acasadipia

Alla inlägg under februari 2019

Av Pia - 28 februari 2019 06:59

Vad betyder väderomslag för er? För mig betyder det värk. Så värken har ökat men psykiskt är jag stark nu så jag biter ihop och gör saker. Liksom går på som vanligt men med stelare och långsammare rörelse.

Det blev inte så mycket snack om vikten. Men vi pratade om jag kollar brösten regelbundet, fick samma känsla som när tandläkaren frågar o. Man använder tandtråd. Man vet att man ska men gör det sällan. Visst kollar brösten oftare efter jag fick reda på att jag har högre risk att få bröstcancer men inte tillräckligt.

Gjorde ett stort lass med pannkakor så det skulle räcka till middag och lunch. Jag tror Joakim kan ta några till frukost och ändå bli mätt vid lunch. Det trevlig att stecka pannkakor är att man kan stå och lyssna på bok samtidigt.

Ha en trevlig torsdag.

Av Pia - 27 februari 2019 07:10

Rubriken är menat tilla att det är svårt att sätta en kort talande rubrik. Kom liksom inte på någon idag.

Jag har sovit bättre i natt men skulle behöva sova mera. Men om man ska vara positiv så om jag sover så här i några nätter så bilr det bra. Och snart är det helg och man kan ta sov morgon.

Värken? Den har ökat sedan i går. Den började i fötterna igår har spridit sig upp längsbenen. Nu sitter den värsta smärtan i höfterna och i nedre delen av ryggen. Jaja biter ihop och hoppas på att värktabletterna gör sitt så dagen löper på.

Ska till arvsmottagningen i dag. Det årligabesöket. De kommer att fråga hur viktnergången går. Och jag svarar väldigt sakta men åt rätt håll. Men vad fan ska jag göra kan ju inte träna som en galning. Men det är ju inte träning som gör att du går ner i vikt tänker ni. Jo jag äter mindre och bättre nu behöver jag träning för att hjälpa till. Försöker med lunchpromenader, ser till att jag uppnår stegmålet varje dag. Men det behövs mera. Men om jag gör mera kommer den jävla värken som gör att jag backar tio steg. Så vad ska jag göra? Vad ska jag gör för att gå ner i till en vikt som jag kan hålla utan att svälta mig? Ja jag vet inte. Skulle behöva en personlig trännare som vet exakt hur mycket jag kan pressa min kropp lite mer utan att bli sängliggande i dagar pga värk. Var hittar man en sådan? Och som inte kostar skjortan av en. Jag vet inte. Om någon vet så säg till.

Ha det!

Kram

Av Pia - 26 februari 2019 07:03

Tror det. Efter läggdags igår tog det några timmar innan jag hamnade i något man kanske kan säga sömn. Lätt sömn kanske är rättare sagt. Ur den vaknade jag vid tre och har varit vaken sedan dess. Kl fem ringer min klocka jag lyckas gå upp fyrtio minuter senare. Och på något sätt kom jag iväg halv sju som gör att jag sitter nu på pendeln och skriver detta. Har tydligen kommit i en period då något eller någon i min kropp inte tycker jag behöver ordentlig med sömn. Jag har ju satoroten men mår dåligt av dem dagen efter. Min läkare föreslog att jag delar på dem. Inte det lättaste när de är små och runda. Men har en sådan där tablett delare så ska nog försöka så jag övervinner den där något/någon som håller mig vaken. Håll tummarna.

Annars går det bra att jobba. Jag tar min lunchpromenad och hinner men en liten lur. Ja eller lut innan lunchen är slut. Och när jag tar min lilla promis så uppnår jag lätt mitt stegmål. Å så får jag lite dagsljus på mig oxå.

Igår höll jag på att deppa ihjäl mig pga av en tappad sticka. Trodde jag hade tappat den på pendeln i fredags. Men när jag kom hem och tittade lite extra men förhoppning att stckan hade blivit tappad i hallen hemma hittade jag den tunna, svarta lilla stickan och jag blev nästan lycklig.

Under helgen har jag virkat en duk. Jag försöker virka och sticka av mina uddagarener och restgarner hemma. Så här blev den. Färgglad och fin. Om någon vill ha en virkad duk så säg till. Vi kan leta färg bland mina garner eller köpa färgen du vill ha. Pris beror på garnåtgången och hur tidskrävavde duken är.

Ha en skön tisdag. Själv hoppas jag att jag håller mig vaken och kan göra mitt jobb ordentligt.

Av Pia - 25 februari 2019 07:09

Måndag morgon. Första hela veckan efter sjukskrivningen. Sportlov för barnen. Har blivit så att jag bara har den stora killen hos mig. De behöver vara ifrån varandra. Misstänker att de kommer att spela mot varandra på xbox och snacka med varandra på mobilen. Men de kan stänga av när de tycker den andra är jobbig. Det var vackert när jag gick till pendeln.

Jag har varit låg och energilös hela helgen. Har inte varit utanför lägenheten. Vad har jag gjort? Ja i lördags ingenting. Jo lyssnat på bok, virkat, sovit och tittat på tv i omgångar. Igår gjorde jag samma sak men bytte sova mot röja i köket, vika tvätt, tvätta, hänga tvätt. Så jag fick lite gjort igår.

Är väl låg forfarande men lite bättre är det. Mysigt att ha stora killen hemma. Livet blir liksom mer meningsfullt. Ja jag vet att jag sa att jag skulke njuta av ensamheten i helgen. Men ibland blir det man vill ha lite för mycket. Ttcker om ensamheten då ingen sätt krav på mig att göra saker som jag inte känner för. Men sammtidigt tycker jag om att ha krav på mig så jag gör saker som jag inte tycker om. Jag snackar nog mest om matlagning eller planera vilken mat som ska lagas. Ja jag tror planeringen är det som är mest ångerladdad för mig. Att laga maten är helt ok. Har sagt till Joakim att han och jag ska besluta tillsammans dagen innan vad vi ska äta nästa dag. Har diverse mat hemma så vi ska nog hitta något som passa oss båda.

Jag tror jag döper pm min spybok till tankebok. Ibland är det nog bra att skriva av sig lite. Jag skriver mycket här men det är mycket som jag inte skriver för jag vill inte lämna ut mig fullständigt.

Ha en skön måndag

Av Pia - 22 februari 2019 07:03

Det gick förvånansvärt bra igår. Några missar men helt ok. Trött som fan när jag kom hem. Gäspade hela kvällen och tänkte att i natt kommer jag nog att sova gott. Men när huvudet landade på kudden somnade jag inte utan tvärtom blev pigg. Så somnade efter tolvslaget och väckar klockan ringer klockan fem. Så ni som kan räkna inte många timmars sömn och av dessa få timmar är djupsömnen väldigt liten. Men det är fredag och i morgon kan jag ta sovmorgon.

Ka?lt idag tittade inte på termometer i morse men frost var det ute så misstänker minusgrader. Men vad ser man på vägen till pendeln jo en kille med antingen ankelstrumpor eller inga strumpor alls i ett par gympaskor och kortare jeans så vristerna var bara. Frös bara jag såg det. Men tydligt ör det så man ska vara klädd för jag ser det titt som tätt. Börjar bli gamnal och klok eller bara gammal.

Började med ett par nya döskalle vantar igår. En beställning. De kommer att bli ljuslila (syren) och svarta ser riktigt snygga ut.

Ha en skön fredag. Det ska jag ha.

Av Pia - 21 februari 2019 07:04

På väg till jobbet. Det var tre och en halv vecka sedan. Har min paus hjälpt? Ja tror det faktiskt. Känner mig inte lika tung i sinnet, värken är på en nivå som jag hanterar. Jag kanske inte är 100 % bra men när var jag det. Det går åt rätt håll. Är nog lite nervös att börja igen. Höll på att glömma medicinen. Hade gått ner en trappa när jag kom på det. Vände och tog dem. Jag glömde stegräknaren, tog av mig den när jag duschade och nu liggee den där jag la den. Men om jag tar en lunchpromenad så vet jag att jag får ihop minna steg.

Stckade färdigt Moltas nya tröja. Den är stickad i reflexgarn som ni ser.

Nu kommer han synas på sina promenader med matte.

Det är konstigt att man hela tid upptäcker nya saker med en själv. Jag kan inte förklara men under dessa tre veckor har jag lärt mig nya saker om mig själv. Förstår varför jag gör på ett viss sätt i vissa situationer. Vet vad jag ska göra när jag känner mig på ett viss sätt. Hur jag motverkar negitiva singnaler i mig. Hur jag vänder det till positiva singnaler istället. En insikt som har blivit tydligare för mig är om jag inte är ärlig mot mig själv kan jag inte vara ärlig mot andra. Om jag inte kan acceptera mina egna fel och brister hur ska jag kunna acceptera andras. Ni förstår vad jag menar va?

Ha det bra så hörs vi morgon.

Av Pia - 6 februari 2019 11:11

Efter en vecka av sjukskrivning hur mår jag då? Ja lite mindre ont. Tjoho. De svarta tankarna har blivit åt det gråa hållet. Jag man kan väl säga att det har gått framåt. Vädret är ju inte så hjälpsam just nu. Temperaturer som stiger och sjunker i raketfart för värrar värken. Men eftersom jag blivit lite mer positiv i sinnet är det lite lättare att ta värken. Inte lätt men lättare om jag får var extremt tydlig.
Kom in i duschen i dag. Var det skönt. Nja. Skönt att bli ren men de jävla vattenstrålana bränner på huden. Jag har den mjukaste strålen på. Som gör det skit svårt att få ut schampo och balsam hur håret. Men ändå bränner det på huden. Men nu när jag ligger i sängen och tar igen mig känns set skönt. Som ett hårt träningspass skit jobbigt när man är mitt i det men underbart efter. Ska äta frukost, nä det blir brunch när jag ser på klockan. Ska låta håret torka sedan ut på en promenad.
I förr går tog jag några vintriga kort som jag vill dela med mig. Kram

Var hundvakt igår. Hur han sitter med bakbena på den röda mattar vet jag inte. Men söt är han.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards