acasadipia

Alla inlägg under mars 2014

Av Pia - 15 mars 2014 07:14

Nu har vi sjungt för Joakim och ätit frukost med levande ljus. Joakim sitter nu och spelar sitt nya DS-spel Flygplan. David sitter brevid och lever sig in i spelet.

I går var jag hos läkaren för jag fick nog av värken. Fick värktabletter som även är inflamationshämmande som jag ska ta tre gånger om dag. Det underbara för det har redan hjälp. Känner mig som en ny människa. Stel är jag. Men när värken lägger sig så kan man börja träna.

Idag vaknade vi upp med detta:

Av Pia - 13 mars 2014 07:03

Idag har jag en medhjälpare med mig till jobbet. Han mår mycket bättre nu så det är nog dagis i morgon för honom. Sitter just nu och spelar. Det kommer han nog göra resten av förmiddagen.

Efter jobbet ska vi gå och köpa precenter till den stora killen. Han fyller åtta nästa vecka.

Hur mår jag då. Det känns som hela kroppen är tung som en cementsäck. Och ryggslutet och nacken värker. Resten av kroppen har en molande värk. Skit jobbigt hel enkelt. Men förutom det så känner jag mig ganska glad. Det är bara att bita i hop och kämpa på. Ska ringa husläkaren och be om allergimedecin till mig och Joakim, då kan jag gnälla lite till henne om värken. Jag kanske behöver gå tillem sjukgymnast som kan hjälpa mina arma muskler att slappna av. Nått måste göras iallafall.

Ha en bra dag!

Av Pia - 11 mars 2014 15:14

Sitter på pendeln på väg hem efter min första dag vid växeln. Information mattas in i mitt lilla huvud och nu är det alldels trött, man kan undra hur mycket som har fastnat. Troligen mer än vad jag tror. Tiden gick fort antagligen för att kollegorna var så trevliga. Kändes som jag kom in i gänget på en gång. Tyvärr så måste jag vab:a i morgon. Davids lilla näsa rinner. Mamma var hemma i dag så jag kunde komma i väg första dagen men hon kan inte i morgon. Tack världens bästa mamma för du kom med ilfart i går så jag kunde jobba. Nästa gång i växel blir nästa tisdag och då får vi se i falldet har fastnat något.

Av Pia - 11 mars 2014 15:12

Sitter på pendeln på väg hem efter min första dag vid växeln. Information mattas in i mitt lilla huvud och nu är det alldels trött, man kan undra hur mycket som har fastnat. Troligen mer än vad jag tror. Tiden gick fort antagligen för att kollegorna var så trevliga. Kändes som jag kom in i gänget på en gång. Tyvärr så måste jag vab:a i morgon. Davids lilla näsa rinner. Mamma var hemma i dag så jag kunde komma i väg första dagen men hon kan inte i morgon. Tack världens bästa mamma för du kom med ilfart i går så jag kunde jobba. Nästa gång i växel blir nästa tisdag och då får vi se i falldet har fastnat något.

Av Pia - 10 mars 2014 08:49

Idag ska jag tänka på allt som är positivt. Jag lever, min underbara barn kommer till mig i dag. Fan vad ont det gör. Fel det var inte positivt.

Idag åker jag till jobbet på fastande mage. Bara en kopp te är där. Har tagit med mig tei min nya te-mugg-termos så det kommer nog ner lite mera te. Provtagning in för hälsoundersökning. Hade fått för mig att jag hade tid kl 10 men när jag tittade efter så var det mellan 9,45 -10,15. Knäppt va. Har packat frukosten så jag kan äta så fort provtagningen är klar.

Har tagit fram conversen från vintervilan ett fint vårtecken.

Började med virka korgen i går oxå

Det är en del tygnystan att välja mellan tänkte göra två varv med alla färger så den blir randig.

Ha nu en positiv måndag. Det finns alltid någon som mår sämre än du.

Av Pia - 9 mars 2014 19:57

När allt börjar bli bättre och en massa positiva saker händer. Varför ska det värka i kroppen så himmla mycket. För står faktiskt inte. Vaknade med värk i nacken och axlerna. Det har lättat nu men nu har jag ont i låren och knäna. Hela tiden så vandrar värken fram och tillbaka i kroppen. det enda ställe den är hela tiden är höfterna och i ryggslutet, ungefär där jag hade foglosningen. En sjukgymnast sa till mig att jag nog alltid skulle få ont just där om jag får ont i kroppen. och det stämmer det börjar alltid där och stannar kvar. Det är som där är min svagaste punkt.


På något konstigt sätt har jag lyckas damma och dammsugit hela lägenheten i dag. Började vi nio tiden och var färdig runt fem på kvällen så hade många små raster. Jag har liksom trotsat värken. Har varit nere i källan och pumpat cyklarna. Så om vädret håller i sig så tar vi nog cyklarna till skola och dagis på tisdag morgon. Har även pumpat däcken på cykelkärran. köpte ny cykelpump på Cleas ohlson så ville testa den. I höstas fick jag en fotpump som är bra att pumpa min pilatesboll så nu är den upp pumpad oxå. Kanske kan jag börja träna lite på den.


Eftersom jag är envis och inte vill bara ligga och klia mig i navel så har jag konkat upp jordpåsarna från källarna. Ska börja i veckan att plantera om S:t Paulerna och så femöringar. Det var de som jag fick på Gotland. De ser ut så här:

   Bilden har jag hittat på googel.

Mina kommer ha en annan färg, mörkare lila och någon som var vit oxå. Och om jag orkar så ska mina pelagoner få ny jord oxå.


Jag har skärt färdig remsor till tygkorgen jag ska virka. Kanske orkar börja i kväll, vi får se.


Ska nog först fixa en kopp te innan jag gör något. I morgon förmiddag blir lite jobbig. Ska vara fastande för provtagning till kommande hälsoundersökning. Det enda som är bra med det är att resten av kansliet oxå ska fasta i morgon så alla kommer att vara små tjuriga i morgon. Men om alla är det så kan vi kanske skratta om det i stället. På tisdag ska jag har testa på något nytt. Jag ska till riksdagens växel och börja jobba två dagar i veckan där. Det känns som en positv utmaning tycker jag. Hoppas bara att värken ger sig annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.


Det är så mycket jag vill göra som värken stoppar. Blir så trött på det, vill må bra nu!!!!

Av Pia - 7 mars 2014 07:23

I morgon får jag sova tills jag vaknar. Vad skönt det ska bli. För denna vecka har varit jobbig. Sovit som en stock varje natt men vaknat lika trött. Kroppen molar och darrar. Men jag har kämpat mig i väg varje dag. Och det är jag nöjd med. I går blev det bestämt att jag skulle börja jobba några dagar i veckan i riksdagsväxeln. Det ska bli spännande. Igår var jag oxå på kurs om Klarspråk. Jag hoppas att ni som läser mina inlägg förstår vad jag skriver. Att jag skriver klart och tydligt. Ni får gärna kommentera om ni tycker att jag har skrivit konstigt och att ni inte förstår vad som står.

För att detta inlägg inte ska bli för gnälligt så slutar jag nu.

Ha en skön fredag!

Av Pia - 6 mars 2014 06:53

Två arbetsdagar kvar denna vecka. Verkar överlevt den oxå. Igår efter jobba gick jag med några kollegor till puben tog ett glas rosevin, de andra tog öl.

Så i går blev det ingen handarbete.

Ha en bra dag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards