acasadipia

Alla inlägg under maj 2013

Av Pia - 15 maj 2013 09:07

I dag kom jag i väg och tränade    Lite uppvärming på motionscykel sedan en styrketräning på alla maskiner på Riksdagsgymmet. SKa ta ett kort en dag så får ni se att det är ett välfyllt gym. Innan jag tog mig dit fick jag ha ett alvarligt samtal med mig själv för jag hade ingen lust alls. Men jag vet ju själv hur skönt det känns efteråt.


För att muntra upp mig lite i morse så la jag ner min stickning i handväskan så jag vet att jag bara kan ta fram den om jag vill. Mår tydligen bra av det. Konstigt men efektivt. Kommer troligen inte ta fram den på någon rast i dag men den ligger där och jag vet att jag kan ta fram den. Förstår ni vad jag menar?  Ibland är det bra att ha sånt man tycker om att göra tillhands utan att man gör det helt enkelt. Pykologi med sig själv kallas det nog.


Ha en bra dag. jag ska ut på lunchen och gå en promenad men en vän/kollega runt skepsholmen och njuta av solen och det kluckande ljudet man hör av vattnet runt båtarna.



 

Har lånat bilden. Men jag brukar promenera förbi dessa båtar.


Kram



Av Pia - 14 maj 2013 07:20

Inte roligt i dag. Är skit trött och har ont i halsen så jag hoppa min träning i dag och hoppas på det bästa. Jag vet inte om jag har ont i halsen för allergin eller om jag håller på att bli sjuk. Det kliar som tusan i örat och det gör att jag hostar en himmla mycket.


Om jag fick välja själv så skulle jag vilja vara hemma och bara mysa idag. men man behöver ju pengar så det är bara att masa sig till jobbet och tänka på allt roligt som man ska göra. I dag ska jag på After Work med kollegorna. i morgon Hjälpa till på ett seminarium och på torsdag grillning på Davids dagis. Sist men inte minst så åker jag till Eskilstuna på fredag för att på lördag ska jag träffa gammla vänner från förr. Tänk positivt massa med roliga saker på gång.


  

Av Pia - 11 maj 2013 18:47

Sitter här och äter godis och njuter av det. Det är lördag och barnen och jag har varit lediga i tre dagar nu. Undebart ?


I dag har vi cyklat en massa. Vi började att cykla till Sätuna parken för klättring i spindelnätet. Sedan en tur till Märsta centrum till apoteket och ÖoB för köp av allergitabletter till Joakim och lördagsgodis. Vi slank in på Lions loppis oxå, jag hitttade ett litet fat till mitt blivande vånings kakfat, Joakim ett teteris-spel och David en mostettrak allt för en tia. Vi avslutade besöket i centum med att barnen fick en varsin korv med mos. På hem vägen stannade vi till vid spindel nätet igen. Vi tog även svägen förbi pappa Peter för hämtning av några shorts och kisspaus. Sedan äntligen hem så jag fick äta en av pizzerna vi bakade i förrgår.


I fredags var jag och barnen och en kusin på Spårvägsmuseet. De älskade det och vill tillbaka igen


Vad konstigt när man är ledig hinner man inte skriva på bloggen för man ska göra så mycket.


Nu ska jag fortsätta mitt lördagsmys med barnen

Av Pia - 6 maj 2013 08:19

Sitter nu på jobbet med en kopp te och rastar lite innan jag ska börja dagens arbete. kom på att jag inte har skrivit något på bloggen sedan i fredags så passar på nu.


Lördagen började med en cykel tur  var ute i lite mer än 45 minuter och han då cykla 9.58 km kändes kanon. SEdan hem och dusch och äta frukost, Gick sedan till Peter och barnen för att dlea på julsakerna. tre slarvigt packade lådor blev det. tror att om jag packar om så blir det två. Eftersom Peter har en liten bil nu så lånade vi hans systers Volvo och lurade ut kusin Oliver för att vakta barnen medans Peter och jag åkte över med lådorna till mig. Blev bjuden på lite fika på gården innan vi åkte och tittade på David när han simmade. Tycker han var jätte duktig. Vi tog en hamburgare tillsammans efter simmningen. SEdan tog jag Peter pirra och en av hyllorna vi hade nere i källaren och gick hem. Hyllan har jag ställt i klädkammaren nu. Målade en sista gång på stiolarna och hyllorna.  JAg hade tvätt stugan på eftermiddagen oxå. samt att jag gjort i ordning under mitt diskskåp. Sedan så softade jag resten av kvällen.


SÖndag - städdag! Efter som lägenheten var som en måla verksdag och barne skulle komma på kvällen så var det bara att sätta igång. Jag var väldigt organiserad i mitt röjande. Ett rum i taget. När allt var undanröjt och stolar ställda på balkongen. så gick jag i genom hela lägenheten med damvippan. Tänkte att dammet skulle lägga sig lite innan jag dammsög så jag tog cykel ut i stormen och åkte och handlade veckans mat. Sedna damsugning och torka golven. fick ca en timmes vila innan det var dags att cykla och hämta Joakim till hans simmning. På hem vägen hängde David på och cykla. Han har lärt sig cykla utan stödhjul nu.


I morse tog vi alla tre cyklarna till fritids/dagis/stationen. När jag kom till stationen upptäckte jag att jag hade glömt handväskan så det var bara att cykla hem och hämta. har ju så nära så jag han med mitt tåg i allafall.


Ska föröka att ta lite bilder i kväll på sakerna jag har gjort.


Ha en trevlig dag!!

Av Pia - 3 maj 2013 07:10

I dag blev det ingen morgon träning på gymmet. Kroppen sa i från. den är trött och det känns som en förskylning är på g. Ena foten gör små ont, så jag bestämde mig för att jag fick vila i dag. kanske om jag får för mig så kan jag ju ta en kvällspromenad man vet ju aldrig.


Men det är skönt att det är fredag. I morgon får jag träffa barnen för Peter och jag ska dela upp julsakerna och så ska jag och Joakim följa med och titta på David när han simmar. Annars så kommer dem till mig på söndag och jag längtar efter dem så mycket. Vissa veckor verkar värre än andra.


Ha en trevlig Fredag

Av Pia - 2 maj 2013 21:02

Vissa dagar önskar man bara ska gå. I dag har det varit så. Kännt mig nere hela dagen. Jag kom i väg och tränade och jag hade trevligt sällskap på lunchen. Ingen har gått fel men när jag kom hem ville jag inte göra något, men efter lite snack med mamma så kom jag igång att måla första strykningen.


Har virkat en älg till våran praktikant som slutar i dag, men glömde den hemma. Som tur var hade jag tagit kort på den så hon kunde se hur fin den är. Hon kommer senare och hämtar den. Så nu har hon något att längt efter.


I går virkar jag två trikåkorgar till David.

Av Pia - 1 maj 2013 16:03


Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards