acasadipia

Alla inlägg under december 2011

Av Pia - 17 december 2011 12:32

I morse så röjde jag i Davids rum så jag kunde träna där med min pilatesboll. En halvtimes-pass så med " Shape up med Blossom" (träna med boll) så vär man genom svettig. Mår riktigt bra i kroppen och humöret efter det. (dvd kommer i från tidningen top hälsa).


Joakim har gått över till sin kusin för att leka. David och Peter vilar efter lunchen och jag är ute och surfar på nätet. Har det lungt och skönt alltså.


Jag har fått till stånd av Peter och sätta in bild på honom när han var utklädd till sin bondfest på jobbet i går.

     

Han är verkligen lik sin pappa här. Han fick tredje-priset i bästa outfit.

Grattis Gubben!


Jag är klar med lucian nu, Har börjat med stjärngossen. Tänkte att jag skulle göra ett helt lucia tåg så jag har till nästa i år.

 


Det blir pepparkaks bak senare i eftermiddag. En massa hundar kommer det bli har Joakim bestämt. David vill göra månan och jag funderar på katter.


Kram


Av Pia - 16 december 2011 09:48

Jag ahr täningsvärk. Jag tog mig alltså i kragen och tränade med min pilatesboll i förrgår. Nu har jag märkt att jag har muskler på ställen som jag inte trodde. Ska försöka ta ett pass i kväll eller så gör jag det i morgon i förmiddag.


I kväll blir min lucia klar. Har varit lite för trött för att virka på kvällarna så det har dragit ut på tiden.


I kväll ska maken på julfest och jag och barnen går ner till pizzerian och sättet oss där och äter. Man måste byta miljö ibland. Barnen verkar se fram emot det. När sötnosarna har lagt sig ska jag har en myskväll med mig själv. Handarbeta lite kanske slinker det in en och annan godisbit oxå man vet aldrig, det är ju fredag.


Jag har stickat med mina stickringar till en syssling hon har fått en tajt halstub, en bredare halstub, ett par hanledsvärmare, ett par benvärmare och en mössa. Hon verkar belåten.


   


Det kanske finns flera som vill ha något som jag kan göra på mina stickringar hör av er så kommer vi överens.


Ha en bra dag

Av Pia - 14 december 2011 12:08

Hejsna svejsan har inte skrivit på någon dag. Här så himmla trött på kvällarna så jag slocknar innan nio och sover som en stock (om inte barnen kommer och väcker mig) tills klockan ringer. Men det känns i allafall inte som jag har sovit något. Mycket konstigt tycker jag.


I går var det luciafirande på dagis. Det märks att Joakim har blivit stor nu. Det var första gången han deltog ordentligt i tåget. Han stod kvar hela tiden och sjöng med i låtarna. David stod där men han vände bestämt ryggen mot publiken och när han tröttnade på att stå så satte han sig och blängde på publiken i stället. Min lilla gokorv.

Jag gör ett undantag sätter in en bild på dem.

   

Joakim och de stora barnen på dagis åkte till Kolsta brandstation och sjöng för brandmännen. Eftersom han är laktosintolerant så fick vi se till att han hade lussebulle och pepparkaka med sig. Annars så bjöd brandmännen på stora pepparkakor. De hade fått titta på branbilarna och det var jätte spännande tyckte han.


I dag har David och jag varit på BVC för tre-årskontroll. Allt gick bra han har vuxit till sig och är nästan på normalkurvan nu. Han är alltså mycket större än hans bror var i samma ålder.


Eftersom jag var på BVC så jobbar jag hemma. Då jobbar man ju inte bara med sitt jobb man passar ju på att tvätta lite oxå och medan man väntar på att maten ska bli varm plockar man ur diskmaskinen. Så man dubbeljobbar alltså.

Ska försöka att ta en rast i eftermiddag och träna med min pilatesboll en halv timme. Om jag inte somnar tidigt i dag så får ni reda på om jag gjorde det eller inte senare i kväll.  



Av Pia - 12 december 2011 08:29

Puh! nu är det måndag igen. Inte vilken måndag som helstgått tillbaka till min gamla tjänst igen.

Börjar dagen med lite tekakor och te. Ksriver lite på bloggen sedan är det bara att köra, tror jag!


Nu har jag bara en arm och lusia kronan och lågorna kvar på lucian så jag hoppas den blir färdig i kväll.


Ha en bra dag!

Av Pia - 11 december 2011 09:05

I går var det full fart. Akade surdegs tekakor som blev jättegoda.

Och så bakade jag saffransbullar tyvärr så hade jag inga russin men de blev goda ändå.

     

Vi städade oxå. har satt upp julgardinerna och så har julgranen kommit upp.

   

Så när "Så mycket bättre" var slut så var jag oxå slut så jag gick och la mig.


Idag ska vi sätta upp alla tomtar och lägga ut alla juldukar. Nu har julen kommit till våran lägenhet.


Sitter i David säng och skriver medan barnen leker ruring mig med bilar. De verkar nöjda med. Jag behöver inte leka med dem det räcker med att jag är i samma rum och svara i bland när det berättar om vad det lekar. När jag har slutat blogga tänkte jag ta fram virkningen så jag i alla fall få en lucia klar tills Lucian.


Kram på er

Av Pia - 8 december 2011 19:57

I går var jag på julfest och då skulle man ha med sig ett paket med ett rim. Jag fick hjälp av min kollega Eva.

Så här blev den:

Mjukt och skönt för glasens fötter

passar nu i vintertid

tag dem fram till glögg och nötter,

önskar dig nu julefrid

Och så här såg de ut:

 

Jag fick en klapp med tidningen Situation Stockholm. Det brukar vara intresant läsning och sedan har pengarna gått till en bra sak.


Har börjat lite med mitt luciatåg, håret är klart och nästan hela huvudet. Jag har lyckas få dit ögonen,dem köpte jag på symässan. tycker de ser ganska bra.

   


I går när jag åkte hem så läste jag min bok, när jag kom till Märsta så hade jag bara två sidor kvar, det var irriterande när man är tvungen att stänga boken när man är nästan färdig. Så det var bara att rusa hem och läsa ut den så men kunnde lägga sig sedan och sova. Har börjat på en ny bok "Sommarhuset" av Anna Fredriksson, har inte kommit in i boken ännu så jag vet inte vad jag tycker ännu, Jag återkommer med det.


I morgon är det sista dag på Miljö-och jordbruksutskottets kansli, så i dag var mina kollegor så snälla och gav mig en hyasint och en lagård. Lagården ska jag klippa och vika ihop innan det blir något av den.


     

Av Pia - 7 december 2011 07:51

När jag gick till tåget i dag i Märsta så snöade det, när jag kom fram till Stockholm så regnade det. Hoppas att det fortsätter att snöa i Märsta så det blir lite snö så barnen kan åka skjärtlappar.


I morse upptäckte jag att min vetesurdegs sats hade bubblat över, så det var surdeg över hela bänken. Jag hoppas att jag inte luktar sur deg i dag. 


I dag är det julfest på jobbet. Man skall ha ett paket med rim med sig, och så får man med sig ett hem. Kul jag får i allafall en julklapp i år.  


Ha en bra dag!  

Av Pia - 6 december 2011 08:08

I går blev det i säng tidigt. Var så himmla trött hela dagen så jag gick och la mig redan klockan nio.


I går på lunchen började jag med mitt virkade (amigurumi) luciatåg. Har nu gjort lucians hår. Ska försöka hinna klart kroppen i dag. Hoppas att jag i allafall har en lucia och en tärna klar till luciadagen.


Även fast jag var så himmla trött i går lyckades jag sätta mig på motionscykeln i tjugo minuter.  I dag ska jag gå till jobbets friskvårdskonsult och väga mig och få råd till träning som jag kan göra hemma på kvällarna. Om jag kommer i gång med det så kan jag äta mina smörgåsar på dagarna utan att skämas.


Nä nu är det dags att jobba


Ha en bra dag! 

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards