acasadipia

Alla inlägg under februari 2018

Av Pia - 16 februari 2018 16:46

Känner mig som jätte duktig mamma nu. Igår skickade jag mail till killarnas lärare och bad och få hem lite läxor så de inte kommer efter. Fick svar i dag så jag kan hämta i eftermiddag. Himla vad duktig jag är. Nu ska jag få killarna att göra dem också.

Ibland vill jag göra så mycket så jag göra inget och blir uttråkad. En massa saker skulle jag kunna tänka mig att göra men kommer inte till skott att göra något. Mycket irriterande. Brukar bli så här efter de trevliga gruppträffarna. Som tog slut i dag. Var så himla glad att umgås och prata med dessa människor som förstår in i minsta detalj vad man menar när man pratar om smärta och utmattning. Så skön. Men nu känns det som luften har gott ur mig. Finns saker jag borde göra och så finns det saker som jag vill göra men jag ligger kvar i sängen och spelar på min mobil eller nu skriver på bloggen.

Så trött på denna känslan. Vill fortsätta att må bra. Och göra både tråkiga och roliga saker. Mina barn dividerat över min säng om hur länge de ska spela. Som om jag inte fanns i sängen. Jag låtsas att jag inte är här. Nu har de tydligen kommit överens. Tänk om jag hade en liten del av deras energi så jag gjorde något. Orkar inte ens lyfta på rumpan och ta ett glas vin. Ni förstår hur illa det är va.

Ok medans jag ligger är så kan jag väl beställa Online pizza som vi ska ha till middag. När den kommer måste jag gå upp och då har jag ju också anledning till att ta mitt glas vin. Och vem vet då kanske jag får energi att göra något. Som virka eller något annat roligt.

Av Pia - 16 februari 2018 07:51

Ok på väg till Kista för den sista gången med gruppen. Ingen rolig känsla. Ja vi har vår lilla grupp på Facebook men ändå. Det stöd man har fått sedan november då jag tänkte jaja gruppterapi inget för mig. Men det fick jag slängt i ansiktet. Detta har varit bland det bästa jag har gjort. Dels inse att tyvärr är det flera som lider av fibromyalgi och annan kronisk smärta och dels så få träffa dessa fina människor som har delat med sig en massa känslor och saker. Jag tycker inte om att få råd av andra. Men dessa människor kan få ge mig en massa råd för de har så goda råd att ge. Så med sorg i hjärtat åker jag på min sista gruppträff.
Känner mig hängig som en förkylning ligger och lurar i kroppen. Snälla håll tummarna att den inte bryter ut. Vill inte vara sjuk. På torsdag ska jag gå upp i tid. Börja jobba 50% det känns så jävla bra. Tar ett stort steg till i min värderade riktning.
Eftersom som vi har sjukstuga hemma så kom vi överens (läs jag bestämde) att vi hoppar bio i helgen som vi hade planerat. Vi kommer ta Online pizza istället. Har bara gjort det en gång tidigare så jag och barnen tycker det är lite spännande att få pizzan hem kört.
Ha en skön fredag.

Av Pia - 15 februari 2018 19:47

Min kollega Pia var väldig klok idag. Hon föreslog att jag skulle skriva i anteckningar och kopiera in texten i bloggen. Istället för att ha problemet att bloggen stänger av sig när jag skriver. Följden av det blir att alla bilder jag lägger kommer sist i inlägget. Men det kan vi väl leva med. Det är ju bättre än att jag blir irriterad och inte skriver alls.
Ok nu ska försöka minnas vad jag skrev i morse innan bloggen stängde av sig. Jo visst det här var det.
Min psykolog brukar fråga mig ?Vad gör du för att må bra?? Jag brukar svara jag pysslar, virkar, stickar, umgås med barnen, lyssnar på musik osv. Då frågar han igen men lite annorlunda . ?Hur pysslar du om dig själv för att må bra?? Då blir det lite svårare för jag har ju inte direkt pysslat om mig själv på väldigt länge. Så jag svarar: kan hända att jag tar ett hemmaspa. Men har svårt att unna mig själv den lyxen att pyssla med mig själv som fotbad, raka bena osv. Tycker nämligen att om jag inte har ork att göra hushållssysslorna så har jag inte ork att pyssla med mig själv. Jag kanske skulle har tyckt så. För nu har jag förstått att om jag pysslar om mig själv blir jag gladare och får mer energi och det leder till att jag har mer ork till hushållssysslor. Så i går på alla hjärtans dag var jag och tråda mina ögonbryn och överläpp. Och jag känner mig så fin. Det var första gången jag gjorde trådning. Ja det gjorde lite ont men inte överdrivet. Jag kommer att göra det igen och ska till och med färga ögonbrynen då. Nu har jag blivit sugen på att färga håret också. Vi får se kanske gör jag det i helgen.
I veckan har jag städat på pysselbordet och rensat och ställt ordning i bokhyllan bredvid där jag har en massa material till pyssel. Hade då en låda med flygplan pappa har gjort. De var lite misslyckade så han lär barnen leka med dem och då lossnade hjul och propellrar. Eftersom det inte var de fina planen så använde jag limpistolen när jag lagade. Inte det snyggaste men väldigt effektivt. Och sedan gjorde Joakim och jag i ordning en hylla i barnens bokhylla för att ställa den där. Barnen hade också några plan som vi hade börjat med men inte gjorde klart dem också. Och så fanns det några plan som pappa och farfar hade gjort tillsammans. Tyvärr så var några så trasiga så jag slängde dem. Men två plan var i ok skikt.
Båda killarna är hemma och har feber. De är så stora så jag kan åka och jobba mina två timmar. Fick deras pappa att åla förbi på lunchen med hamburgare. Så jag kommer hem till mätta snorungar. Det är ok att kalla den snorungar just nu eftersom snöret rinner på dem och de är mina ungar. Hihi. Om jag blir snorig så får jag tillbaka med snormamma. Måste säga att när jag skrev snormamma så tyckte mobilen jag skrev skötsamma.
Fick barnen att städa sitt skrivbord. Det är jätte fint nu.

Glömde säga att jag och mamma fick en garn-boll-gubbe som Joakim ha gjort i syslöjden

Av Pia - 15 februari 2018 08:46

Jaha hade skrivit nästan hela bloggen så stängdes den av. Nu får ni vänta till eftermiddag innan jag skriver igen. Kram

Av Pia - 13 februari 2018 07:25

Och fy vad mycket folk det är. Mörk är det oxå. Och så glömde jag att sätta på mig mina damasker så nu är det kallt om vaderna och byxkorna kommer få sånadär vita prickar hmmm. Det är för tidigt för mig är inte van. Kommer för hoppningsvis bli van senare i år när jag går upp ännu mer i tid. Men jag tar det då. Varför är jag uppe så tidigt då? Jo vi ska ha avdelningsdag eller rättare sagt avdelning halvdag. Jag jobba fyra timmar i dag och ledig i morgon. Skönt. Men det är inte slut för det ska till Knivsta oxå och träffa rehapkodinator och arbetsgivaren. Så en lång dag för mig.

Mina skor jag har försökt laga har gott sönder igen. Fan fan fan. Det är de skor som mina fötter trivs bäst i. Kanske ska försöka laga med silvertejp? Då är det frågan snyggare skor och onda fötter eller fötter som inte gör ont i skor med silvertejp på? Ska fundera på detta. För nya skor hjälper ju inte mot värk de ska ju gås in innan de blir sköna. Hmmm svårt. Får nog sätta på tejpen och fråga mina killar vad de tycker.

Tog det lugnt i går. Försökte hjälpa stora killen med läxor men då kom tonåringen fram. Med ett himla humör. Men jag tror bi lyckades gå igenom de engelska glosorna och de fem multiplikation talen. Men hans mungipor var nere vid fötterna och jag fick verkligen andas för att inte själv få ett utbrott. Får hoppas det går lättare ikväll.

Av Pia - 12 februari 2018 09:04

David serverade frukost i morse. Mycket trevligt. I denna vecka ska han få gå hem själv en dag. Nu börjar träningen för att han ska sluta på fritids. Han bad mig att hämta honom och jag så om du hjälper mig med middagen så hämtar jag dig. Han så ja men vi få se hur det går.

Som ni märkt så har jag bloggat i helgen oxå. Lite ovanligt men får man lust att dela med sig så blir det blogg på helgen oxå.

Igår fixade jag lite med min BuJo. Satte in små bilder på pyssel jag har gjort under januari. Gjorde i ordning nästa vecka. Om ni undrar så fyller jag i mina aktiviteter efter jag har fotat. Tycker inte ni behöver vet allt. Ni vet det mesta men inte allt.

Jag bad Joakim bestämma temat för nästa månad. Han har bestämt sig hundar. Anade det faktiskt. Vi får hitta fina bilder på hundar eller så blir det fina bilder på de hundar vi känner eller har känt Moltas och Rasmus. Vi får se vad han tycker. Har iallafall en stämpel med ett tass av tryck som jag kan använda.

Inte nu i helgen utan helgen där på ska jag på BuJo-träff och då ska jag ha kommit på hur jag ska frakta mina pennor. De står ju i så fina burkar nu.

Men jag har lite tid på mig.

Jag hoppas ni sitter ner nu för nu ska jag chocka er lite. Jag har börjar röja på mitt pysselbord. Blev ni chockade nu? Inte nähä. Men det har varit som ett berg på det i ett par månader nu. Kan inte pyssla. Nu har jag börjat fixa så jag kan sitta och pyssla. Jag kanske ska sy lite oxå det skulle vara roligt.

Ha det!

Av Pia - 11 februari 2018 15:48

Nu ger jag upp! Det var fjärde gången som jag misslyckades med mina surdegsfrallor. Platta och tråkiga inte fluffiga och höga.

Surdegsgrunden är jätte fin. Bubblar fint när jag matar den. Luktar fint oxå.

När jag gör fördragen så bubblar det som tusen. Och jag tänker det här ser bra ut.

Gör själva degen. Denna gång såg det ut att bli bra. Jäste bra.

Vaknade ut och grädda dem och då händer det något de höjer sig inte i ugnen små de ska utan blir platta och tråkiga.

Vet inte vad som är fel. Så jag lägger ner surdeg ett tåg och hoppas jag hittar tillbaka någon gång till dem.

Får baka bröd med vanligt jäst istället.
Känner mig faktiskt lite ledsen för det.

Kram

Av Pia - 10 februari 2018 11:27

Idag är det lördag! Hade tänkt jag gå upp vid åtta för att ta en förmiddags promenad. Men efter en jobbig natt med värk så kom jag inte upp förrän vid tio tiden sedan har jag tagit en lång frukost. Lyssnat på min bok spelat på min mobil. Värktabletterna har hjälp ytterst lite. Så jag har bestämt mig för i dag ska jag inte pressa mig att ta mina steg om jag gör det ändå så är det bra men om jag inte gör det är det ok oxå.

Ha en skön lördag

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards