acasadipia

Alla inlägg under april 2012

Av Pia - 16 april 2012 21:03

  Idag har det varit en jobbig dag för mina handleder. Inte för jag har gjort en massa utan att de har värkt i dem en massa i dag. Vet inte varför faktiskt. Hoppas bara att det blir bättre i morgon.


Jag har i allafall tagit tag i mina matvanor och har inte ätit någon macka i dag. Joakim följde med mig på en tur i dag. Han cyklade och jag fick gå i rask takt för att hinna med honom. Vi var nog ute i en halvtimme. Han var stolt över att han fick hjälpa mig med motionen. I morgon ska David få följa med, han får ha sin springcykel. Vi får ta en kortare runda för han orkar inte lika mycket som Joakim. Jag får ta en tur med träningscykeln oxå.  


Tittar just nu på "Älskling du har blivit en tjockis". Jag tänker oftas när jag ser sådana program "kan dom så kan jag" alltså gå ner i vikt. Ni får utsäkta att det är mycket prat om min vikt men det är skönt att får skriva av sig när man har försöker ändra sina vanor.  


Borde inte handarbeta i dag men jag kanske behöver det en liten stund för själen. Vi får se vad jag gör.  


Sov gott!

Av Pia - 15 april 2012 19:40

Jag såg till att barnen hade pyjamas på sig sedan gick jag ut på min motionsrunda på ca 40 minuter. När jag kom hem och gick in till mina underbara söner så hade den stora somnat in men toner av Hammerfall. Även den lille låg och lysnade på Hammerfall men han hade inte somnat ännu. Mitt hårdrocks hjärta började banka extra mycket av det.


I går kväll satt jag och brodrade och tyckte jag hade kommit en lagom bit och tänkte lägga ner det och vila skulle bara sy klar en rad. Vad märker jag då att några rader upp hade jag räknat fel så jag fick repa utt nästan allt jag hade gjort och då envis som jag är vaar jag tvungen att sy lite till.


Har förberett mig för kommande vecka. Har gjort fruktsallad som jag har frys in potionsvis så jag kan ha som mellis på jobbet. Eftersom vi åt blodpudding som middag i dag så gjorde jag mig lite fisk, hergårdsgrönsaker och matvete till mig som lunch i morgon. Alltså från och med i morgon och två veckor framåt ska jag försöka att inte äta något bröd inte ens mitt surbröd. Jag ska även dra ned på pasta och ris. Vi får se hur det går. Men jag är enormt taggad.


Har faktiskt cyklat femtonminuter oxå i dag. Då började jag med en ny bok "Spionen på FRA" av Ander Jallai. Verkar spännande men jag ar ju presic börjat.

     

Av Pia - 14 april 2012 19:24

I dag när jag vaknade så var det vitt ute. Jag kan bara säga när jag byte säng till Davis vi två tiden på natten så rengande det inte snöade. Så jag var ganska paff när jag såg hur mycket det hade snöat. Förkylningen har gjort att jaghar hostat halva natten och inte kunnat sova, så i dag hade jag inte lust med någonting. Så jag gick i nattlinne tills kvart över elva. Gick och gick rättare sagt låg eller satt och läsde ut min bok. Så får se vilken nästa bok det blir sedan.


Har gjort klart min Älg. Den blev riktigt bra. Jag vet inte om jag har talat om vilket garn jag har virkat med Om inte så var det Garnet Paris från Drops och är köpte på Garnaffären.

 

Jag har skaffat lappar som det står gjort av Pia Bodeäng på. Tänker sätta på dem på alla hantverken jag gör.

 

Jag har även stickat fördigt den först disktrasan. Virkade en lite ögla oxå. Den blev oxå fin. Det ska bli några till i andra färger.

 

Nä nu sak jag nog ta mig lite nässpray och lite te,    kanske ska jag unna mig en smörgås oxå. Det är ju i allafall lördagskväll.


Ha en trevlig kväll!

Av Pia - 13 april 2012 20:29

Idag har jag varit på en mycket fin begravning i Eskilstuna. Jag sänder styrke kramar till den närmaste.


Det positiva i dag är att jag kom ut på två skogspromenader med Rasmus. En på morgon men mamma och en på eftermiddagen själv med vovven. Så lite motion har jag fått i dag. Jag var öven duktig och åt inga kakor eller bullar heller.


Fick beställning på chips och popcorn av familjen när jag var på väg hem. Alla tre har smaskat i sig det men jag har inte en smakat en enda ynka popcorn. Till maten tog jag tasiki istället för bea-sås, och så en masa herrgårds grönsaker istället för strips. Så jag är på väg mot mitt mål med stormsteg.  I allafall i handlig. Det tar ju längre tid för vikten att gå åt rätt håll. Men om jag forsätter så här så ska det väl funka hoppas jag.


På tåget mellan Eskilstuna och Strängnäs kom mitt broderi upp ett tag. Att jag inte sydde mera berode på att det skakade så dant och då fick jag lov att spänna armarna så pass mycket så det började värka. Så jag lyssnade på musik och slumrade istället.


Jag är jätte trött i dag. Funderar på att gå och lägga mig tidigt och läsa i dag,


Tänk på att livet är kort och ta hand om era nära och kära man vet aldrig när dem försvinner.


Kram på er.

Av Pia - 11 april 2012 20:32

Nu börjar  ni verkligen se vad det ska bli. Nu är det bara armar och ben samt en bakplutt som ska på plats. Men det får jag göra i helgen.

 


Det blev ingen promenad nu i kväll. Förkylningen gör så jag orkar inte. Men jag har ju gått runt Gamla stan på lunche i alla fall. Har mer energi på lunchen än på kvällen. Så just nu sattsar jag på lunch promenader.


I morgon kväll bär det iväg till Eskilstuna igen. Åker hem igen på fredags eftermiddagen. Lite små mysigt att åka tåg igen nästan som när jag pendlade mellan E-tuna och Stockholm.


I dag när vi satt och kollade bolibompa så blev David riktig mammaig skulle kramas och pussas och gossas. Han kanske blir mammigar på kvällarna nu när han är hemma med pappa hela dagarna. Joakim är som vanlig lite små kram i bland. Han ska föresten ut på kryssning i morgon med farmor, farfar och kusin Oliver. De drar till Åland över dagen. Han har längtat efter att få åka kryssning. Joakim har bestämt att han ska ha skjorta på sig  i morgon och tagit fram en ostruken skjorta, så nu ska gå och styka den innan jag ska lägga mig.


God natt!

Av Pia - 11 april 2012 12:52

Nu har jag varit duktig ocpromenad runt Gamla stan på lunchen.


  

Av Pia - 10 april 2012 20:32

Nu är alla delar klara till min figur. Nu ska jag bara sy ihop den. Är det någon som kan gissa vad det ska bli?


Halsen värker och det känns som jag bommul i huvudet och så har jag en himmla irriterande hosta. Så kvällens promenade blev inställd. Det berode även på att det stormade och regnade ute oxå. I morgon får det bli lunchpromenad istället för pilates. Jädras hals att göra ont. Hoppas det går över snart. Ska kanske gå och lägga mig tidigt i dag och försöka sova bort förskylningen.


Så god natt och håll tummarna att jag får sov och inte hosta mig igenom natten.


  

Av Pia - 10 april 2012 07:53

I går satt jag och skrev en hel massa och när jag var nästa färdig blev jag utsläng från sidan. Mycket irriterande. Jag gör ett ny försök nu.


På skärtorsdagen hade jag tagit ledigt och familjen åkte till Eskilstuna. Kom dit vid lunch till en tom lägenhet förutom Rasmus som var hemma själv. Pappa hade åkt till dialysen och mamma var i Strängnäs och hämtade deras nya bil. Så Jag och barnen stod på balkongen och väntade med spänning på att få se den nya bilen. En vit fin Kia Creed (tror jag den heter). Annars tog vi det lungt denna dag.

     

Långfredagen var Stens Choklad i Torshälla inbokad för besök. Vi kom där i från med fem påsar godis. (Dem var inte fulla men ändå). sedan åkte vi och handlade lite mat om jag minns rätt. (När man börjar bli gammal så sviker minnet lite).


Påskafton var pappas vilodag från dialysen och då planerade vi att åka till Arsenalen i Strängnär för att tilla på militärfordon. Men när vi kom dit så var det stängt. Så vi åkte till två loppisar istället till min glädje. Är inte så intresserad av militärfordon och sådan, men har man två söner och en make samt en pappa som är väldigt intreserade så får man hålla god min och följa med. De får ju lov att följa med mig på loppisar. På den ena fyndade jag ett gäng linne kökshandukar (har letat hela sommaren efter sådana) som jag ska sy i hop till en utflyktsduk. På den andra loppisen fyndade jag verkligen 16 st tidningar om lappteknik för 16 kr. Kan bara säga att de kostar i affären ca 80 kr st. Så jag fyndade allt.

   


Sedan åkte vi hem och gjord i ordning påskbordet. Hade faktiskt gjort hemlagad räksallad som jag la i tunnbröd och rullade. Blev riktigt gott. Gjorde några rullar med skinka och ost och någon slags tunndeg som mamma hade köpt. Blev väldigt poppulärt av barnen. Efter middagen gick jag och barnen ut en stund med Rasmus så de andra fick gömma påskäggen och göra en karta. När vi kom upp fick barnen sina kartor och hittade äggen ganska snabbt. Rasmus använd nosen och hittade sin. Sedan åkte det stora familjepåskägget fram oxå. Så vi åt och åt och åt godis mums.


Påskdagen kom vi i väg till Arsenalen. Det fann en massa stritsvagnar och andra fordon. Utanför fanns det en shop och där hittade jag en elefant och så köpte vi varsin legosats till barnen (ej riktigt lego) och så varsin glass.

Efter det så bar det av in till Strängnäs för lite in tag av smörgås och dricka. Lite lek i lekparken hann vi med oxå innan vi åkte hem och åt upp resterna från påskbordet. Vi forsatte med godiset som faktiskt räckt hela helgen.

     

   

Annandag påsk åkte vi hem efter lunch. Tvättade lite och strök lite. Var duktig och tog en promenad oxå. Annars tog vi det lungt.


Under hela helgen följde jag och i bland barnen och Peter med på morgon och kvällspromenaden med Rasmus. Peter Blev genomförskyld på långfredagen, så han snorade hela helgen. Jag har haft lite ont i halsen, men har klarat mig annars.

I Eskilstuna började jag med en stickning som ska bli en disktrasa. Tror den kommer att bli riktigt fint. Har använt garnet Soft cotton från Järbo Garn. Garnet är in handlat från Garnaffären.

 

Tiggde till mig ett skott från en vit Mårbacka av mamma, så när jag kom hem så planterade jag den. Snart har vi så mycket pelargoner så vi kommer inte att få plats själva i sommar på boalkongen.


Ha en bra dag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards