acasadipia

Alla inlägg under juli 2012

Av Pia - 12 juli 2012 07:33

Jag funderar på hur jag ska lösa promenad frågan i nästa vecka. Som det verkar nu så blir det efter middagen när Peter har kommit hem. om man inte kollar med någon trevlig kompis som kan ta hand om gokorvarna en timme medans man tar en tur själv. eller så får man ta en kort tur med barn på sina cyklar och jag gående efter. Vi får se vad vädret säger.


Har börjat med en ny bok i dag på resan i till jobbet det är "Den vite massajen" av Corinne hofmann. Det är en sann berättelse om en schweizisk kvinna som blir förälskad i en massajkrigare när hon var på semester i Kenya med sin sambo. Det kan ju bli intresant och se hur det utvecklar sig. Jag är lite förstjust i verkliga berättelser. Det är spännande att läsa om människoöden.


I går kväll virkade jag lite det märks att det var etttag sedan jag virkade för jag får lite skavsår på ena pekfingret. men det är roligt.


I dag är det sista dagen inne på jobbet, i morgon jobbar jag hemma och flexar ut tidigare. Det ska bli så skönt. Till och med barnen börjar längta efter ledighet. Har konstaterat att det är David som får vara ledig längst 7 veckor. Medan Joakim bara får 4 lediga veckor innan inskolningen på fritis börjar. men jag tror han är glad ändå. Peter och jag har 6 veckor var med lite inskolning med joakim förstås men vi behöver ju inte gå till jobbet.


Ha det!!

Av Pia - 11 juli 2012 08:26

Det är nätvärks problem på jobbet så man kommer inte åt allt man behöver. Vad ska man göra då? jo man kan blogga lite istället. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.


I dag får jag nog sätta på mig regncapen när jag går min runda på skeppsholmen. Funderar på att utöka rundan med Kastellholmen oxå. Det få vädret avgöra när jag är där. vräker regnet ner så tror jag att jag hoppare det men lite dugg gör ju inget.


I går började jag virka på ett projekt som jag hade börjat med en sadelskydd. Men tyckte jag hade gjort fel så jag repade upp en hel del och ska börja om i kväll. Denär till Joakims sadel vi får se i fall den passar hans eller om jag får ge den till någon som har en vukensadel istället och göra en ny till joakim fast mindre. självklart ska David oxå få en.


Nä nu ska jag rensa papper så jag gör nogon nytta här på jobbet.


Ha det!!!!

Av Pia - 10 juli 2012 18:53

Nu är jag klar med fia-spelet. Har stykit på ett vliseline på baksidan och sytt med overlocken på kanterna. det blev riktigt bra tycker jag. Hoppas mottagaren blir lika förtjust.

 

VAd ska man göra nu då? måste tänka lite har så många saker som jag vill göra så jag måste välja. Jag återkommer i morgon vad det blev för något kommer jag börja med i kväll.


REgnet öser bara ner så det blir ingen promenad i kväll. Men jag traskade ju runt skeppsholmen i dag med men jag tog vänster varvet och avslutate vi chapman.


Peter har haft isär våran två sitts soffa. När han gjorde så klippte han ut skinnet som jag tänkte använd till att klä om min sypuff. Så nu ska jag hitta några fina spikar så jag kan fästa skinnet.



Av Pia - 10 juli 2012 09:19

I dag är det mulet i Stockholm. hoppas på att det inte regnar för snart ska jag traska runt skeppsholmen igen. Man har ju annars regncapen om det skulle börja regna.


I går var det solsken hela dagen över stockholms innerstad men ute i märsta hade det tydligen vräckt ner på förmiddagen. Konstigt det där med vädret. Det brukar skilja mellan vädret inne i stan och ute i märsta. Det är bara fyra mil mellan dem..


Har sytt mitt sista korsstygn på fia spelat. nu ska jag bara sy till kanterna så är den klar. Det ska jag göra i kväll.


JAg har blivit så badsugen nu. vill komma i gång med sommarens bad. Jag får ta barnen och åka och bada nästa vecka.


Ha en bra dag

Av Pia - 9 juli 2012 11:20

Nu har jag tagit en tur runt skeppsholmen. Kändes riktigt skönt att äntligen orka igen. En promenad i kväll så blir det perfekt.


  

Av Pia - 9 juli 2012 07:40

Äntligen har den kommit, sista veckan innan semestern. det knappt man tror det är sant. I dag ska jag flexa ut tidigare och ta med mig barnen till frissan. Den är Joakim som behöver friseras till lite. David har tre milimetersstubb så jag tror inte han behöver någon klippning.


I går var jag lite kreativ. Sydde en ny bältesskydd till joakim. blev riktigt snyggt.

 

sedan fick David sim efterlängtade säng så gardinerna på kort sidorna fixade jag. De andra kom med sängen. Nu har barnen lika sängar med koja under. men jag tror båda sängarna blev piratskepp eller militärskepp.

    

här hemma är det mycket strider av olika saker och där i mellan så leker de med traktorer och plöjer åkrar. Mycket fantasi  men mest snack om Vasa-skeppet. Det är i bland svårt att hänga med i lekarnaommer ju och förklarar sina lekar för en och som en förstående mamma försöker jag vara del aktig i berättelsen medan jag gör hushållsarbetet. Men som sagt i blan hänger jag inte riktigt med.


Kommer på medan jag skriver det är Joakims sista vecka på dagis sedan blir det ju fritis och 6-årsverksamhet.  Jag skriver som en facebooks-vän skrev vad tiden går...


HA en bra dag

Av Pia - 7 juli 2012 20:38

SÅ har vi varit turister i stockholm och testa lite lokaltrafik som stockholm kan erbjuda. Vi åkte pendeltåg, tundelbana, djurgårdsbåten samt spårvagn. Vi lyckades undvika att åka buss. Vi hamnade tillslut på BR i gallerian. Joakims traktor gick sönder i morse och den gick inte att laga så jag sa att ha kunde ta pengar från sin sparbössa och köpa en ny. Det gjorde han. david fick oxå köpa för sina pengar. Han vald några pirater med tillbehör. EFter Br åt vi på Pizza hut. måste erkänna det var första gången för mig. Helt ok tycker jag. Barnen tyckte om det.


Peter och jag har varit duktiga för vi har inte ätit godis sedan i midsommras. Men barnen fick i veckan av sin farmor laktosfri choklad från finland, så de har fått ätit lite men inte så mycket som de brukar. DE fick även lite hallon medans p och jag åt jordgubbar.

       

I dag åt vi middag på balkongen riktigt mysigt eller vad tycker ni. Man önskade att balkongen  var större bara men man kan ju inte få allt.

 

Nu sitter jag och ser/lyssnar på Adele på SVT2. En kompis till oss är så lik henne. helt otroligt. tittar man snabbt upp från dator så tror man det är hon som står och sånger på tv.




Av Pia - 7 juli 2012 08:33

Nu är det sommar. I går när jag kolla temperaturen vid havlvsex och då var den 17,8 grader varmt och då kan man säga att det är sommar.


Det växter så det knakar på balkongen.

tomaten:

              

Morötterna.

 

pelagonerna:

       

smultronen m.m.:

   

Nu har jag gjort klar efterstygnen på tiger /före och efter bild/ har även börjat med ramen.

   

Har börjat men en jätte bra bok som jag kanpt vill lägga ner. Den heter "Hela havet stormar" av Arne Dahl. Jag måste vara klarmed den innan fredag och det blir nog inga problem.


I dag ska vi ta en tur med pendeltåget till stockholm vet inte riktigt vad vi ska göra där men ett litet äventyr i allafall.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards