acasadipia

Alla inlägg under oktober 2019

Av Pia - 8 oktober 2019 07:00

Lyckades komma iväg idag. Men det var på håret. Hade så svårt att komma upp. Shakar idag. Men fick för mig att jag hade glömt matlådan när jag nästan var vid pendeln så jag vände och började gå hem för att hämta den men så kom jag på att jag shakar idag så jag vände igen. Huvudet är inte med idag tur att bena är det.

Igår blev jag klar med min första diamond-tavla. Den ska nu få ligga i press och sedan ramas in.

Har inte så mycket att skriva idag eftersom huvudet inte hänger med.
Får hoppas att jag inte gör något tokigt idag.

Ha en skön dag

Av Pia - 7 oktober 2019 07:11

Tycker dagarna går för fort. Tycker inte ni? Man hinner inte göra det man vill innan dagen är slut. Kanske beror på att jag måste vila så mycket för att orka göra någonting alls på en dag. Men visst har åstadkommit en massa i helgen som jag kan känna mig nöjd med. En container har stått på gården som man kunde slänga grovsoppor i. Så jag lyckades slänga en del skit. Jag har storstädat i badrummet. Tvättat. Städat åt fåglarna. Röjt. Ja en heldel även fast jag har haft en hög värk och villat en massa. Brukar göra något i en halvtimme sedan vila en halvtimme till en timme beroende hur ansträngande det jag gjorde var. Sedan börja om göra något, vila, göra något, vila. Ja ni förstår. Vila betyder inte alltid att lägga sig och dåsa i sängen. Kan betyda att sätta sig med en kopp te och titta på ett avsnitt av serien jag följer, kan betyda att jag sätter mig och pyssla samtidigt som jag lyssnar på bok. Vila betyder att jag inte gör något ansträngde och ser till att varva ner. Göra något som jag mår bra av. Men visst det blir sängen ibland. Speciellt om jag har burit tungt, skurat eller något annat ansträngande. Om jag håller mig till en halvtimme så däckar jag inte ihop. Men om jag biter ihop och anstränger mig i en timme eller mera däckar jag i minst tre timmar av utmattning. Så det är viktigt att hålla mig till den där halvtimmen om jag vill få gjort något.

Just nu kämpar jag inte bara mot värk. Några svarta dimmor kommer i vågor. Vet inte varför men jag kämpar emot. Blir väldigt trött av den kampen. Vill sova mycket men kan inte sova. En ond cirkel. Att kämpa emot depression. Det är väl höstdepressionen som knackar på. Jag ska klara det oxå. Kanske jag är tystare än vanligt. Kanske jag låter mindre positiv än vanligt. Orkar liksom inte hålla den glada och positiva attityden uppe som jag brukar. Ha tålamod.

Av Pia - 4 oktober 2019 06:57

Även fast jag hade semester i måndags har denna vecka känns lång. Troligen pga att jag har haft mer ont än vanligt. Ser fram emot en skön helg med städning och pyssel. Mycket fågelprat och fågelpyssel.

På tal om fåglarna börjar göra framsteg. De blir inte livrädda när jag sticker in handen och de har börjat att äta på hirskolven när jag håller i den sakta men säker ska jag minska avståndet till handen. Hobbe var lite putt i morse för Zelda hade tagit hans sovplast inatt. Sussi hade tagit andra gungan. Inte lätt att var kille i denna bur.

Första bilden är Zelda på Hobbes gunga.

Andra bilden är Sussi på den andra gungan.

Tredje bilden är Kalle närmast sedan Hobbe och längst bort Alva

I helgen ska jag hämta ut ett packet med 5 kg bursand och 3 kg fågelfrö. Tungt värre. Men då har man ett tag.

Ha det gott

Av Pia - 3 oktober 2019 06:53

Idag är det en GODmorgon igår var det bara morgon. Igår stannade jag hemma. Jag gick faktiskt i väg men vände och gick hem igen. Det har aldrig hänt förut. Hade så jävla ont mellan skulderbladen och det pulserade värk uti armarna och fingrarna. Värktabletterna hjälpte inte. Idag ömar det lite men ingen fara så idag åker jag till jobbet. Hade faktiskt en sådan energi i morse så jag plockade ur diskmaskin medans jag väntade på tevattnet.

I förr går tog jag några vackra kort på hösten. Jag älskar den tidig höst då naturen spricker ut i dessa vackra färger.

Mång undra ifall mina fåglar väcker mig. Nä inte nu när det är mörkt på morgonen det är jag som väcker dem. Så här ser det ut när jag kommer upp.

Det kommer bli annat i vår och sommar men då är man ju piggar själv pga ljuset.

Ha en skön dag

Av Pia - 1 oktober 2019 07:03

Jaha nu börjar min arbetsvecka. Jag börjar med ett besök hos dietisten och hoppas på att ha kommit under mitt första mål. Håll tummarna.

Skulle ha lagt ut bilder igår skrev jag i förrgår men behövde vila så bilder kommer i dag.

Så här ser Diamond painting ut.

Ja iallafall min då den är lite sne och vind men tror det löser sig på slutet.

Här ligger några blivande örhängen och halsband. Jag ska torrborsta de vita så kommer det bli mer effekt i dem.

Dö skallen jag köpte förraåret och skulle göra hemma blev gjord här. Ska fylla i lite svart i ögonhålorna och andra lämpligaställen.

I lördag köpte jag kexchoklad som jag inte åt upp. Tänkte att Joakim kunde få den istället. Så jag skrev en liten lapp med orden "Varsågod kram Mamma" och satte på lappen på kexchokladen och satte dem framför mjölken i kylskåpet. Den här lappen låg där när jag öppnade kylskåpet.

Gulligt va? Han hade plockat ur diskmaskinen oxå. Och ställt undan sin disk. Tänk vad en kexchoklad kan göra.

Hade semester igår för att vila upp mig effter en intensiv helg. Tog en promenad till Coop och hämtade ut ett paket med fågelleksaker. På vägen såg jag dessa björkar. Började undra ifall någon hade skalat dem eller fall det finns björkar som ser ut så. Är det någon som vet? Det stod normala björkar där oxå.

Ha en skön Tisdag

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards