisbyxor som det är hål i till trikågarn. har blivid färdig med ettnystan.

Först byxa, sedan en hög remsor, till stist ett nystan.

     


I morgon är det föräldramöte och vi ska vara ner på den föreskola som barnen kommer att vara i höst när de river och bygger nytt mendet nuvarande förskolan. Om  Det går enligt tidplan så ska barnen få flytta tillbaka våren 2014. Om dem gör det så får David vara med i ett halvår innan han börjar på sex-årsverksamhet. Det nya huset ska vara i två plan och det ska vara fyra avdelningar mot nu två. SÅ det blir flera barn och flera dagisfröknar.  Tills detta är färdig så ska barnen få ha egna baraker vid ett annan förskola., och de ska redan från hösten öka antal barn och avdelningar. Det ska bli spännande och höra i morgon om detta.


Har hjälp båda barnen att städa sina rum och så har jag mutat dem om de håller snyggt varje dag tills fredag så får de en fem krona för varje dag de lyckas ha undanplockat när de lägger sig. i dag har de tjänat varsin femkrona. vi får se på fredag i fall de lyckas med detta. Allt detta så jag får lättare att städa det sista innan festen på fredag. Håll tummarna att de klara hela vecka sedan kanske de tycker det är så trevligt att ha fin om kring sig att de fortsätter vem vet.


Ha en trevlig Söndagskväll   

OJ!

Av Pia - 10 juni 2012 07:44

Oj vad dagarna går. jag har inte skrivit något sedan i onsdags ochi dag är det söndag.


Vad har hänt sedan jag skrev senast???


I torsdags hade jag "hjälp" på jobbet av David på förmiddagen. Peter hade tagit ledigt torsdag och fredag men på torsdags förmiddagen skulle Han och Joakim gå till skolan och kolla in var Joakim ska gå i höst så David fick vara med mig. Till lunch så kom P och j in till stan och vi gick alla och åt på Max innan jag gick tillbaka till jobbet och de andra hem.


I fredags så var jag på jobbet redan vi sju och började med ett pass på gymet. Först en kvart på cykeln sedan enkvart på trampmaskinen och avslutningsvis lite övningar på pilatesbollen. Satt på vid mitt bord vid åtta och ingen hade hunnit saknat mig men jag var på g. en härlig start på dagen.


I går var joakim på kalas och vi andra möblerade om i vardagsrummet inför festen på fredag. Vi har även köpt hem vinet och andra saker. Så nu drar det i hop sig till fest. konstigt att man vill fira att man ska komma in i medelålden. I fredags köpte jag en klänning till festen. Det kommer bilder på den efter festen. Jag kommer i allafall att känna mig fin.


I går blev det fyra surdegsbröd bakade. Mamma ska få två och två ska följa med upp till Hälsingland i midsommar.


snart ska jag gå och väcka Peter så han få gå upp och vara med barnen och jag själv tänker ta en promenad innan jag ska forsätta med förberedelse för fredagen.


Ha det så hörs vi!!!

Av Pia - 6 juni 2012 08:52

I går kom jag inte in på bloggen så därför skrev jag inget i går.


På lunchen i går gick jag till Clase ohlsson och köpte lite förvaring till mitt pysselskåp. Nu ska det bli ordning bland grejorna.


Peter jobbade över i går så barnen och jag fick egen tid med varandra. Vi lagade köttbullar och pasta till middag sedan lekte barnen med varandra och jag satte mig och tog det lungt och tittade i dagispärmen som Joakim har fått hem nu. De hade avslutning för alla sexåringar på dagis i går så han fick en fin ros och en cd-skiva med en massa bilder på honom som har tagits under den tiden han har varit på dagis. han var så liten när han började . Min lilla kille har blivi stor.


I dag ska vi fira nationaldagen med att åka till en medeltida marknad och titta på riddare och annat. Hoppas at det inte regnar för mycket bara. Jag fick lite rabarber i går så i dag ska vi äta rabarberpaj men vaniljsås. Tusan vad jag har längta efter det. Det som blir över tror jag gör  lite rabarberkräm.


Ha en trevlig dag och fira Sverige.

  

Av Pia - 4 juni 2012 20:47

Hade tänkt gå i affärer i dag men kollegan jag ville ha med mig ville hellre gå runt Skeppsholmen så vi gjorde det istället. Vi ska ut på fredag på lunchen i stället. I morgon bitti ska jag gå och cykla på gymet på jobbet. Det är skönt att träna på morgon för då får man en så himmla massa energi under dagen.


HAr sytt färdig Picknickduken. det är ingen idé att ta kort på det för det syns inte vad jag har gjort på bild. Har sytt alla sömmarna på baksidan så de ligger på plats efter man har tvätta den. Fick lov att byta undertrådsrulen fyra gånger. Tror att det är det mesta jag har gjort på en gång någonsin. Kul var det i allafall.


Nu är jag sugen att sy mera men vet inte riktigt vad jag ska hitta på att sy nu. Får nog fundera lite innan jag sätter i gång. Ska kanske brodera färdigt först. Skulle ju göra det innan jag började med något annat. Har nog för många idér i huvud som måste ut när jag får lust.


Att hålla på att handarbeta eller sy gör mig stark och glad. Mina handleder blir inte lika glada men för att orka med värken så måste jag få vara lite kretiv. Snart ska jag till en handkirurg och förhoppningsvis få hjälp med handlederna. Så jag ska stå ut och försöka att inte handarbeta för mycket.


Ha en trevlig kväll!!!!!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards