acasadipia

Alla inlägg under januari 2014

Av Pia - 14 januari 2014 20:58

Idag har det varit bättre. Pigg i knoppen men kroppen är trött. Så jag vill göra mer än vad jag orkar. Lite frustrerande. Men jag gjord något som jag inte har gjort på väldigt länge och det känns jätte skönt. Jag och lästa hela vägen från Stockholm till Märsta, ca 35 minuter. På senaste tiden har jag bara orkat koncentrerat mig en 10 minuter i följd när jag försökt läsa. Så det känndes nästa lite befriande att kunde läsa hela vägen. Är nog på rätt håll i alla fall.

Nu undrar ni varför jag satt Kock som rubrik. Jo fick hjälp att skära upp gurka och paprika. Då sa Joakim att han skulle bli kock, en sådan där kock som tävlar. Han ska vinna allt han ställde upp i. Bli bäst alltså. Han frågade sedan David vad han ska bli när han blir vuxen. Då föreslog jag att han skulle bli bagare och det nappade han på. Joakim sa då att när han inte tävlade kunde han baks lite oxå. Vi får se vad det blir. Jag blir glad om de blir lyckliga och harmoniska vuxna män.

Ha det

Av Pia - 13 januari 2014 21:34

I dag har det varit tufft. Så himmla trött eller rättare sagt matt. Det var knappt att jag kom i väg i morse. Men det gjorde jag åkte sedan hem och sov/vilade ca en timme till Mötley Crüe innan jag skulle till doktorn. Forsätter med 25% i tre veckor till. Gick sedan hem för att vila drygt en timme innan jag hämtade gokorvarna. Vad himmla mycket kärlek man får av dem. Matt är jag fortfarande men lycklig när de är nära.

Har börjat sicka hälen på min andra socka så snart har jag det varmt om fötterna.

Har inte bestämt mig ännu vad jag ska göra efter sockerna. Får fundera lite.

Nu ska jag försöka sova och hoppas att jag känner mig piggare i morgon.

God natt!

Av Pia - 7 januari 2014 19:36

Nu är jag klar med den ena sockan

Och börjat på nästa ?

Har invigt min julklapp det blev en rotgrönsaks sallad

Morötter, rödbetor och vitkål. På det lite olivolja och granatäpplevinäger. Nu blir det nyttigt värre.

Det är väldigt tyst nu när barnen inte är hemma, tycker det lite lång tråkigt. Första dagen på jobbet efter ledigheterna. Det var lite jobbigt men det beror nog på att jag hade sovit dåligt natten innan. Får hoppas att jag får sova mera i natt.

Nu vill jag fortsätta att sticka så jag får ett par sockor.

Av Pia - 6 januari 2014 10:38

Sitter och lyssnar på Beatles. Lättsam rock. De sjunger mycket om LOVE. Men bra. Skulle vilja lyssna på låtar från dem som inte var så kända. Jag har hört låtar jag tyckt vara bra och upptäckt att det är gamla Beatles låtar.

Har lånat skivan av mamma. Om någon har orginalplattor /CD/ med Beatles och vill låna ut till mug säg till.

I dag ska lämna barnen till deras far. Ska bli både skönt och tråkigt. Behöver verkligen lite lugn och ro så jag kan ta han om mig själv. Men det är ju alltid tråkigt att vara i från sina barn. Men jag ska villa mycket denna vecka så jag blir piggare när det kommer nästa vecka.

Nu ska jag sicka lite på min strumpa och lyssna på barnen när det leker samt lyssna på Beatles.

Ha en bra trettondag!

Av Pia - 5 januari 2014 15:51

Nu är jag hemma igen efter att varit med mamma i Eskilstuna i två veckor. En liten titt hem hade jag förra söndagen när vi hämtade barnen. I morgon ska lämna gokorvarna till sin pappa sedan börjar vardagen igen med jobb och annat.

Det är både skönt och tråkigt att helgerna är slut. Kroppen ömar fortfarande inte lika matt i dag som i går. Så om jag tar det lungt så kommer jag i gång mig igen. Ställde mig på vågen och verkar ha gått ner drygt ett kilo. Tycker att jag har ätit en massa onyttigt. Men har varit med ut med Rasmus några gånger, inte alls så mycket som jag hade tänkt mig. Så jag har väl rört mig mera än innan jul. Kul att det går neråt utan att man anstränger mig så dant. Om jag har tur så går kag ner när jag börjar anstänga mig lite mera ?

Av Pia - 4 januari 2014 15:58

Usch vad trött jag bilr. När vi kom hem från begravningen i går började jag må sämre trodde det var tillfälligt pga begravningen. Men icke. Nu värker det och pirrar i hela kroppen. Trött eller rättare sagt matt är jag. Hoppas det går över snart.

Slut klagat. Kan inte stick just men hoppas i kväll har lyckas få till hälen så nu är det bara foten och tån kvar.

Barnen har byggt lite lego nu på eftemiddagen så här blir det.

Av Pia - 4 januari 2014 08:27

Igår hade vi begravning för pappa. En väldig personlig med två jazz-låtar och min sysling Sara sjöng helt underbart. Vi hade ett bullkalas efter . Pappa älskade kanelbullar och kakor. Så det var helt i hans smak. Det värsta med begravningen är att nu är det så defentivt att han är borta. Det kändes tomt innan men nu känns det ännu tomare. Jag saknar honom men jag är glad att ha slipper lida mer. Han har kämpat i så många år och sista året var jätte jobbig för honom och oss runt omkring honom. Det var många som kom och deltog i begravningen, jag tror om vi hade skrivit ut tid och plats i annonsen så hade nog kommit en hel del från hans gamla arbete. Han hade ju jobbat på samma jobb i 37 år. Min underbara barn var helt underbara under cermonin. Man blir så stolt att man har lyckas att uppfostra dem. En varsin tablettask fick dem i lite muta för att sitta stil men den tog ju slut snabbt. Prästen var himmla bra. Så fort jag kom in genom porten till kyrkan med barnen så kom han och tog emot oss och gick runt och visade kyrkan och berättade för dem hur det skulle gå till. Innan cermonin så han de sitta och rita lite. Joakim blev inte nöjd med David blev det och med en ros så la han sin teckning på kistan.

Nu ska jag försöka gå vidare i livet utan min lilla pappa. Tomt blir det men det ska nog gå på något vis.

Vila i frid pappa

Av Pia - 2 januari 2014 09:31

Igår bakade vi banankaka och chokladbollar. Och så lyckades jag komma vidare på sockan efter att ha klurat i några dagar. Igår blev Joakim av med en av sina små mjölktänder.

Tandfen kom och la en femma i glaset. Joakim som inte har koll på vad saker kostar sa nu ska jag köpa en radiosyrd helikopter för pengen.

Frukostbrödet är bakat nu på morgonen.

Vi får hoppas att gästerna tycker om den.
Idag är det dagen före begravningen. Det känns tungt. Det är ju liksom sista hej då till pappa. David pratar om morfar varje dag och har svårt att gå på den lilla toaletten den som morfar brukade använda. Han har svårt för alla ställen som man förknippar med morfar. Om han sätter sig i morfars fotölj så frågar han något om morfar. Jag sover i pappas säng och då frågar David om det luktar morfar i sängen. Joakim leker med pappersflygplan istället för att fråga saker. De bearbetar saknaden på olika sätt mina gokorvar.

Ha en bra dag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards