acasadipia

Alla inlägg under augusti 2012

Av Pia - 25 augusti 2012 09:20

Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist.


Idag ska jag sy klar ungshandduken. sedan ska jag köra joakim på disco-kalas. annars ska nog tvätta och plocka som vanligt här hemma. vi får se vad man hittar på.


Ni får ha en trevlig lördag.

Av Pia - 24 augusti 2012 21:51

Jaha då var denna semester över. vad gjorde jag då för att njuta av den sista dagen på semester. jo jag stor städade sovrummet. Ni vet damsög alla lister och damsög sängen , vädrade bäddmadrasserna, täckena och kuddarna. Jag dammade alla mina mjukisdjur. Dammade allt. Så nu är det så mysigt där så David skulle absolut skulle sova i mn säng i natt så jag får sova i hans.


I dag har jag börjat sy en jag vet inte vad man kallar dem, men en sådan där som man hänger på ugnen. Jag fick inte sy klart den för jag störde de andra när de tittade på TV. Men så här långt kom jag.

 

Under veckan har jag gjort några gammla kläder till nystan. himmla kul när man har kommit på hur man gör.

 

Jag har även sytt en liten påse till joakims spel där han kan förvara små sakerna.

 

Nu har alla mina killar gått och lagt sig. så jag sitter här och bloggar och tittar på filmen Jumping jack flash med Whoppie goldberg. en riktigt gamalgoding. När jag har bloggar klar ska jag virka en mormorsruta innan jag går och lägger mig.


Som nattsaga ska jag läsa boken jag håller på med . REsehandbok för singlar av Liz Tuccilla. En rolig komedi om längtan efter den rätta.


Ha en trevilg fredagskväll.


Av Pia - 23 augusti 2012 07:19

I går bakade jag surdegsbröd. Två sattser en med frallor och två limpor som mina svärföräldrar ska få. Det verkar som jag kör för hårt med min assistent den klarade bara att blanda  den ena degen sedan började den lukta bränt och stannade och vägrade att starta förrän den var kall igen. Så den ena degen fick jag lov att blanda för hand. Så nu är det dax att börja spara till en riktig bra assisten men de är himmla dyra så jag får spara länge och hoppas att min nuvarande assisten håller tills jag har råd att köpa en ny.


Jag har virka två hemliga saker som jag inte kan säga vad det är eller visa ännu. Ska ge bort dem och jag vet att den som ska få dem läser denna blogg. I går till Dallas så virkade jag några mormorsrutor. Svartvita som jag ska göra två kuddar av.


I dag ska gubben och jag ut och äta och fira vår åttonde bröllopsdag.  dagen var i  måndags men det är inte så himmla kul att gå ut en måndag så vi gör det i dag.


I går var vi och hälsade på på Davids dagis. detvar jättefint. De ska vara i baraker medans det nya dagiset byggs. om David har tur kommer han få vara med på nya dagiset sista våren innan han börjar föreskoleklass. Nu vill han till dagis och leka. Men han får inte gå dit förrän den 3 sept.

Det går bra för Joakim i förskoleklass. Igår hade han idrott och det verkar som han gillade det.

Nä nu är det dags att lämna stor pojken på skolan.


  

Av Pia - 21 augusti 2012 13:37

Skrev jag inte i går att jag skulle skriva mera i går. men ni får förlåta mig jag hade så mycket energi u mig i går så jag röjde här hemma och strök strycktvätten tvättade och vipfs så hade klocka tickat i väg. Min kompis Jessica skulle komma och dricka te men vi bjöd henne på champange och rostatbröd med kräftskärtsröra på istället. Peter och Jessica drack väl varsit två små glas och jag fick ju lov att dricka lite mera så inte champangen skulle bli förstörd. Så i dag har jag inte haft lika mycket energi att göra saker.


Men lite har jag gjort. Efter jag lämnade Joakim i skolan så tog jag en promenad på ca en timme. sedan åkte Jag, peter och David till uppsala till en rolig affär som heter Ylle och tyll. Det var bara jag som gick in där. Det är en garnaffär och där köpte jag nya virknålar av bambu i stl 7 och 10. Jag ska använda dem när jag virkar med trikåtråd eller tyger. Som den här som jag har gjort. Hade då en plastvirknål men den gick sönder.

   

När jag var uppe i stugan så virkade jag som en galning en massa mormorsrutor. Det ska bli en filt till david. för information så är det han som har valt färgerna.

 


Nä borde kanske göra något vettigt i dag oxå. Ialla fall något lite som att sätta på en maskin tvätt eller sånt.


hörs en annan gång

Av Pia - 20 augusti 2012 07:12

Hejsan på er. Undrar ni var jag har varit?


Jo jag har varit och slagits med myggen uppe i hälingland. Mina svärföräldrar har en stuga där uppe utan rinnande vatten och el. Så det är utedass och tvättnings i sjön som gäller där. Joakim fick sin första fisk, en liten mört. han lyckades få två till. De släppte dem sedan förstås. Båda killarn gick i snickabyxor och gummistövlar de såg ut som små bönder. Maken och killarna stortrivs där själv så tycker jag inte så hemskt mycket om det. JAg föredrar vattentoalett och rinnande vatten. Men eftersom de andra i familjen gillar det så får jag lov att följa med.


I dag är det åtta år sedan Peter och jag blev äkta makar.  vad tiden går fort. I dag börjar föreskoleklassen oxå. så nu har vi en skolkille. Han kommer att få två lite lungnare veckor efter som peter är hemma en vecka till efter mig.  Sedan börjar vardagen igen.


Jag återkommer lite senare med lite bilder och så.

Av Pia - 16 augusti 2012 10:17

I dag är jag deppig. känner mig fet och ful. det känns som jag aldrig ska komma ner i vikt. Även fast jag har satt små mål så kan jag inte upp nå dem. om jag ska skylla på något så skyller jag på värken i handlederna och armbågarna som drar ner mitt humör och gör så jag tappar energi och har inte lust att göra något. Problemet är Jag vet att jag mår bra att handarbeta och skulle bil glad ganska fort som jag satte mig och virkade lite men då kommer värken i vägen så jag måste överväga vilket som är bäst. vara deppig och ont eller glad och jätteont. VAd tycker ni jag ska göra? Jag orkas inte ens välja i dag.  

          


Av Pia - 14 augusti 2012 19:05

I dag var det joakims första dag på fritis. Han han spela landbandy, skrapa båda knäna, spela brännboll, pingis, spela baketspel och lite till. Vi var där i två timmar. Jag tror han gillade det för det är helt ok för honom att vara själv i morgon, så medans han är där så ska jag ta en motionstur med cykel i morgon.


Tänk att man har fått en så stor kille. På måndag börjar förskoleklassen. tiden går verkligen fort.


Annars har vi tagit det lungt i dag. Barnen har lekt på gården och jag har legat på en filt och läst. Peter där emot har jobbat i källaren och satt upp två nya hyllor som mina fina pelagoner ska stå och övervintra sedan.


ha en trevlig kväll!  

Av Pia - 14 augusti 2012 18:27

Här kommer några av loppis fynden vi hittade. Joakim hittade en båt, monstertruck och ett tåg plus lite till. David hittade en fin borg för 5 kr. förstås så hittade jag en elefant. Jag hittade ett set påslakan och lakan med döskallar på. Tyget med hjärtan på är vaxat så den blir en bra duk på köksbordet.

                             


Vi hittade denna bok för 20 kr . vi tänkte först ge den till min pappa men joakim vill ha den. Vi såg samma bok i handeln för 339 kr

 

Och denna bok fick jag för en tia.  den kostar i handeln 139 kr

 


JAg köpet en del tygnystan och trikågarn. Här är dem. för en del av trekågarnet har jag börjat att virka en korg som de ska ligga i.

     


Här är våran fina konst vi köpte


Och här är min auramålning.

 


Mormor och morfar hade köpt en stutsmatta och peter gjorde varsit flygplan och gevär till barnen. Själv så köpte jag ett läder armband på medeltidsveckan. och så fick jag en leverans från sicilien av jätte fina klänypor

       

kram

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards