acasadipia

Alla inlägg under oktober 2011

Av Pia - 25 oktober 2011 16:56

Tjoho Rasmus mår bra men lite groggi har mamma ringt och sagt snart kan han leka med sin kompis Cesar.


               

Av Pia - 25 oktober 2011 11:49

Det märks att jag inte är van att sy, eller rättare sagt klippa ut mönster och sedan lägga det rätt på tyget och klippa ut det.


Det tog säker två timmar innan jag kom så långt att jag hade klippt ut det.


Se själva!

   


Nu tar jag mig en lunch paus med blodpudding och morötter och ett glas mjölk. Till efterrätt så tar jag lite polkate (smakar som polkagris) och läser lite i om hundraåringen innan jag tar nya tag i kjolen.


Av Pia - 25 oktober 2011 07:17

Idag ska världens bästa Rasmus (Mammas och pappas 7-åriga vovve) operera sig. De ska ta bort två knölar och två tänder. Hoppas min svart håriga gokorv blir bra igen snart. Jag med familj tänker på dig.  


 

Av Pia - 24 oktober 2011 21:48

Jag har varit och köpt mig ett möster på en kjol. Passade på att köpa två trikåtyger oxå. Ena tyget är svart och andra potatis. Jag köpte även speciella nålar till symaskinen. Dels rundade trikånålar och så en dubbelnål. Så morgondagens uppgift är att försöka sy en av kjolarna.

     


Har gjort äppelmos i dag. Det blev inte hundra procentigt slät så det är några bitar i den, men den smakar gudomligt.

   


Har haft en lite svaka i dag när det gäller handarbete. Har löst en massa korsord istället.


Vad glad man blir när en kollega ringer och frågar hur man mår när man är sjukskriven. Man behöver så lite för att göra en glad. En annan sådan sak är att Joakim kramade mig i dag och så jag älskar dig mamma. Man blir så lycklig när man hör de orden.


Sov gott!  

Av Pia - 23 oktober 2011 21:08

Idag har jag kommit upp i rätt antal steg mer än 15 000   

För att komma upp i antal steg tog jag med David i vagnen och traskade en timme. Vi hann se ganska mycket under den tiden. Bommar som gick ner sedan fick vi lov att vänta in tåget oxå. En massa flygplan som startade jag slutade räkna när vi hade sett tio, så det var en hel massa. Vi fick se en ko som låg och idisslade samt ett får som gjorde desamma. Senare fick vi se en skuttande häst. Hästen hade blivit så glad att en tjej kom med hö, det såg ricktigt roligt ut. en liten stun serare utropar David Pippis häst. Det gick en grå flammig häst med täcke och vi kom överens om att det måste vara Pippis Lilla gubben, och så kom vi överens om att Pippi måste vara på de sju haven med sjörövarna.  


Jag putsade till min mosaikunderlägg den blev kanon fin eller vad tycker ni?

 

Detta är dagens skörd på mormorsrutor. Det är bara 9 st kvar om jag har räcknat rätt innan jag ska sy ihop dem till en filt.

 

Kram

Av Pia - 22 oktober 2011 20:12

Har städat hela lägenhet själv, från undanplockning till tvåttning av golvet. Fick lite hjälp av barnen med undanplockning annars helt själv.


Peter hade ont i magen säker en biverk av kortisonbehandlingen han har genom gått.


Han orkade i alla fall göra middagen. Vi har haft hans föräldrar på besök. Det blev lamgryta kokt i rödvin.


Idag är det min stor syndar dag. Har druckit två glas cider och håller på med en cider. Till de har jag fått i mig choklad och gelegodis. MUMS. Jag njuter verkligen. Från och med imorgon är det derygt en månad utan godis, fickabröd och alkohol. Jag har klarat en månad så jag klarar nog en månad till. Resultatet blev ju 2,5 kg ner och 2% ner i fettmassan. Så det är bara att köra.


Har inte hunnit handarbeta något idag. Nu känner jag mig lite yr för att göra något så jag får gör mera i morgon. Har inte heller hunnit ta em prommis hoppas att jag gör det imorgon. På måndag måste jag komma upp till 15 000 steg.


Ha en trevlig lördags kväll nu.


Kram

Av Pia - 21 oktober 2011 21:34

Idagens Idol har jag tre favortier Molly, Amanda och Moa  

Jag hoppas att Emil åker i dag. Men jag brukar ha fel.  


Av Pia - 21 oktober 2011 12:52

Har varit i Uppsala idag. Hann med att gå på Beijer byggmaterial, Coop, Barnens Hus, Biltema, Lekia, Max och sist Systembolaget.


Anledningen att vi åkte (min make var med oxå) var för att jag/vi har slarvat boert en laddare till Joakims uppladningsbara briolok. Så jag lyckades beställa en ny. Jag tror han kommer att bli jätte glad när han kommer hem från dagis.


Innana äventyret i Uppsala så han jag ta ett underbart fotbad. Känner du dig lite nere ta ett fotbad det piggar uppen rejält faktiskt.


Sitter just nu och dricker te innan jag ska ut och få några steg för dagen i den härliga höstsolen.


Kram   

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<<
Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards