acasadipia

Alla inlägg under januari 2020

Av Pia - 13 januari 2020 06:59

Men det var mycket övertalning i huvudet. Men här hjälpte min Bujo mig. Har en trackers på hur jag jobbar. Vill ju inte fylla i att jag har varit sjuk. Vill ju att det ska vara grönt som visar att jag har jobbat. Trött, ont lite grann men ibte så mycket behöver inte vara hemma iallafall.

Min utmaning att ta en 30 minuters promenad i 30 dag funkar hittills. Så stolt att jag tagit mig ut på helgen. Tror jag klarar denna utmaning. Är ju ute på lunchen i Stockholm tar kort som jag tänkt lägga ut på Instagram men glömmer. Här kommer dem istället. Lyckades ta mig över lejonbacken både i torsdags och fredags. Och fåglar!

Hoppas eran vecka är fylld med sköna aktiviteter. Min är fylld med städning, röjning och undan plockning inför visning på söndag. Förutom de vanliga sysslorna förstås.

Men jag lovar jag ska ta det lungt tänka positivt och se framåt.

Av Pia - 10 januari 2020 06:56

Försöker undvika att skriva äntligen fredag för tycker det låter löjligt. För jag tycker varje dag egentligen är äntligen för jag klarat gårdagen.

Lyckades jag göra en torsdagsstädning igår då? Japp det gjorde jag. Jag stoppade i mig två alvedon innan jag gick från jobbet så de verkade bäst när jag kom hem. Vissligen en slarvig veckostädning med ändå. Dammsög alla rum, gjorde rent och fräscht i badrummet och i köket. Känner mig kannon nöjd iallafall.

Nu kommer helgen och jag ska lyckas ta en 30 minuters promenad både lördag och söndag. Tror jag klara det men vet inte om jag lyckas få in en promenad på måndag för då har jag lunchdate med två kompisar. Så jag måste ta promenaden på kvällen. Börjar redan nu peppa mig så jag kan genomföra det. Men först ska jag klara helgen.

Ska rensa och röja har visning nästa helg. Julen ska sakta men säkert packas ner och förvaras. För hoppningsvis kommer julen upp nästa gång i huset.

Ha det.

Av Pia - 9 januari 2020 07:17

Jag behöver tydligen sova. I går på pendeln hem somnade jag. Jag vaknar till vi varje station. Undra ifall jag snarkade? Fick inget gjort i går kväll ögon började klippa vid åtta gick och la mig halv nio. Jag kan inte säga att jag somnade direkt men hamnade i någon dvala innan jag somnade. Men tror jag var utslagen i stort hela natten. En del konstiga drömmar men annars inget.

All sömnlöshet under jullovet försöker kroppen ta igen nu kanske. Eller så får min lilla söta hjärna för mycket intryck.

Jaja något är det.

I morse gjorde jag lite fint på köksbänken, stoppade ner i diskmaskinen. Det som jag skulle ha gjort i går kväll. Eftersom det är torsdag och jag försöker få in rutinen att städa på torsdagar så ska jag försöka ned det i kväll. Hoppas inte tröttheten tar över ikväll oxå.

Ha det kram

Av Pia - 8 januari 2020 07:12

I natt har jag sovit. Sov så gått att jag för sov mig lite. Vaknade 9 minuter över sex. Tog det lungt med effektivt så jag sitter i allafall på mitt vanliga tåg till jobbet.

Det känns så mycket skönare i kropp och själ när man har fått sovit. Men sova ordentligt för mig är en lycksvara. Jag njuter varje gång jag vaknar och känner mig någorlunda pigg.

I måndags hade jag små ångerst att vardagen och jobbet skulle börja igen. Men har man klarat av första dagen så känns det bra igen. Det ångerst som förut fick styra mig gör inte det längre måste betyda att jag är fri från min utmattning nu. Sviterna av den kommer jag ju leva med resten av mitt liv. Men jag vänder ny sida och anser mig frisk från den. Jag har inte utmattningssyndrom längre. Kan man säga så? Jag har fibromyalgi och allt runt det men inte ens fibron styr mig. Eller jag ska inte låta fibron styra mig. Vill jag göra något så gör jag det. Kanske tar det längre tid och med me planering men styra mig ska den inte. Jag vill ha utmaningar i livet, små som stora. Och jag kommer att ge mig dem. Måste bara hitta rätt väg för att klara dem.

Ha en skön lilllördag

Av Pia - 7 januari 2020 07:06

Nytt år nya tag heter det så? Förhoppningsvis så kommer det hända en massa första halvåret. Sälja lägenhet, köpa hus, packa, flytta, packa upp. Renovera lite. Men förhoppningsvis kommer det bara att flyta på utan större problem.

Hur har jul och nyår varit för er? Mitt har varit lungt. För lite promenader lyckades jag med bara. Två klara pussel.

Ett tredje på gång

Jag har kommit längre än vad bilden visar. Lite ishockey hann vi med

Vi var en sväng i Väsby centrum oxå och då gick vi förbi dessa garage. Vi undrar hur man får 8n bilar i dem

En massa tid har jag spenderat men årets bujo. Har en ljusplatta nu så det har blivit lättare att rita av saker n

Som ni ser har gjort en del kanske därför det inte blev promenader.

Några av er undrar varför jag lägger ner så mycket tid på min bujo. Jag mår så jävla bra när jag håller på. Får liksom ett lugn i mig. Och det lugnet hjälper mig att kämpa vidare med värk, trötthet och depression. Tyvärr hjälper det inte mot mina sov problem sover alldeles för lite. Men kan inte. I natt har jag drömt så mycket konstigt och hade därför en obehaglig känsla ikroppen under hela natten samt så har kroppen värkt.

Ha en bra dag.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards