acasadipia

Alla inlägg under februari 2014

Av Pia - 13 februari 2014 09:04

På väg till jobbet igen. Även fast jag var hemma med David i två dagar så tycker jag nog att det har gått bra att gå upp i tid. Jag tror jag har blivit mer simulerad av det. Mer energi liksom. Men själva kroppen talar om för mig att ta det lungt hela tiden så motion utöver det jag går till och från jobb/dagis/fritis/affären får jag vänta med. En sak i taget.

Jag har bytt ut en måltid per dag till en färdig blandad måltidssmoothie. Så när jag har barnen så är lunchen utbytt och i går kom jag på att jag kunde ju brodera medan jag drack min lunch. Det är väldigt lugnande att handarbeta så det är en bra medicin för mig. När jag inte har barnen bytter jag ut middagen. Så varannan vecka lagar jag mat och se till att fylla frysen med mat lådor så jag inte behöver laga något nästa vecka. Tycker inte speciellt mycket om att laga mat. Ett ont måste. Så jag sattsar på veckorna när jag har barnen.

Just nu blir det mycket broderande. Ska nog ta ett kort så ni får se hur långt jag har kommit. Jag återkommer med det.

Av Pia - 11 februari 2014 18:34

Denna vecka är lite jobbigt för barnen. För deras mamma /jag/ har fått för sig att testa nya maträtter. I går gjorde jag en snabb laxpuddin. Enligt mamma typ en bondomelett. Jättegott tyckte mamma och jag. David åt men eftersom Joakim sa att det inte var gott så var han oxå tvungen att säga det oxå. Men han åt upp allt. Joakim fick jag tryga i lite gran. I dag blev det medelhavskyckling med spaghetti. Engentligen ska det vara klyftpotatis till med gjorde det lite mer barnvänligt. Supergott. Samma visa som i går men lite lättare att tryga i Joakim. Tog en bild på maten när jag hade lagt dem i matlådor. Ser kanske inte lika gott ut som det var. Och så hade jag en grönsallad till.

Lite han arbete har man gjort. David tjatade om att han ville virka en matta. Försökte lära honom att göra luftmaskor men dels förstod han inte riktigt hur man gjorde och sedan tröttnade han snabbt så jag gjorde en till honom, men han tyckte den blev för kort och smal så jag får väl virka några lappar och sy i hop den sedan i önskad längd.

David fick för sig att göra en kudde i dag oxå. Som vanligt börjar han och tröttnar snabbt. Jag frågade om vi skulle ta och sy på overlocken istället. Så jag sydde tre sidor och han fyllde den innan jag sydde den sista sidan.

Igår gjorde Joakim en garnboll.

Så vi har varit kreativa dessa dagar.

Min snälla mamma kom och passade David i går eftermiddag när det var utvecklingssamtal med Joakim. Det gjorde det på ett nytt sätt elev ledda utvecklingssamtal kallar de det. Först skulle Peter och jag sitta och lyssna på Joakim när han berättade vad han har gjort och så fick han själv säga hur han tycker att han har klarat det. Sedan kommer läraren in och komplettera vad Joakim hade berättat. Problemet blev att joakim tyckte att vi skulle läsa oss till vad han tyckte istället för att berätta, så jag var ju tvungen och fråga om han var såhär tyst på lektionerna oxå. Men fick svaret att det var han inte. Då tänkte jag vi måste nog öva på att berätta saker för varandra mer. Så nu har vi bestämt att vi ska berätta något som har hänt under dagen vid middagen så vi övar på det. Det blir nog bra för Joakim och David. Även mig för då får jag fundera ut något som jag ska berätta för dem.

Allmänt · Pyssel · SY · Virka

Van

Av Pia - 10 februari 2014 08:13

När vi vaknade i morse var David riktigt hänig. Ont i halsen och magen och allmäntillståndet var inte sig lik. Nu efter någon timme efter jag har sjukanmält honom, anmält vab hos FK och meddelat jobbet att jag är hemma pga av sjuktbarn. Så botar han sig själv genom att göra kullerbytter. Man blir lite avensjuk på barn. Även fast de sjuka så har de full med energi. De kan vara matta på ögonen men ändå en massa bus. Vi får göra VAM /vård av mamma/ istället. Jag antar att snart är han slut och vill han titta på film.

Av Pia - 8 februari 2014 21:02

Hur kan jag glömma sätta in mattan. Jag är ju klar med den blev det i går. Så här blev den:

Tack Virpi för dina gamla vita tröjor som gjorde att jag kunde göra färdigt.

Av Pia - 8 februari 2014 17:50

Igår hade jag middagsgäst av min kompis Jessica. Bjöd henne på wokadegrönsaker med kräftstjärtar och räkor och till det lime-aioli. Till efterrätt bjöd jag på marängkorgar med lite vaniljvisp, jordgubbar, kiwi och riven choklad. På toppen lite florsocker. Marängkorgarna gjorde jag i torsdags och det var första gången jag gjorde maräng. Gästen blev nöjd. Förstås njöd jag på vitt vin oxå.

I morse gick jag och hämtade Joakim så han och jag kunde gå till frissan. Han var lite orolig att de skulle klippa bort håret i nacken men så blev det inte och han blev nöjd. Visst blev han fin?

Har lagat Davids byxor. Tog overlocken gör att göra en snygg kant sedan sydde jag fast dem för han. Nu håller knäna ett tag till.

David sa till Peter i början av veckan att han ville ha liten egen mammatid. Såklart får han det. Så nu har jag gokorven här!

Vi har bakat bananmuffis oxå efter önskemål av lill killen.

Just nu smaskar han på cola-bilar så det luktar coca-cola här. Lite jobbigt när man försöker att inte äta godis.
Nu ska vi leta efter hans DS-spel fodralen så han kan byta spel. Han har lagt den på något bra ställe så vi inte ser den!

Av Pia - 7 februari 2014 07:10

Dag börjar bra. Siter på min favoritplats på tåget. Är inte lika trött i dag. Snart har jag klarat av en hel vecka att jobba halvtid. Men nästa vecka kommer den verkliga prövningen med lämning och hämtning på dagis/fritis, men jag ser positivt på det. Det kommer att gå bra. Jag är påväg åt rätt håll i allafall.

Har bara en tredjedel kvar på sista varvet på mattan så kan nog visa upp en färdig matta i morgon.

Beställde mat från coop online i går. Om jag tog emot leveransen idag fredag och handlade för mer än 500kr så bjöd de på frakten. Det gjorde jag förstås. Nästa veckas inköp klar denna vecka. Visst man får kompleteta lite med färsk varor i i veckan, men det mesta kommer hem i eftermiddag.

Av Pia - 6 februari 2014 13:39

Jag lyckades hålla mig vaken på jobbet. Lyckades även göra nytta oxå. Så jag känner mig nöjd.

På väg hem gick jag in på systemet och Lagerhaus och shopade lite gott och nyttigt.

Sitter nu på pendeln. Längtar efter en stor kopp te och min surdegsfralla. Ska bara sitta och ta det lungt innan jag börjar städa lite. Eftersom jag ska middagsgäst i morgon så ska jag förbereda det jag kan av maten oxå.

Men först hem och ta det lungt!

Av Pia - 6 februari 2014 07:06

Fy fan vad jag är trött i dag! Gäspade hela vägen till pendeln. Gäspade så mycket så tårarna börja rinna. Får mog försöka sova nu på pendeln så jag inte somnar framför datorn i dag.
Så sov gott så hörs vi!????

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards