acasadipia

Direktlänk till inlägg 27 april 2017

R. I. P.

Av Pia - 27 april 2017 07:27

Du komm in i mitt liv tre dagar innan jag gifte mig. Hade vissligen träffat dig några veckor innan på gården där du föddes. Jag minns att du och din brorsa hade smitit och kom tillbaka blöta och varsin näcksos i munnen. På gården bodde oxå en underbar vove med en pinne i mungipan hela tiden. De så bryr er inte om honom han är inte så förtjust i främlingar men han gör inget. Han kom direkt till mig och satte sig på min fötter och jag blev förälskad. Han var fem och inte till salu.

Var himmla nervös att du kom när du kom. Det skulle ju var bröllops fest i ditt hem. Men du fick vara hos mattes och husses kompisar. Du blev hämtad senare på kvällen. Du hann hälsa på alla på ditt glad och positiva sätt. Bita i tyllet på min bröllopsklänning innan du somnade.

Efter drygt ett och ett halft år senare. Efter en väldigt vild tid fick du träffa den första nykomlingen i din flock. Ja du tyckte faktiskt att Peter och jag ingick även fast vi var besvärliga att inte hålla oss samlade runt dig hela tiden. När du fick träffa Joakim för första gången visade du att du verkligen hade lärt dig saker på dina valpkurser och sedan lydnadskurser. Du löd det minsta vink av den som höll i den lilla människan. Du gjorde saker vi trodde du inte hade lärt dig. Inte hoppa, sitta, stanna kvar osv. Men du smög in en liten puss på Joakims fötter så fort du kunde.

Efter yttligare två och ett halvt år senare kom nästa flockmedlem. David. Tror ni blev riktiga kompisar på sommaren när David var drygt ett halv år. Matte och du var barnvakt någon timme. Ni satt på en filt på tomten och du lät David undersöka dig grundligt. Han stoppade in sina små fingrar i din mun och undersökte dina tänder och tunga. Du låg där och gapade och vågade inte stänga munnen först matte sa åt dig att det var OK.

När små killarna blen större så tyckte du nog att de var lite jobbiga, men du litade inte riktigt på att vi människor kunde ta hand om dem så du var i närheten av dem hela tiden och höll koll.

Du blev nästa tretton år och du fick ett fint hundliv. Du hade din trädgård på Gotland på sommaren och en hel skog på vintern. Du var helt galen i ost. Du lyckades nog locka en ostbit från de flesta du kom i kontakt med. Du var så levnadsglad och gav mig och de andra runt dig så mycket positiv energi.

Även fast jag har varit berädd sedan i sommras att få meddelande att du har somnat in så går det aldrig att förbereda sig på att du inte finns kvar. Jag saknar dig så mycket. Du är hos husse nu och vi kommer såsmåningom oxå men det tar tid bara så du vet det.

Rasmus värdens finnaste labbevovve.
Född 2004-05-07
Död 2017-04-26

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pia - Torsdag 2 maj 08:43

Sedan i måndags har jag jobbat 25% igen. Det innebär att jag jobbar 2 timmar per dag hemifrån denna vecka och nästa. Måndag den 13 maj går jag upp till 50 % och just den dagen ska jag åka in till kontoret. Änså länge känns det bra. Ingen ångest ingen...

Av Pia - Onsdag 10 april 14:03

Två dag har jag försökt jobba. Vad har hänt under dessa dagar? Ångest, hjärtklappning och värk. Fan jag var inte redo ännu. Nu är jag åter sjukskriven på heltid. Jag känner inte igen detta. Har varit deprimerad och haft ångest förut. Men de...

Av Pia - Tisdag 9 april 11:47

Rummet färdigt för jobb. Det är två timmar kvar så nu vila. Före: Efter: ...

Av Pia - Tisdag 9 april 09:31

Trodde inte jag skulle bli så här dålig. Så dålig att jag har varit helt sjukskriven i 6 veckor. Fattar ni 6 VECKOR. Idag börjar jag jobba 50 %. Börjar med att jobba hemifrån. Jag har ångest för att börja. Det började i söndags med en pirrande käns...

Av Pia - Onsdag 28 feb 10:24

Jag tror inte man brukar säga att de som har fibro har skov. Men efter att ha haft fibro i typ 9 år har jag sett ett visst mönster. Brukar ha mer värk på våren och hösten. Det är då jag har längre perioder med hög värk och mina tabletter hjälper inte...

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards