acasadipia

Alla inlägg den 11 januari 2019

Av Pia - 11 januari 2019 06:25

En konstig tidig morgon i dag. Gick upp när klockan ringde. Det är klockan fem. Fick göra mina rutiner snabbare än vanligt. Gick redan tio i sex brukar gå halv sju. Men varför gör hon det? Tänker nu. Jo jag ska jobba det första passet på jobbet. Liksom öppna växeln. Första gången jag gör det känner ingen oro för det. Orosmoment är pendeln ska den gå som den ska eller blir det förseningar. Kan liksom inte komma i dag och säg förlåt jag är sen. Det är ingen där. Och jag kommer att vara själv första timmen. Pendeln har nu kommit i väg. Fyra minuter försent. Men om den rullar på så kommer jag ha gått om tid att komma till min arbetsplats.

Igår hade jag en semesterdag. David skulle på återbesök på Sophiahemmet. Efter en grunligt ultraljud av hans inre organ i magen så konstaterade läkaren att allt såg bra ut. Tarmarna som var oroliga förra gången fungerade normalt nu. Så nu vet vi att David är överkänslig mot mjölkproteinet. Och hans magkattarer får vi leva med. Han liksom mår genom magen. Alla känslor glad, ledsna, stress och så vidare märks genom magen. Som mig. Vi/han får lära oss hur vi ska hantera matintaget så han inte får katarr men vi behöver inte bli rädda när han får den magvärken. Han måste som jag gör med min värk lära sig känna igen sin värk. Är den annorlunda så är det inte det vanliga då måste man söka hjälp men är det det vanliga så får man göra det bästa av situationen. Jag styrs oxå genom min mage och har gjort det så lännge jag kan minnas. Han kommer att klara detta vi forsätter med mjölkprotein diet för honom men vi behöver inte bry oss om när det står spår av mjölk längre. Underlättar en hel del faktiskt.

Igår började jag med den sista boken i serien av Sagan om Isfolket. Tidigare har jag sagt att det var 46 böcker men det är 47 st i serien. Jag lyssnar på dem. Och varje bok är typ 6 timmar och 40 minuter. Vågar inte räkna ut hur många timmar jag jar lyssnat. Men väldigt många av dessa timmar har jag även pusslat. Jag har verkligen hittat något som hjälper mig att stressa ner och bara vara utan att tankarna skenar iväg. Lyssna på bok och pussla. Rekommenderar detta starkt.

Ha en skön Fredag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards