acasadipia

Alla inlägg under februari 2018

Av Pia - 9 februari 2018 08:05

Och ni andra oxå förstås.

När jag letade efter mina långa benvärmare hittade jag inte bara dem utan mina fina sockar jag stickade förra året. Så nu har mina fötter och väder det varmt och skönt.

Igår när jag hade röjt på hallbänken hittade jag denna.

Tror att killarna har lagt den där för att jag ska kunna beskydda mig när dem är hos sin pappa. Nä troligare tror de att den ska själv skutta in i deras rum utan att de behöver göra det själva. Nähä det går jag inte på de får göra det när de kommer hem på söndag.

På väg till Kista för den näst sista gången med gruppen. Himla sorligt faktisk. Vill fortsätta med dessa gruppträff livet ut typ. Nu är det typ en och halv månad totalt kvar på rehab. Tankar som klarar jag detta eller faller jag efter detta. Troligen så klarar jag det. Jag har blivit så mycket starkare psykisk. Fysik jobbar jag med har nog blivit starkare där oxå eftersom jag kan hantera min smärta på ett annat sätt än förut. Nu kan jag utmana kroppen lite i taget trots värken. Det gör mig starkare. Kan ännu inte ställa mig på ett gym och träna men det kommer.

Ha det bra!

Av Pia - 8 februari 2018 09:20

När klockan ringde så bestämde jag mig för att ligga kvar och stanna hemma idag. Efter tio minuter tänkte jag jag bestämmer mig efter jag har duschat. Klädde mig, åt frukost, såg mamma vi bilen. Hon viftade och frågade om jag kunde öppna bommen. Hjälpte henne ner med väskor fick skjuts till stationen och nu sitter jag på pendeln. Jag som inte skulle gå upp. Jag som skulle stanna hemma.

Fötterna är ok. Skavsårsblåsan är öm men ok. Men vaderna helvete vad de gör ont. Antagligen för jag spände dem i går när jag hade ont i fötterna. Satte på mig egen stickade benvärmare för att hålla dem varma.

Vilken snygg matta jag har. Gillar den verkligen. Egentligen är det mammas julmatta som jag har fått ha istället för att den skulle ligga i källaren och inte göra någon glad.

Kom ni ihåg när jag höll på med min egen designade elefant? Till den tilltänkta västen. Men när jag hade lyckats igenom mönstret upptäckte jag att bredden var alldeles för stor. Så här nu börjat om med en mindre storlek på virknålen och lite justering av maskor. Repade inte upp det jag hade gjort till ett nystan utan repar upp eftersom för att inte slita på garnet för mycket. Det är ju iallafall råsilke.

Nu har jag nästan skrivit hela vägen till Stockholm city. Ha en skön torsdag.

Av Pia - 7 februari 2018 07:23

På väg till Stinsen och dietisten för en koll på vikten och peptalk. Tror faktiskt jag har gått upp. Har slarvat med godis och fikabröd den senaste månaden. Ska försöka låta bli dessa två goda ting. Till påsk är väl ett bra mål?

Har en sådan värk i fötterna att jag faktisk övervägande att ligga kvar i sängen i morse. Skam den som ger sig. Måste andas och måste slappna av. Inte spänna mig. Man spänner sig automatiskt där man har ont och då gör det ondare. Ni i rehabgruppen ja jag vet att man inte bör använda måste men tror att just i detta fall är måste det bästa ordet. Eller har ni förslag på något annat?

Igår kväll sätt jag vid köksbordet och präglade och lyssnade på min bok. Det blev några timmar faktiskt. Det kändes som en halv timme. Men de blev fina eller vad tycker du Shirin?

Av Pia - 6 februari 2018 08:57

Hade i mina sulor som jag trodde skulle hjälpa mina arma fötter. Men det gör mera ont. På väg till pendeln så värkte fötterna så jäkla mycket så jag nästa grät. Högst på smärtskalan. När jag satte mig på pendeln tog jag ut sulorna och smärtan minskade direkt. Så i de skor jag har nu kan jag inte ha extra sulor.

Har börjat virka med plastgarnet jag gjort av gammla plastpåsar ska bli en ny matta till balkongen.

Nu är jag igång med dammsugningen igen. Köket fixade jag i går. Hoppade våttorkadet denna gång. Om jag får in att dammsuga i veckorna när jag inte har barnen så kommer det att bli kanon. Min riktlinje är ju veckostädning varje vecka. Men varannan vecka är ju bättre än inget. Känner mig nöjd.

Känner mig lite låg samtidigt som jag känner mig uppåt. Konstig känsla. Men det beror nog på att jag sover dåligt nu. Vaknar flera gånger per natt. Skulle behöva sova hela natten. Det skulle lugna min oroliga kropp.

Har läxa till psykologen att jag ska hitta saker som kan dra ner mig. Dålig sömn är nog en av dem.

Till fredag ska jag ha gjort något pulshöjande och skrivit ner tankar och känslor om det. Hmmm tycker detta är jobbigt. För när jag gör det så gör jag det bara. Tänker och känner inte så mycket faktiskt.

Ha det bra detta isdygn.

Av Pia - 5 februari 2018 09:04

Det har varit en kreativ helg. Bakat, virkat och pysslat med min BuJo.

Bakat med den nya surdegsgrunden. Fördragen var bubblig så jag trodde det skulle funka. Det jäste kanske lite bättre. Det blev inte pannkakor utan än kanske kan kalla dem en anings nästa pannkakor.

Moltas hade bitit sönder sin korg han har sina leksaker i hos mamma så jag började en ny till honom. Han har redan börjat bita i den oxå.

I lördags hände det mycket. Hade lovat barnen att vi sku?le äta på Max när jag fick pengar från Försäkringskassan. Håll löftet vi lånade mammas bil och åkte och tog varsin hamburgare. Sedan hem och vila/spela innan vi tog en långpromenad med mamma och Moltas. Vi är alltså jag och killarna. Vi avslutade promenaden med att köpa lösgodis. En sak till som jag hade lovat när pengar kom in. När vi kom hem fortsatte killarna att spela på xboxen och jag satte mig vid köksbordet och pysslade med min BuJo. Upptäckte när jag skulle fylla i mina aktiviteter att jag hade gjort några fel. Den sidan med Odens häst Sleipner skulle det ha stått "Nästa månad" men jag skrev "Nästa vecka". Det andra så glömde jag rutan "Att göra" så fick fixa till det. Och förstås så var jag för ivrig på en del sidor och lyckades dra med handen innan det hade torkar så det blev en del ofrivilliga sträck. Men det gör inget tycker det blev bra ändå. Vad tycker ni.?

Av Pia - 2 februari 2018 08:03

Idag ska vi vara ute på grupperna. Har tagit semester så några i gruppen kommer gå ut och äta en tidig lunch efter. Tog med mig mössa och vantar så jag inte fryser.

Haltade mig till pendeln fötterna/hälarna värker. Kom på i går morse att jag hade ju köpt sulor som var fjärande och som kanske hjälper fötterna. Köpte dem till sommaren för att ha dem i mina converse. Det känns Lite bättre så det hjälper nog.

Matade min nya surdegsgrund i går kväll. Gjorde fördragen i morse håll tummarna för att jag får fluffiga frallor nu.

Jag beställde pennor och en tejprulle från Panduro. När jag hämtade ut paketet fick jag denna kartong och tänkte vad hade jag beställt för pennor? jättestora eller?

Nä det var de pennor jag hade beställt men när de packade dem ville de nog vara säkra på att lösenord inte böjde paketet.

Killarna kom hem trötta men glada vid nio-tiden igår efter att varit i Uppsala på teater. Det första de så var att de hade ätit Ahlgrens bilar. David skulle kunna se den igen. Bröderna lejonhjärta såg dem. I mitt huvud spelades syrrans lp-skiva upp. Vet inte hur många gånger jag lyssnade på den. Men så många gånger så den här fått sitt utrymme i huvudet.

Ha en bra dag

Av Pia - 1 februari 2018 09:07

Vad har denna vecka tagit vägen. Det är redan torsdag. Ikväll är jag barnfri för barnen ska gå på teater i Uppsala med sin faster med familj. De ska se Bröderna lejonhjärta.

Så jag ska ta det lugnt. Tänkte låna bilen och åka till Coop. Dels handla några måltidsdryck och dels hämta ut fina pennor som jag har beställt från Panduro. De hade extrapris på dem. Är sugen på de nya vattenfärgspennorna oxå. Men får ta lite i taget. Efter att ha börjat med min BuJo så här intresset för pennor ökat. Måsta hejda mig klara mig nu med det jag har. Särskilt nu med de nya pennorna.

Ska nog sattsa pengar på något som hjälper min smärta i hälarna så jag kan gå mera.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards