acasadipia

Alla inlägg under mars 2018

Av Pia - 16 mars 2018 09:08

Hur ont kan man ha? Vaknade med smärta över hela kroppen. Här faktiskt sovit bra men det känns inte som det. Men jag har lyckats ta mig till pendeln. Det kanske var den fina vårsolen som fick mig att komma iväg.

I morse var det fart på David. Han ska nämligen följa med en kompis hem efter skolan. Kompisen bor en bit bort och de måste åka buss dit. Så han packade ner sitt busskort och tog med sig nycklarna. Han var så glad så han plockade ur diskmaskinen. Och han frågade var sopporna var. Jag svarade att de fanns där de brukar vara men ta dem i helgen istället. Han är helt otrolig på att inte hitta saker även fast de ligger precis framför honom. Hans energi smittade nog lite till mig också.

Det är i alla fall fredag så snart två dagar att ta det ?lungt" på.

Nu ska jag fortsätta att läsa min bok Under stjärnan av Paul Stanley

Av Pia - 15 mars 2018 09:08

Det är torsdag. Om två veckor åker jag till Gotland. Vad tiden går snabbt. Det var ju jätte länge till påsk och nu är det bara två veckor kvar.

Om ni undrar så är jag nu ute ur spelet. David hade byggt ännu mer hotell så kunde inte undgå att hamna på någon av dem. Han tog mina intecknade gator och pengar som betalning. Ikväll är jag den virkande bankiren.

Pysslet som jag pratade om igår har jag fotat nu. Målade några pinnar ( eller vad man kallar dem) och satte ihop dem med limpistolen och visp så här jag en fin hållare till mina örhängen. De med krokar och de med ploppar. Ska göra en till men dessa pinnar ska jag göra decopage på. Ni får se när de är färdiga.

Annars så verkar det som min utmattning har gett sig lite. Här mer energi i kroppen. Fortfarande jätte trött men har varit tröttare. Värken är hög tyvärr. Men med mer energi i kroppen så är det lättare att hantera den. Det kommer att bli bra. Försäkringskassan har godkänt senaste intyget så här pengar till den 17 april i alla fall. Små steg i taget så kommer jag nå mitt mål. I detta stressiga samhälle vi lever i så bör man nog försöka att tänka att det blir inte bättre för att jag stressar. I längden mår man bara dåligt. Och har man kommit så långt att man får en stressrelaterade sjukdom är det en ännu längre sträck att bli bra igen än sträckan till sjukdomen. Känner ni någon dag i dag vill jag inte göra något. Gör inget. Ta fet lugnt och låt saker ta sin tid. Njut medans du gör dem och Mp bättre. Tänk inte på allt du ska göra utan tänk på allt du har gjort. Själv ska jag fan inte ge upp även fast svackorna kommer så kämpar jag på.

Kram

Av Pia - 14 mars 2018 09:01

Sitter på pendeln och det verkar inte vara några problem idag. Gick tillslut hem i går. Det var total stopp och tyvärr kom jag inte till Kista denna gång men de var förstående och så vi bokar om tiden det var många som hade ringt. Vad gjorde jag när jag kom hem då? Sminkad och fin som jag var. Jag la mig i sängen och sussade gått ett par timmar. Lagade potatis och purjolökssoppa, spelade monopol med killarna. Det går faktiskt riktigt dåligt för mig. Fick ett chanskort som det stod att jag skulle gå till Norrmalmstorg på. Och där hade Joakim byggt hotell på. 40 000 ville han ha. Jag intecknade alla mina tolv gator och fick ihop summan hade kvar typ 100 kr i kontanter. Ja ja är kvar i spelet. Betalar hyror med intecknade gator och tjänar pengar på att gå för bi gå. Vi får se hur länge det håller.

I söndags var vi fem av åtta från rehabgruppen som träffades hemma hos mig. Vi hade knyttis så det blev en masa att äta. Oj vad vi pratade. Men lite konstigt var det att de var hemma hos mig istället för Kista. När de gick gick luften ur mig tårarna rann. Vet faktisk inte riktigt varför för jag kände mig glad över att dem hade varit där.

Måste bara säga pendeln rullar fortfarande och snart är jag i Sollentuna. Halvvägs.

Här pysslat lite också men det blir mer om det i morgon då jag har tagit kort på det.

Ha en skön lilllördag (onsdag)

Av Pia - 13 mars 2018 08:01

När jag äntligen tar mig iväg till jobbet så blir det stopp i pendeltrafiken. Elfel i Häggvik. På väg till Kista för att gå till psykologen en näst sista gång. På vägen till pendeln funderade jag på hur det känns att PBM tar slut. För en vecka sedan skulle jag ha sagt att det funkar inte. Men nu känns det faktiskt helt ok. Även fast jag är i en svacka nu så känns det faktiskt helt okej. Svackan beror mycket på att jag har fått lov att byta värktabletter och de nya hjälper inte lika bra. Eller inte ens hälften så bra. Här mycket ondare nu och eftersom värken har fått fäste igen är det svårare att få hjälp av tabletter

Igår började jag och killarna och spela monopol. Än så länge så ligger jag bra till. Här undvikit hörnet på de billigaste gatorna som har hotell och de dyraste gatorna som har några hus på sig. David har hotellen och Joakim husen. Jag har två gatsviter men inga hus ännu.

Även fast jag inte har skrivit på länge så vet jag inte vad jag ska skriva. Är liksom tom i huvudet. Men ni ser jag lever. Vet ännu om jag kommer iväg någonstans ännu. Får kanske gå hem igen.

Av Pia - 7 mars 2018 09:08

Höll på att försova mig i dag. Kim inte upp förrän kl åtta och jag brukar gå halv ni hemifrån. Jag stressade inte med jag hade väl ett litet högre tempo när jag gjorde i ordning mig. När jag sminkade mig såg jag mina snygga ögonbryn, som jag färgade i går. Ser ju ganska bra ut ju. Jag trådade mig igår på överläppen och ögonbrynen. Känner mig glad när jag pysslar om mig själv.

Idag har jag inget planerat förutom att jobba. Så ska väl försöka ta hand om disk och tvätt när jag kommer hem. Mina stackars blommor vill nog ha vatten också. Här kanske ork till det. Får sätta på bra musik och svänga på min trollspö så kommer det bli fint. Jag ska ju ha gäster på söndag så lite finare än vad det är nu vill jag ha. Men jag har ju lördagen på mig också.

Nä ni jag är för trött för att skriva idag så jag ska nog sätta på mig hörlurarna och lyssna på lite bra musik istället. Ha det bra.

Av Pia - 6 mars 2018 09:41

Förseningar i pendeltrafiken pga av tidigare spårfel mötte mig i dag. Och på den stora skylten stod det att om 40 minuter går nästa tåg mot Stockholm city. Vad gjorde jag? Vände och gick hem? Näpp. Väntade i de 40 minuterna genom att traska fram och tillbaka på perrongen och höll mig varm och fick mina steg. Tyvärr är det proppat för det är ett kort tåg som ska iväg. Men jag koncentrera mig på att skriva och andas så kommer jag klara detta också.

Går dagen blev lång. Gick hemifrån vid halv sju och kom hem vid fem. Det var sista träffen med läkaren och det var sista träffen med fysioterapeuten. Nu två gånger med psykologen och ett med teamet sedan är rehab klart. En tomhet växer i mig. Men jag vet att jag har lärt mig så mycket om mig själv under dessa snart 24 veckorna att det kommer gå galant. Jag har fått lära mig olika verktyg som jag kan använda när det blir jobbigt. När jag började hoppades jag att jag skulle lära mig att hantera smärtan. Jag lärde mig det samt så lärde jag mig att hantera min utmattning också. Jag lärde mig se min kropps signaler så jag kan hantera värken och utmattningen när den kommer. Så tacksam över att fått gå på detta.

Den långa dagen gjorde att jag var uppe i varv när jag skulle lägga mig så det var svårt att somna. Och när jag väl somnat så här ni hjärna arbetat så mycket så det känns som jag inte har sovit. Det var svårt att gå upp också. Men här sitter jag på pendeln fullt med folk och min granne har frågat mig om skillnaden mellan ordningsbetyg och ordningsproblem försökte förklara så gott jag kunde.

Efter jobbet ska jag ge mig lite skönhetsvård. Träda överläpp och ögonbryn. Jag ska även färga ögonbrynen. Spännande värre.

Om ni tycker om övernaturliga filmer och har Netflix titta då på Ghost Wars. Den är jättespännande.

Ha en bra dag

Av Pia - 5 mars 2018 07:08

Måndag morgon, en jävla tidig måndag morgon om jag får säga det på ren svenska. Det blir en tuff dag i dag för mig. Först jobba 4 timmar sedan till Kista för två besök kommer inte vara hemma förrän vid fem. Som om jag hade jobbat full dag. Men det kommer att gå. Trött kommer jag att vara men bra test för att se om jag pallar trycket.

Igår morse satte jag mig och gjorde mitt veckouppslag i min BuJo. Här en tass-stämpel och frågade Joakim om råd hur jag skulle stämpla. Eftersom det är Moltas vecka så tyckte han att det skulle vara tassavtryck överallt som om Moltas har försökt att hjälpa till men samtidigt lekt. Så blev det.

Hur har helgen annars varit. I lördag vaknade jag med känslan av ett stort hål i bröstet. Ångest. Det var faktiskt länge sedan. Det tog typ hela dagen att komma upp ur sängen. Vår uppe några gånger för att äta och ge barnen mat annars i sängen. Men tillslut frågade jag Joakim om han ville gå en längre promenad medans David jobbade med sin redovisning. Han har bestämt sig för att redovisa om Europe som just nu är hans favoriter. När vi kom hem övade han sig på att sin redovisning på mig och Joakim. Tycker han var duktig. Undra hur många i hans klass som vet vilka Europe är. Här nog på verkat honom lite. Men jag spelar faktiskt inte så mycket Europe mer Mötley crüe men dem har han ännu inte börjat att gilla. Men det kommer nog.

Av Pia - 2 mars 2018 09:15

Medans jag satt med min BuJo så färglade David en diamant.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards