acasadipia

Alla inlägg den 23 mars 2014

Av Pia - 23 mars 2014 07:14

Ljusgjutning!

Som ni ser på sista bilden så har det sjunkit ner till fula hål. Får försöka fylla på dem.

Den här sötnosen vaktade jag förra veckan.

Av Pia - 23 mars 2014 06:28

Om man somnar tidigt en lördag så blir söndagen väldig lång. i allafal så gäller det mig. Vaknade halv fem i i dag, låg kvar och försökte somna om men lyckades inte. Så jag gick upp halv sex. Vad ska man göra när man är pigg.


Bara för att jag slarvat med värktabletterna så har jag små ont i nacken nu. Men det är typiskt mig. När det slutar värkar eller när jag mår bra glömmer jag medicinerna. Kanske en sund sak men har man fått en kur så ska man ju helst avsluta den så som läkaren har sagt. Jag ska bli duktigare nu. För är det något jag hatar så är det värk.


Tog mig i kragen i går och lyckades att dammsuga hela lägenheten utom barnens rum, för de lämnade det stökigt. Jag har bestämt att de får röja själv i sitt rum. Ska inte bli en mamma som tycker synd om barnen att dem bara är hos mig varannan vecka så jag börjar städa åt dem. De måste lära sig att göra det själv. För annars kommer de att tro att de aldrig behöver städa. Än så länge tar jag ansvar för dammsugningen om det är undanröjt. men ju äldre de blir desso mera ansvar får de.


Bli inte chockade nu men i går morse vid åtta tiden. Tog jag mig en promenad i solen. Enliten tur på en halv timme. Passade på att slänga lite återvinning på turen. Tycker faktiskt jag var riktigt duktig. Min kropp var alldels darrig när jag kom hem. Den trodde jag hade gjort ett marathon.Har ju börjat gå ner i vikt pågrund av att jag har ändrat kosten men om jag vill se mera resultat måste motionen komma in. Men där måste jag inte bara kämpa mot latmasken utan en värkande kropp oxå. MEn jag tror på seger i slut änden, men det kommer ta tid.


Pysslade lite i går. Gjorde ljus. Smält gammla ljusstummpar. Såg i morse attt jag måste fylla på för när de har stelnat så har det blivit stora hål i mitten. Så jag vet vad jag ska göra i dag.


Läste ut boken "Mellan himmel och jord" av Benny Rosenqvist och Ingrid Carlqvist. Vill skriva ett citat i den som jag tycker stämmer eller vad säger ni


"Det skrivna ordet är dessutom svårt på det sättet att sjuttio procent av vår kommunikation består av kroppspråk. När bara trettio procent (ordet) återstår så förstår var och en att missförstånd lätt uppstår"


Så om man vill prata med någon om något viktigt så är det bättre att träffas än att skriva tillvarandra. Visst är det jobbigt att sitta öga mot öga att prata men jag tror man får mer ut av ett sådan samtal än av ett brev. Nu kan man ju tycka olika när det gäller detta. Men jag tror på detta. Livet blir mycket lättare om man är ärliga mot varandra och pratar med varandra. Le mot främmande människor och dela med glädje och kärlek till din omgivning så kommer man själv att må bättre. Jag försöker med det, men det är inte alltid rätt. men tänk själv man blir ju faktiskt glad när man ser glada och lyckliga människor. Så ut och le mot era medmänniskor.


I dag ska jag fika med min kompis. Vi har inte hittat tid på jätte länge så det ska bli trevligt att umgås lite öga mot öga. Vi har pratat i telefon förstås.


Ha en skön söndag och hämta kraft för en ny vecka.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards