acasadipia

Alla inlägg under november 2015

Av Pia - 4 november 2015 08:43

Det skedde ett under hemma på diskbänken igår kväll.

Vet inte vad energin kom i från. Men får vara glad att dem hälsar på ibland. Vek även den torra tvätten och hängde den blöta. Fullt ös alltså.

Imorse var sonen på alerten. Han både klädde sig och borstade tänderna innan jag ens hade gått upp. Den andra sonen vill inte vara sämre så han studsade upp och gjorde samma sak. Jag tänkte så skönt då blir det en lugn lämning idag. Nädå. Små pratade med killarna medans vi klädde på oss och sa i kväll står läsning på vår att göra lista. Och så frågade jag om det var någon av dem som skulle kunna tänka sig damsuga upp gruset innan för ytterdörren. Då började de att råd slå om läsningen. Joakim sa jag kan om jag slipper läsa, David hängde på. Nä, säger jag, då dammsuger jag själv. Och då kommer snigel Joakim fram. Ojoj vad långsamt det kan gå när han sätter den sidan till. Man får masa på honom så han kommer ut i trapphuset. Sedan locka ner honom för trapporna. Försöka ta handen och leda honom till skolan. Men då sattes baken in så jag släppte och fick Davids hand istället och gick före. Efter ett tag tyckte David det gick för långsamt så han började gå i förväg och sjöng som vanligt. Joakim gick och pustade och stönade, kom ifatt när vi kom till skolgården. Fick gå innan han hade klätt av sig för annars hade jag fått sitta där en timme eller två. Jaja i kväll ska ha iväg och skuta pil så då brukar humöret stiga. Imorgon kanske läsningen flytter på utan större krångel.

Har kommit en bit på min mormorsruta. Varje var börjar ta en evighet.

Igår på jobbet bar jag duktig. Dels så stod jag och arbetade och dels så gjorde jag pausgympan för nacke och rygg. Ska göra det i dag med. Måste börja smygträna nu så det är bara att köra på. I nästa vecka ska jag byta ut en rulltrappa mot vanlig trappa. Och när det går av bara farten så tar jag nästa. Sakta men säkert framåt.

Av Pia - 3 november 2015 08:30

Bråkat med Joakim i morse. Han sätter sig verkligen på tvären ibland. Man kan undra hur det ska bli när han blir tonåring om det är så här nu. David är iallafall harmonisk och läser alla bokstäver han kommer åt. Han slukar verkligen bokstäver och ord nu. Härligt. Och tur att inte båda har utbrott ? samtidigt.

Igår putsade jag lite silver och la dem i mina ny sydda fodral. Behöver göra två till för att allt mitt silver ska få plats.

Det är kyl och sy. Sneglar på mina kuddar i soffan och funderar på om de ska få nya fodraler. En sak i taget, silvret, sedan rensa ut saker jag inte ska kvar i köket. Om en månad kommer paketen från Ikea och då ska allt vara undanröjt så renoveringen kan börja den 7 december. Spännande värre.

Vet inte om man kan säga att jag är inne eller ute i min klädstil. Men ibland måste man lösa korta ben på byxorna på detta vis

Jag har stickat dem själv för ett par år sedan.

Ha det!

Av Pia - 2 november 2015 08:35

Idag har jag vaknat upp till jag vill inte dag. Vill ingenting. Skulle vara sköt att stanna kvar i sängen, men det vill jag inte för i längden blir det tråkigt. Skönt att vardagen kommer igång igen, åka till jobbet träffa min trevliga kollegor, vill inte jobbigt att vara social.

Jaja det ordnar nog upp sig under dagen. När jag träffar min kollegor och telefonen börjar ringa så blir det nog bättre. Och när jag får fortsätta på mitt projekt mellan samtalen så kommer nog humöret gå upp.

I fredags glömde jag min mobil hemma. Så det är därför jag inte har skrivit sedan i torsdags. Hoppas ni inte har längtat ihjäl er under skräckhelgen. Har varit fullt sysselsatt i helgen. Mamma har mått dåligt så jag har varit ut med Rasmus på hans promenader. Han har läst morgon-, eftermiddags- och kvällstidningen med mig. Det är tydligen väldigt mycket man kan läsa enligt Rasmus. Han skriver lite oxå. Och när han försöker skriva riktigt ordentligt så plockar jag upp det mesta av det. Lite av texten finns kanske kvar, men han blänger lite på mig eftersom han ansträngde sig så.

Det är tur han är söt. Annars hade jag nog inte orkat. Eller det kanske är så att det var på gränsen av vad jag orkar. Kanske därför jag har känslan vill inte idag.

Har ingen bok idag. Har inte fått igång min e-bok. Något är fel. Men har kontakt med supporten så det ska väl lösa sig. Men jag kan ju inte bara sitta och glo på pendeln så jag har tagit med mig virkning. Spindelskjalen den kan jag virka utan mönster nu så det är bara att sitta och virka och virka osv.

Ha en bra dag.

PS. känns faktiskt lite bättre nu när jag har fått skriva lite. Blir nog bättre under dagen. DS.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards