acasadipia

Alla inlägg under augusti 2012

Av Pia - 31 augusti 2012 07:29

Nu sitter man på jobbet med flyttlådor omkring sig och väntar på att de ska bli flyttade till de nya lokalerna. Eftersom jag är så himmla tidig på jobbet så får jag nog vänta ett tag innan de kommer.


Vad skönt att det är fredag i dag. I måndags började jag jobba efter 6 veckors ledighet. Nu  det snart gått en arbetsvecka och det känns som det var jätte länge sedan jag hade semester. På måndag börjar riktiga vardagen för då börjar maken att ´jobba oxå så då är det dax att lämna och hämta på dagis/skola igen. Då lär jag vara på jobbet en timme senare än jag har varit denna vecka.


Ni som tycker om pankankor så för att göra dem lite matigare ha räksallad i stället för sylt. det är jätte mumsigt.


Nä nu ska jag se vad jag kan göra bland mina flyttlådor.

Av Pia - 30 augusti 2012 07:37

Det är bara att konstatera att jag behöver mina nattskenor. Har testat i två nätter att inte ha dem på mig och vad har jag nu jo ont som bara f-n. Men dagskenorna lindrar så jag får ha dem på mig. Man måste ju test i fall man kunde slippa dessa skenor. Nä jag får vänta på magnetröntgen och hoppas de kan ge någon ledtråd på vad det kan vara.


Nu ska jag packa mina kontorsgrejor för i morgon ska vi byta lokaler. Jag kommer att få bättre för nu sitter jag i ett rum med tre personer i och med två fönster. Jag sitter där det inte finns något fönster. Nu ska jag flytta till ett rum som har ett sammanträdesbord samt en avdeladplats till mig vid ett fönster. vissligen är det galler på fönstret men jag ser ut och det blir ljusare.


Ha en bra dag!

Av Pia - 29 augusti 2012 19:51

Himmla vad duktig jag har varit med täningen. Sedan söndags så har jag gjort mina magövningar och i söndags och tisdags cyklade jag på motionscykeln. Idag har jag varit på pilates och det känndes jättebra kunde göra alla övningar utom där jag belastade armarna och som tur var så var det typ tre övningar jag inte kunde göra. JAg har oxå inte ätit något efter middagen samt det bästa i dag när vi var på kaffet och hade fika med kollegorna så tog jag inget till te:t, jag var inte ens sugen.


Nä nu tycker jag att jag har skrivit för lite om mina handarbetesprojekt. Just nu har jag tre saker på gång

1. göra remsor av avlagda kläder

2. virkar en tyg korg till mamma där hon ska ha Rasmus leksaker i  

3. En amigurumi som jag började på i dag. Den är till en kollega som ska vara tjänsteledig ett tag. JAg kan ju säga att det är inte en älg. Älgar får bara de som slutar. Utan detta är en liten sak så hon inte ska glömma bort Oss/mig.

 

SÅ här fin blev krukan när den hade torkat.

 

Det blev verkligen fint när man satte en röd pelagon i den. Jag har lärt mig en sak i år att det tar mycket längre tid att torka om man använder vaselin  i stället för olja när man gjuter betong. Det är kul när man får lära sig nya saker tycker jag.


Några bilder på mina fina pelagoner och några tomater som håller på at mogna.

         

Mitt betongfat är så här mysigt med ett blockljus på

 

Ha en bra kväll

Av Pia - 29 augusti 2012 07:49

Nu har jag i tre dagar i rad gjort magövningar och jag måste säga att det känns redan det syns inte men jag känner mig starkare i magen. Eftersom jag inte kan göra plankan så gör jag en liknande övning fast jag ligger på rygg. SÅ ni som funderar på att få starkare magar gör plankan varje dag i 14 dagar så ska det synas  /säger dem som vet/ det tar ca tio minutet om ni gör sid plankan och vanliga plankan. 1 minut gånger 3. om det nu inte skulle synas så tror jag att ni själva kommer att känna att ni har starka magar.


i dag ska jag på pilates på lunchen. Ska alltså stärka magen yttligare.


Ha en bra dag!!!

Av Pia - 28 augusti 2012 21:07

Jag var på åerbesök hos handkirurgen, Där sa dem att de inte hittar något men jag har ju ont så något fel är det ju. Så nu ska jag på magnetröntgen och se i fall jag har någon inflamation av någon slag. Jag blev besviken för jag hade hoppas att de skulle säga att det var något som de kunde fixa så jag skulle bli bra. men nu får jag vänta lite längre på det beskedet. Man får nästan hoppas att jag inflamation så jag kan få något mot det. Men jag är lite glad att det inte var något allvarligt. Så egentligen så skulle jag vara lättad i stället för besviken. Ska försöka tänka så, så kanske jag blir gladare.


Efter två dagar på jobbet så börjar det kännas som det var hur länge som helst sen det var semester. konstigt.


Joakim ska ha idrott i morgon. Det är första gången som han ska byta om och dusch efter, så han tycker det är lite spännande. Han har finna nya gympadojor att ha och så har han ärvt fina gympakläder som han testade nu på kvällen. Det är nästan så man vill smyga på honom när han ska byta om och sedan när de har gympan. Jag är så nyficken på hur han beter sig när jag inte är där. Men det tror jag alla föräldrar är när ens lilla barn börjar bli mer självständig och gör saker på egen hand. Man är stolt över dem men samtidig är man orolig att man inte får vara med.


Ha en bra kväll


  

Av Pia - 27 augusti 2012 21:20

Sitter här och är nervös inför i morgon. Jag ska till handkirurgen och få reda på om de kan göra något åt mina handleder.  Hoppas nästan att de ska säga att de ska operera, men samtidigt så är ju en operation inte roligt speciellt om det inte lyckas. Men det finns dem som har värre än mig så jag ska väl bara försöka sova gott och vakna pigg och glad och åka till Täby och få besked om vad de kan göra för mig. Det blir nog bra i slutändan.


Som jag skrev i förra gången så har jag överlevt dagen på jobbet. Snart kommer jag in i rutinerna och börja undra när man har semester igen. Det är som vanligt hel enkelt.


På tal om mina handleder så märker jag att en dag framför dator känns mycket i handlederna. så Jag drar slutsatsen att det inte är bara all handarbete och bärande av matkassar som har orsakat värken utan all tid framför dator de senaste 15 åren har satt sina spår oxå.  Slut gnäll nu det kommer att bli bra igen.


JAg tittar just nu på tv4:s nya serie om kortvuxna "underbart är kort" intressant och se hur de har lyckas i livet med sitt handikapp. Så min tillfälliga värk är inget att gnälla över.


Om några vecker rymmer jag hemifrån och åker till mina sysslingar i Esklstuna. Vi har pratat om det länge nu. men äntligen ska det bli av. Ska även slinka in i syaffären där mamma köpte min overlockmaskin och ska få lära mig lite mera om den. Jag gör nog det på förmiddagen för mina sysslingar har inga småbarn så jag tror de sover längre på helgerna. Roligt ska de t bli i allafall.

  

Av Pia - 27 augusti 2012 15:08

Nu har jag snart överlevt min första dag efter semestern.

Fy tusan vad trött jag är. Jag känner av handleden mera oxå.

  

Dax att gå hem!!!!


Av Pia - 26 augusti 2012 20:25

Jaha nu är denna semster slut. i morgon ska man gå upp och ta sig ner till stationen. Där ska man ladda SL-kortet och sedan sätta sig på tåget mot Stockholm och jobbet. Tycker jag det ska bli roligt? Ja jag tycker nog det men jag kommer att sakna att får gå i nattkläderna tills man har lust att göra något så man måste klä på sig. Men annars ska det bli skönt att börja jobba igen.


Vad har jag gjort i helgen då. Jo Jag har gjort många långa tygremsor. Hiiatde ett tyg i skåpet som jag visste att jag inte skulle göra något av så jag gjorde remsa av det. sedan upptäckte jag att ett lakan hade gott söner och då gjorde jag remsa av den samt ett lakan i samman färg som det som hade gott sönder gick samma väg.

 

HAr gjort klar ungshanduken den blev så här fin. Lyckades få lite elefanter på den oxå.

 


Det blev lite stökit medans jag höll på

 

Men jag städade efter mig.

 

Annars det gammla vanliga hushållsarbete som alla gör.


Joakim ville leka ute i dag även fast det regnade. Han har ju fina regnkläder så det gick ju bra. Själv satt jag under tak /ute/ och läste min bok. Vi var ute en timme sedan tyckte jag det blev för tråkigt och Joakim tyckte det var för blött.


Himmla konstig väder i dag . Medans jag satt och gjorde remsor så var det ösregn-sol-ösregn detta inom en timme. Konstigt.


Ha en bra kväll!!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards