acasadipia

Alla inlägg under november 2011

Av Pia - 13 november 2011 12:07

I dag är det söndag. I vanliga fall brukar vi ha städdag i på söndagar men i daag har vi haft rensar och stryck dag. Peter har renst en massa låder medans jag har stryckit så mycket så jag har fått ont i handleden.


Tusan vad tid går fort. Nyss så var Joakim en liten bebis men nu så ringde han redan i går till sin kusin och frågade om de skulle leka i dag. Idag så gick han över själv till kusinen. (som bor på andra sidan gården). Jädrans vad stor han har blivit. Snart så får man väl inga kramar och gos, men jag ska passa på att kramas så länge han inte tycker det är ok.


nä man kanske ska ta ett ryck och stryka färdigt för att sedan ta hand om disken så man kan baka lite kakor till Davids kalas nästa helg.


Kram på er som läser detta.

Av Pia - 12 november 2011 08:40

Jag fattar inte hur mycket slem man kan ha i halsen, Hostan ger sig ju aldrig. Man blir ju så himmla trötta av det. Sedan undrar hur mycket snor man kan ha det tar inte slut.


Jag fick fyra mormorsrutor kvar efter att filten blev klar. Jag virkade ett varv till på dem och sedan virkade jag i hop dem två och två så nu har jag två fina mobilskydd.    Kameran ligger på laddning så jag sätter in bilder på dem när jag bloggar nästa gång.


I dag ska vi åka och ta ett familjekort så hela familjen har duschat och satt på oss fina kläder. David tycker verkligen inte om att dusch, han gallskriker så grannarna undrar väl vad vi gör med honom.  


Nu har jag börjat med ett broderi som jag borde ha gjort färdigt för länge sedan. Syrran beställde ett broderat fia-spel med bilder på Nalle Puh och ahn vänner. Bättre sent än aldrig.


Tjejerna är helt klart bäst i Idol. Man får nästan gåshud när de sjunger. Jag tror att det spelar ingen rol vem som vinner av dem, jag tror att all kommer att lyckas om de verkligen vill.


Ha en bra dag.

Av Pia - 11 november 2011 11:00

Nu har mormorsrutfilten klar. Jag struntade i den blå kanten. Började men de såg inte bra ut.


 

David har gjort en så fin målning eller hur?

 

Här är pärlpattorna.

 

Kom hem vid sex-tiden i går och då såg köket ut så här. Det positiva med det är att herrarna i allafall ställt tallrikarna på diskbänken i stället för att låta de stå kvar på köksbordet. För information så gick det hur lätt som helst att sätta ner disken i diskmaskinen,   den var urplockat.


För att protestera lite så lät jag det stå kvar på diskabänken och stoppa ner min diska tills i morse då jag gjorde ett ryck. Det tog en kvart att göra det och det mesta gick att ställa ner i maskinen. Kände mig lite barslig när jag gjorde det, men någon gång skulle det vara kul att komma hem utan att man behöver fixa disken.

 

När jag kom hem höll mina söner på att pyssla för fult Joakim gjorde armband och David höll på med maxi-pärlor som även Joakim hakade på strax innnan läggdags. Så här fina blev dem, men dem strycker vi inte, så de får göra nya i kväll.

   

Det verkar vara en tung dag i dag för mig. känner mig nere vet inte vad jag ska hitta på som gör mig glad. Men jag har satt en surdeg det blir man ju lite glad av. Funderar på om jag ska baka några kakor till Davids kalas nästa vecka. Vi får se. Snart är det dax att göra lunch. Tänkte pannera en torskbit och ha räkor och grönsaker till. Jag passar på att äta fisk när jag är själv för resten av min familj gillar inte fisk.


Vi hörs senare


Av Pia - 9 november 2011 20:18

Joakim och jag var hemma i dag. Vi tog lokaltrafiken till Stinsen och skulle till Panduro och köpa farsdag present. Vi kom hem med saker från Panduro och presenter till David men inget till fadern. Jag får fixa det själv i stället. Vi blevlite länge inne på Panduro och sedan hade jag lovat att Joakim att gå in leksaksaffären, och där var vi en lång stund. Så vi orkade inte med att hitta på något åt pappa.


Hemma har pärlorna kommit fram nu ligger några stycken som killarna vill att jag ska strycka åt dem. David håll på med Maxi-pärlor och Joakim som fick välja en ny pärlplatta på panduro (det blev ett hus) håller på med normalstora pärlor. Joakim har kommit på att han kan ju både pärla och titta på TV samtidigt. Det bådar ju gott för fram tiden att ahn kan göra två saker på en gång.  En annan rolig sak som hände i dag var när jag hämtade David på dagis så satt han och två kompisar och gjorde sig fina i håret (för info så har David lite hår), eftersom de är kort håriga fick en fröken ställa upp med sitt hår, Jag frågade lit försiktigt om hon var håröm men som tur var hon inte det. Det såg hemskt gulligt ut i alla fall när de stod och fixade med snoddar, spännen och borstar.


I dag är det dags att pigga upp surdegen för ev. bak på fredag. I morgon ska jag bjuda mitt kansli på baguetterna jag bakade förra veckan. Hoppas de tycker om det och inte blir besvikna att det inte var något fikabröd i stället.


Nä nu ska jag fortsätta men ihop syande av mormorsrutorna.


Ha det

Av Pia - 8 november 2011 20:31

Man blir lite arg när tågen är sena.   Jag jobbade sent och sedan när man kommer till station får man stå i tjugo minuter och vänta på tåget hem p.g.a växelfel. När jag väl kom hem så var man vrål hungrig och barnen undrade varför det var växelfel och det kan man ju undra.


De ringde från dagis i dag och sa att Joakim hade feber. Så Peter hämtade båda två. När Peter kom hem hade Joakim knappt någon feber och när jag kom hem så såg han pigg ut. Men han får vara hemma i morgon för säkerhetsskull.


Funderar på att gå och lägga mig tidigt i dag och läsa min bok i stället för att sitta framför TV.


God natt   

Av Pia - 8 november 2011 08:14

När ska denna skit hosta sluta. Jag börjar verkligen tröttna på den och så är jag trött på att vara trött. Jag vill orka att ta en promis när barnen har lagt sig och jag vill orka med att träna. Men det är som en ond cirkel när orken finns hinner man inte, när man hinner orkar man inte.


Jag har satt på mig min hem sydda kjol i dag får se i fall någon säger något på jobbet om det. Jag tycker den är riktigt snygg. Jag tänkte ha mina nya stövlar på mig oxå, så håll tummarna att mina hälar inte får för stora blåsor.


Nä nu är det dags att dra till jobbet. Ha  en trevlig dag.


Kramar

Av Pia - 6 november 2011 21:27

Söndag = sovmorgon och städdag.


Kunde först inte sov utan gick upp runt halv åtta i stället för åtta. Lite irreterande när man går upp alla andra dagarna. Det var min hosta som gjorde att jag gick upp. Har känt mig sjuk hela dagen men har städat i allafall. Peter gick ut ca en timme med barnen medans jag röjde och dammade. Så sötnosarna har fått lite luft i sig i allafall idag.


De små påsarna som jag visade i går blev så här:

 

Man kan sätta blommor i dem. Fint va?


Igår stickade jag ett av mina fynd på symässan.

   

Två mössor till Joakims nallar blev det. Det på den gröna cirkeln som nallarna har i knät som jag gjorde mössorna på.


Jag brukar göra lite hemmaspa på söndagar och denna söndag är ingen undantag. I mitt hemmaspa ingår inpackning av håret, Raka bena, ta kropspeeling och ansiktspeeling. Sen avslutar jag det hela med en lång härlig dusch men en sköm duschcream. Jätte skönt för kropp och själ. Nu är jag redo för en arbetsvecka.


Jag har sytt på ungefär hälften av de 56 mormorsrutorna, så snart finns det ett slut på detta projekt så jag kan börja med nästa. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra. Jag vill så mycket och har svårt att välja mellan mina ideer.


  

Av Pia - 5 november 2011 19:39

Idag var jag och Joakim på Syfestivalen. Vi hade jätte mysigt. Vi gjorde varsin tavla och handlade en massa saker. Om jag hade haft mera pengar så hade jag nog handlat lika mycket till.

Här kommer lite bilder på vad vi fyndade.     


  

Nalle på väg till Syfestivalen.

               

I morgon får ni se vad som är i dessa små påsar.

   

Lite tyger och ett strykbrädsöverdag som hjälper en men linjer osv.

     

Garn och en massa ögon till mina amigurumi

     

Vårat tavlor och klister ,lack och pensel så vi kan fortsätta hemma.

   

Lite saker till barnen var ett måste En insekt som vibbrerar och piratstickers

 

Ny ska det stickas allt.


Passade på att titta in overlock-maskinerna också. Tänkter önska mig en sådan i 40-års present av släckten.


HA DET!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards