acasadipia

Alla inlägg under mars 2016

Av Pia - 21 mars 2016 07:02

En hel med mycke jobb är förbi. Har städat och röjt. Som jag berättat redan hade vi en container som vi i föreningen kunde slänga grovsopor i. I fredags tog jag ledigt för att hinna lägga dit mitt skräp innan den blev för full. Och det var tur, för på lördag förmiddag var den full. Och nu när jag och barnen gick förbi var den överfull.

Har städat och bakat och kalasat ihelgen.
Det var nämligen så att Joakim fyllde 10 år. Bjöd in släkten på kalas och Joakim var så glad. Pappa Peter hade gjort tårtan en massa jordgubbar på. Tyvärr glömde jag ta kort på den. Joakim gjorde en dubbelsatts chokladbollar,. Själv bakade jag kanelbullar, kolakakor och hallongrottor.

Så här såg lillkillen ut för tio år sedan. Han har en body som i stl 44 som var förstor.

Och så här ser han ut idag.

Av Pia - 17 mars 2016 07:01

Till jobbet efter två vab dagar. Var till doktorn med David för att utesluta att det hade blivit något värre med urinvägsinfektion. Det hade det inte. En träff med Rasmus gjorde sussen oxå. Idag skuttade han till skolan. Jag skuttar inte men är på väg till jobbet nu i alla fall.

Det känns skönt att få pricka av saker som man har skjutit upp eller väntat på. Igår blev det två avprickningar. IKEA:s besikningskvinnan kom och kollade och fotade felen i köket. Talade om för mig att jag kunde slappna av för det här ska fixas till och att jag kommer få ett kök som jag hade beställt. Den andra vit avprickningen var att med hjälp av mamma så sitter kökslampan mitt över köksbordet nu.

Imorgon har jag tagit en semesterdag för att rensa i källarförrådet. HSB ställer upp en container för grovsopor från imorgon till måndag morgon. Så jag tänkte att få ut mitt skit innan container är för full.


Ha det

VAB

Av Pia - 15 mars 2016 09:10

Igen! Vabuari fortsätter i mars. David blev hem ringd igår för mag ont. Han mår halvrisig idag. Säger att han känner sig orolig i skolan. Och när jag pratar med honom kommer det fram att han är jätte rädd för att dö. Han har så mycket han vill göra så han vill inte dö. Sedan har han blivit mörkrädd som tusan. Han är nog i en period då han upptäcker att värden är stor och att man inte lever för alltid. Får försöka stötta honom så han kommer över räddslan. Och upptäcker att det är mycket bättre att fundera på vad man vill göra med livet och leva det än att fundera på att man en dag ska dö.

Det är inte alltid lätt att vara en liten mamma som vill det bästa för ens barn. Man ska var trygg och tröstande. Man ska var stark och psykologisk. Man måste tänka sig för vad man säger för dem suger upp varenda ord och tror på allt man säger. Man vill ju att de ska bli självständiga personer som accepterar alla och har en öppen syn. Men det är så lätt att ens värderingar överförs till dem. Man måste vara självkritisk och inse att allt man själv tycker kanske inte är bäst. Och på något sätt vill man att ens barn ska få egna värderingar på livet. Det är en jätte svår balansgång en lite mamma som jag (och andra föräldrar) måste ta varje dag, varje gång man pratar med sitt barn.

Min äldsta son fyller 10 år på söndag om 10 år är han en vuxen man. Om bara 8 år är han myndig enligt svensklag. Då är det tänkt att han ska klara sig själv (mer eller mindre). Hur förbereder man dem för livet egentligen. Hoppas jag kommer att göra ett bra jobb med det.

Ojojoj vilket tungt ämne jag tog upp så här på en tisdagsmorgon. Vabbar gör jag ska nog passa på att måla taket i hallen. Och virka lite. Ska även försöka krama på min gokorv oxå och se till att han mår bra så han kan gå till skolan imorgon och känna sig stark på alla sätt.

Ha det så bra idag.

Av Pia - 14 mars 2016 06:57

Av alla saker jag vilje göra i helgen gjorde jag lite. Jag bakade surdegsfrallorna (två omgångar), kolakakor, målade taket i köket.

I lördags blev jag bjuden på älgfärsbiffar och rödvin hos mamma. Tittade på mello med mamma och Rasmus. Vi gick även promenad. Det är lite motigt för rasmus-gubben att gå i trappor. Han hade nog önskat sig en hiss.

Men gick sin belöning när han kom upp. Lördagsbenet.

Har annars slö tittat på tv och virkat. Till min Mandala skulle man virka 15 blommor som ska bilda en krans. Nu ska jag bara fästa trådarna och sedan få ihop den med början av mandalan.

I veckan blir det mer bak till kalaset på söndag. Hoppas att jag målar tak i hallen oxå. Men framförallt hoppas jag på att de hör av sig från Ikea så det blir ett slut på köket-eländet. Vill bara njuta av mitt kök.

Av Pia - 11 mars 2016 07:09

Vart tog denna vecka vägen?

Började jobba 75% igår. Känns kannon. Varför var jag nervös? Igen anning.

Var med mamma och Rasmus på kvällspromenaden igår. Innan dess var vi i väg och handlade lite. Och var inte tröttare än vanligt. Känns underbart. Jag kanske kan få ha ork som en normal person snart.

Satte två fördegar igår. En med dinkel och en med vanligt vetemjöl. Dinkel satsen är en beställning av mamma. Jag har upptäckt om jag låter fördegen stå i drygt ett dygn så jäser degen bättre. Så om jag vill ha frallor på lördagsmorgonen så får jag ta fram surdegen och mata den redan på torsdag morgon och göra fördegen på torsdags kvällen. Så man få planera en del för att få goda frallor.

Jag berättade igår om min Mandala fick lov att repa hela för jag hade räknat fel någonstans i början. Har nu gjort om den. Satte lite färg på ett varv oxå riktigt finnt.

Tror att den kommer att bli jätte fin.

Vad ska ni göra ihelgen? Jag har en massa roliga saker jag vill gör. Plantera stickingar, så frön, baka kakor, måla tak, sätta upp renoveringstapeten i hallen, göra mosaik på krukor. Ja ni hör om jag gör en av sakerna så får jag vara glad. Det är så mycket man vill göra och så lite tid och ork. Men jag ska ha en trevlig helg och göra roliga och simulerade saker så jag mår bra. På måndag kommer gokorvarna och då är det dem som gäller. Och nästa helg ska vi fira en 10-åring.

Ha en bra dag!

Av Pia - 10 mars 2016 07:02

Ok två timmar längre på jobbet idag. Hur ska det gå? Kommer jag orka? Osv. En massa frågor går i genom huvudet. Men oavsett fråga. Det är klart det kommer att gå bra. Jag är ju redo för detta nu. Ett stort steg i rätt riktning. Blir jag trött så får jagväll sov när jag kommer hem. Svårare än så är det inte. Och om det blir för jobbigt så får jag väl gå ner i tid ett tag och testa igen om någon månad.

Idag var det kallt men eftersom det är ljust så finns vårkänslor där i alla fall.

Är det någon som vet hur jag kan sträck ut musklerna i knävecket? Det känns som de är för korta. Det små värker oxå. Tacksam för hjälp.

Jag har gått med i en mandala-grupp på FB. Det roliga med den är att man får några varv i veckan som man ska virka. Nu ligger jag efter så det är bara att virka på. Det blir spännande och se hur stor den blir.

Kommit tre varv ungefär havlväg i första veckan. De har kommit sammanlagt 9 veckor än så länge. Så jag har en massa varv att hinna i fatt.

Jag matade surdegen i morse. I helgen blir det bak!

Av Pia - 9 mars 2016 09:00

Tänk om man har något som har legat och malt inom en. Och som har varit tungt för axlarna. Vilken enegikick man får när man verkligen gör det. Och vilken lättnad känsla man får inom sig. Nu har jag fått iväg en sammanställning om hur renoveringen av mitt kök gått till. Skickat det till IKEA. Nu har jag gjort vad jag kan för att köket ska bli helt färdigt och kanske (borde) får kompensation för den uteblivna projektledningen jag har betalat för. Jag har fått bra mottagande av IKEA oxå. Nu är det bara att vänta och se. Och jag ska supa i mig den här känsla jag har i kroppen nu och må så bra jag kan.

När jag kommer hem i dag ska jag vara hundvakt. Rasmus och jag jar två promenader framför oss idag innan han ska hem.

Idag är det även sista dagen jag jobbar 50% imorgon blir det två timmar längre på jobbet. Ser faktiskt fram emot det. Hoppas att kroppen är med på noterna oxå.

Av Pia - 8 mars 2016 07:03

Känner vårkänslor när jag gåe till pendeln. Solen lyser i ögonen så dem tåras. Jag kan säga klockan är bara 6.40 på morgonen. Härligt. För någon vecka sedan var det mörkt när jag gick på morgonen.

Igår åkte mamma och jag till Ikea och lämnade vår syn på hur mitt köksrenovering hade gått till. Känns skönt att ha fått dela med sig av detta strul renovering. Känns tur att jag har mamma som stöd. Dels för hon kan sådan här om att tala för sig men främst för ett enorm stöd. När jag håller på att berätta för en på Ikea så försvann all energi i kroppen och då kunde mamma komma in och fortsätta medans jag hämtade energi. Nu får vi se vad detta leder till. Det största syftet var att berätta att jag inte hade fått den projektledning som jag hade betalt för och att inte andra ska hämna i samma situation. Det andra syftet är att de saker som är så knäppt gjorda och gör att köket inte är färdigt ska rättas till. Håll tummarna. Vi blev bemötta på ett bra sätt i alla fall.

Känner mig lite nervös på torsdag börjar jag jobba 75 %. Kommer jag klara det eller inte. Känner mig redo men är osäker på vad min kropp säger om det. Tänk positivt det kommer gå kanon bra.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards