acasadipia

Alla inlägg under maj 2021

Av Pia - 16 maj 2021 08:32

Idag får jag sota för jag dammsög igår. Nacken och axlarna värker. Men vet ni vad jag har det rent och fint här.

Igår matade jag min surdagssats. Den har fått stå länge utan jag gjort något. Men dem bubblar fint idag så ska fixa en fördeg nu på förmiddagen och om den fortfarande är med mig kan jag kanske sätta en deg i kväll. Och om surdegs-gudarna är med mig så har jag kanske surdegfrallor i morgon.

Men måste nog baka någon limpa idag till killarna för de kommer ikväll. David da sist han var här kan vi inte ha riktigt bröd. Vadå riktigt bröd frågade jag. Jo sånt man skär upp själv. Jaha du menar hembakat? Ja svarade han. Och innan vi gjorde om köket frågade Joakim om jag skulle börja baka mer bröd när nya köket var klart. Vad gör man man får ställa sig och baka lite bröd då.

Ha det gått.

Av Pia - 15 maj 2021 09:03

Godmorgon denna regniga lördag. Jag tänkte roa mig inomhus med att städa. Inte på det traditionella sättet att man städar på till allt är färdigt. Nä det funkar inte för mig då skulle det inte ens bli halv städat. Nä jag gör 30/30 sättet. Alltså pysslar eller vilar eller gör något som jag tycker om i 30 minuter sedan städar jag i 30 minuter. Då brukar jag få till det.

Igår klippte jag framsidan och renade klart i rabatten. Samt rensade bort ogräs vid mina vitlökar och rabarber. Oj jag har lite gräslök, citronmeliss och tror det var persilja oxå. Fint blev det iallafall.

Förstår inte riktigt varför tokarna står som de gör. Men tror de blev glada att bli av med npgra grannar så de kan börja leva igen. Och så vitlöken m.m

Nösta år så kommer det stå en pallkrage där istället och jag har flyttat allt utom rabarbern.

Det är roligt art påta i trädgården men min kropp tycker det är jobbigt. Så jag måste säga till mig på skarpen så jag kör liknande metod som städningen. Vila, påta, vila, påta. Jag ser så mycket jag vill göra i trädgården så jag kan knappt hejda mig. Men måste så inte värken tar över och jag inte kan göra något.

Ni får ha en skön lördag.

Av Pia - 14 maj 2021 08:56

Öm i kroppen är jag idag. Men vet varför. Trädgårdsarbete med rensning av rabatt (halva) och klippt gräsmattan på baksidan. Det ska rydligen blibregn i eftermiddag så jag tänkt snart gå ut och klippa framsidan.

Så här såg rabatten ut före

Och så här efter. Ja jag vet att kanten inte är rak.

Hoppas kunna rensa lite till idag innan regnet.

Det som behövs göras inomhus får man göra när det regnar hihi.

Har lagt lite vitt vin på kylning får se om jag tar det i dag eller i morgon.

Mår ganska bra förutom värk och ömhet i kroppen pga det ovan stående.

Ha det gått.

Av Pia - 13 maj 2021 08:23

Idag vaknade jag upp med mer energi än igår. Tomheten jag kände i går är borta. Så skönt. Är så ivrig att jag höll på att gå ut innan frukost och klippagräsmattan, men så kom jag på att det är röd dag och grannar är hemma. De skulle nog inte bli så glad på mig om jag startade gräsklipparen innan klockan 8.00 Nä får vänta tills tio iallafall.

Igår när jag precis hade lagt mig så kom jag på att de skulle töma soptunnan. Så jag gick ut halv tolv på natten och satte ut den hihi. Jag har två kärl med soppor och ett med trädgårdsavfall. Två kärl tömms med 14 dagars intervaller och en var fjärde vecka och ingen är samma vecka. Så det är mycket att hålla reda på. Nästa vecka är det trädgårdsavfall som tömms då behöver jag fylla den. Egentligen inga problem det är bara min ork och energi som måste finnas. Men det ska nog gå.

Ha en skön långhelg nu. För de flesta av er har väl tagit ledigt klämdagen i morgon.

Av Pia - 12 maj 2021 10:21

Igår var det 6 år sedan mitt livs kärlek bestämde sig för att han inte orkade leva mer. Varför reagerar jag på det i dag och inte igår? Är det för att jag försökte hålla mig glad för det var så han nog hade velat att jag var eller försökte jag helt enkelt förtränga det och när jag sov så kom alla minnerna upp och jag vaknade upp med dem i min kropp och själ. Jag vet inte men konstigt är det. Jag är skit låg idag och igår var det en bra dag.

Eftersom jag inte har hittat mina fröpåsar så tog jag mig på cykel till Lidl och Coop och köpte nya. Det var jätte länge sedan jag cyklade dit och det gick bättre än jag trodde. Ska nog ta mig en cykeltur varje dag så tränar jag upp flåset och får mer kondition. Har ju en så fin cykel som jag köpte förra året.
Idag ska jag så de fröer jag köpte igår.
Har byss duschat och hoppas lite mer energi kommer över mig. Ska ju ställa ut alla växter som tränas för att stå ute.

Jag skolade om tomaterna i går. Föresten varför heter det skola om när man plantera om tomaterna. Plantera om heter det ju med allt annat. Iallafall så planterade jag även om mina få tagetes och sådde nya. Det är faktiskt mysigt att hålla på med jord. Blir faktiskt lite gladare bara av att skriva om det.

Föresten så köpte jag desa finingar igår

De är upp putsade och fina nu. Fundera på om jag ska olja in trä elefanten.

Nä nu måste jag sätta igång. Ha en bra dag

Av Pia - 11 maj 2021 08:36

Nu har det öppnat upp för folk som är födda -71 och framåt att vaccinera sig. Då blir man lite irriterand att man är född -72. Nu hoppas jag att alla snabbt bokar tid och vaccinerar sig. Vi vill ju inte att denna pandemi ska fortsätta. Vi vill ju kunna umgås. Träffas, åka till jobbet, kramas osv. Så alla som läser detta och bor i Stockholm och är född -71 eller tidigar vaccinera er.

Okej nu fick jag ur mig det.

Satte potatis igår. Min fröer är fortfarande på ett säker ställe som jag inte har listat ut ännu. Funderar på att cykla till Coop och köpa nya.

Det är blått på himlen och solen lyser. Man kanske ska tvätta och hänga ut tvätten för torkning. Hmm får se vad det blir. Lite ska jag väl göra iallafall.

Lyssnar på Röde orm har försökt att läsa den flera gånger men inte lyckas. Den är skriven på gammelsvenska och många verser. Den är rolig att lyssna på. David frågade om jag lyssnade på Transformens för tydligen så kände han igen rösten.

Ha en skön tisdag

Fan

Av Pia - 10 maj 2021 08:27

Förlåt att jag svär. Men i går så tänkte jag så men hittar nu inte fröpåsarna. Trodde först att mamma råkat fått med sig dem. Men näpp. Så de har lagts på något väldigt bra ställe.

Ligger i min säng och har släppt ut mina fem jetplan. När jag öppnar buren så hoppar mist tre ut och flyger några vänder runt i rummet. Kvittrar glatt som ÄNTLIGEN. Gör detta varje morgon. Gör jag det på eftermiddagen så sitter de och blänger på mig som att säga det är försent idag.

Det bästa med att ha huset för sig själv är att man får spela vilken musik man vill och man kan sprida ut sig. Som ha sin bujo på köksbordet så man kan fylla i den medans man äter frukost. Den kan ligga kvar så man kan bocka av och lägga till saker man har gjort och tänkt göra. Mysigt.

Nackdelen att ha huset för sig själv är att man har ingen att prata med. Det är tyst. Och när man går och lägger sig så finns det ingen att säga godnatt till. Ok det var länge sedan jag var helt själv så det känns lite ovanligt. På söndag är killarna här igen så då blir det liv i luckan igen.

Ni får ha en trevlig måndag jag ska förutom promenaden vara inomhus i dag och pyssla med lite av varje.

KRAM

Av Pia - 9 maj 2021 11:52

Jaha försöker be om hjälp tittar fel så det blir fel. Sura miner och jag vill bara gråta åt det. Ojoj tänker ni nu. Vad har hänt. Inget allvarligt. Bara det när vi var nere vid centrum så skulle David köpa en grej som gör så han kunde koppla in en äldre skärm i en yngre dator. Han hade tagit kort och visade dem. Och vi fick denna koppling men vi fick fel. Orkade inte cykla in till centrum igen igår. Idag har jag ont i huvudet så jag bad David att fråga sin pappa om hjälp. Han ställde upp. Allt bra förutom att jag hade tittat fel när dem öppnade. De öppnade inte kl 11 utan 12. David kom hem med mungiporna nere vid tårna och var få ordig. Nu vet jag inte om pappan kommer att hjälpa sonen senare eller om jag ska sätta mig på cykeln och följa med trots huvudvärk.

De som är mest glada att är fåglarna för jag tog tag i att syäda åt dem medans David var borta. Och idag har vi en födelsedagspippi här Hobbe som fyller 2 år. Hans äldre bror fylld i förrgår. Tjejerna fyller i juli.

Lilka Hobbe som jag inte trodde skulle överleva för några månader sedan. Det såg utvsom hade en knöl i rumpan. Men ett mirakel hände och här sitter han. Kanske inte 100% men han äter, bajsar, flyger och kvittrar. Nösya bild är på hans storebror Kalle. I neder kant ser man skymten av Hobbe och Sussie

Ha en bra dag

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards