acasadipia

Alla inlägg under maj 2018

Av Pia - 17 maj 2018 09:13

Hade tur igår. Pendeln var i nedförsbacke så vi rullade in på Märsta station när elen försvann. Nu sitterjag och väntar på ett tåg som ska till Stockholm city. Verkar har tur. Sitter på ett tåg nu. Får se hur lång tid det tar till Upplands Väsby spännande.

Det står den 17 maj som Fredriks dödsdag i skatteverkets register men det är fel det var den 11 maj. Han litade inte på myndigheter och läkarvården så han gick inte och sökte den hjälp han troligen kunde ha fått. Men han kanske hade rätt de skrev till och med fel på hans dödsdag. Även fast han tydligt att lagt en lapp i fickan med datum och ca tid när han dog. Eller kan han har blivit medvetslös och hängde i snaran i 6 dagar till. Tror inte det. Skit samma han är inte är vilket datum som än står. Det har gått tre år sedan. Och det är en förjävlig lång tid sedan. Om jag hade haft alla dessa kunskaper som jag har nu för att hantera depression och värk kanske jag hade kunnat hjälpt honom. Men dp visste jag inte ens vad fibromyalgi var för något. Jag hade och har fortfarande utmattningssyndrom och bara den diagnosen är jobbig. Fredrik vi hade kunnat kämpat ihop du och jag. Vi hade olika fighter men vi hade kunnat stöttat varandra. Ja jag vet att du finns runt mig dag och natt men det är inte samma sak som om du hade fysik varit här. Kämpar får jag nu göra själv. Ibland skäller jag på dig om det. Du kanske sitter där du är och skäms lite för det. Men man gör sina val i livet. Du valde att avsluta livet jag valde och väljer att leva livet. På något sätt ska det gå. Har ju överlevt tre år utan dig. Men du är inte bortglömd. Jag känner din närvaro och jag hoppas jag kommer känna den länge till. Men tyvärr kommer det dröja innan vi ses jag har nämligen bestämt att jag ska bil minst 90 år. Men vi ses då. Kram.

Av Pia - 16 maj 2018 09:03

Inatt sov jag lite bättre. Men värmen håller på att ta kol på mig. Min trötthet blir utamattandetrötthet. Värken är hög. Vilade i går och gjorde ingenting men det värker lika mycket ändå. Mår bäst efter halv åtta på kvällarna.

Försökter vara lite fin satt på fina örhängen, armband och ring.

Satt igår på balkongen och virkade medans jag lyssnade på Mikael Persbrandt när han läser boken om honom. Så som jag minns det av Carl-Johan Vallgren. Måste säga att han har en väldig sexig röst.

Ha en skön dag!

Av Pia - 15 maj 2018 08:55

Och här sitter jag på pendeln. Hade velat vara hemma och sova idag. Har knappt sovit. Eller det känns som jag inte har sovit. Har rört mig för mycket de senaste dagarna. Långpromenad i lördags, en lång cykeltur i söndags och en lite kortare cykeltur i går. Allt detta gör att kroppen värker så in-i-helvete mycket idag. Men jag ska jobba och jag ska till tandläkaren. Men i kväll ska jag vila bara ta det lungt.

Snart ska jag börja lyssna på Mikael Persbrandts biograf.

Ha en bra dag.

Av Pia - 14 maj 2018 08:58

Solen skiner, blommorna blommar. Och det kliar i ögonen när man går förbi blommor som har en stark doft. En annat problem är kläder. Under vinter halvåret kunde man göma kroppen i tjocka pösiga tröjor. För varmt för det. Nu växer ångesten när man sätter på sig tunnare kläder och ens kropform kommer fram. Jag är inte road av min form. Och sedan nu när det blir varmare så rinner svettet ansiktet som fan. Gillar våren när den precis startar och vörmen börjar komma. Gillar hösten när det blir kallare. Visst jag tycker om sommaren oxå men jag är ingen värmedyrkare.

Men det är mysigt att sitta på balkongen på kvällarna och virka. Och det är mysigt att ta en cykeltur eller promenad på kvällen då det är svalare.

Var på en långpromenad med Joakim i lördagskväll avslutade med ett glas rosé och digestivekex med brie på balkongen.

I går tog jag en cykeltur med killarna. Vi var ute i ca 45 minuter jätte skönt. Men jädrans vad ont det gör i dag. Kommer alltid efter som ett brev på posten. Men ska nog försöka ta en tur ikväll oxå. Killarna är hos sin pappa så får ringa och fråga om de vill hänga med.

Av Pia - 12 maj 2018 10:38

Jag hade fel på en dag. Idag är det

Internationella fibromyalgidagen.

Ha en bra dag.

Ps fick inga chokladbollar igår Ds

Av Pia - 11 maj 2018 09:03

Idag är det tre år sedan Fredrik tog sitt liv. Saknaden är enorm. Går igenom vad som hände om och om igen. Men det finns en glädje idag. För ett år sedan föddes en underbar liten fyrbent varelse. Han fick efter åtta veckor namnet Moltas.


Och om jag minns rätt så är det fibromyalgi-dagen i dag oxå.


Vet ni det är även chokladbollens dag.


Mycket glädje denna sorgensdag oxå.

Av Pia - 11 maj 2018 08:56

Ja jag menar det känns jätte skönt att komma i väg till jobbet. Efter att ha varit hemma med två grininga killar i tre hela dagar så är det skönt att komma i från dem lite. Tog några kort på våren på vägen till pendeln.

Det var bara bruna pinnar i söndag på den sista bilden.

Av Pia - 10 maj 2018 09:16

Har VABat tis och ons. Två fökylda killar som har tjatat om att spela x-box. Grining i stort hela dagen. Det tar på mitt redan överbelastad psyke. Längtar tills i morgon då jag kan åka hem ifrån några timmar och vila upp mig på jobbet med vuxna kollegor.

Jag har ju lovat en massa bilder på vad jag gjorde på pysselhelgen. Här kommer dem.

Här är tavlan som jag gjorde på workshopen med namnet "måla en tavla fast du inte kan"

Ett pärlarmband.

En liten igelkott.

På söndagen blev det mycket dekopage

Detta skulle jag ha gjort om jag inte hade missat tiden. Hade fått för mig att workshopen började 10.30 men den började 10. Så jag missade detta. Var kanske för trött.

Jag har shoppat en massa oxå. Handlade så jag kan göra flera tavlor tex. En del pärlor så jag kan göra örhängen och ett halsband.

Och lite annat smått och gott.

Ha en bra ledig Torsdag.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards