acasadipia

Alla inlägg under januari 2018

Av Pia - 10 januari 2018 08:33

Uppe med tuppen tror jag. Men det var himla tyst så han sov nog. Nä iväg en halvtimme tidigare än vanligt. Så jag slipper stressa till Kista efter jobbet. I dag är det sista smärthanteringsgruppen. Alltså vi har redan haft åtta träffar och detta blir den nionde. Wow. Jaja det kommer bli en grupp del till på fem gånger. Inte riktigt säker på vad den gruppen innebär. Men tror att vi kommer jobba mer med fysiska saker då som yoga och andra rörelser. Igår bestämdes det att jag från och med den 22 februari ska försöka jobba 50% så fram tills dess är det psykisk och fysiskt förberedelse som gäller. Men det känns bra. Känner mig positiv, har mindre smärta men är skittrött.

Min arbetsträning på 25% igår blev typ 100% träning pga ner sliten kabel (av en fågel) på pendeln. Fick spendera typ den mesta av tiden på att vänta i eller vänta på pendeln. Gick hemifrån vid halv nio kom hem vid kvart över fem. Hade två möten på PBM var det första blev typ tjugofem minuter istället för fyrtiofem minuter. Vi var effektiva i samtalet och jag fick det jag behövde.

Eftersom dagen blev så lång så orkade jag inte göra något igår kväll. Så mina ljus med hål står kvar och väntar. Förhoppningsvis så orkar jag fix dem i kväll.

Det var en kall och vacker vintermorgon idag. Var tvungen att föreviga det på bild.

Av Pia - 9 januari 2018 09:06

Det är något elfel mellan Märsta och Rosersberg så jag sitter still. Tror jag kommer att missa mitt första möte på PBM idag. Ska vara i Kista om en timme. Och har ingen aning om när mitt tåg kommer igång. Irriterande. Men nu ska jag andas och inte stressa upp mig. Wow tåget går nu. Så håll tummarna att jag hinner.

Fortsatte lite med ljusen som jag började igår med. Man måste fylla på för på något konstigt sätt så blir det hål utrymmen när det stelnar.

Annars tog jag det lugnt i går. Kom i säng tidigt. Men det hjälper inte mig att bli mer utvilad.

Vi hörs!!!

Av Pia - 8 januari 2018 09:11

Behöver jag säga mera?

Denna vecka är ordentligt bokad. Fyra möten på PBM och en viktkontroll. Förutom jobbet alltså.

Hade en kväll för mig själv i går. Gjorde några ljus. Annars tog jag det lugnt. Gick i säng tidigt. Tog en massa tid innan jag somnade.

Lyckades få med mig killarna på promenad både lördag och söndag. 45 - 60 minuter var vi ute. På lördagen var David över tygad att vi skulle gå till Uppsala (typ 4 mil dit). Vi gick ca 3 km. På söndagen fick han för sig att vi skulle till Sigtuna. Det är ju mer troligt för det är ju bara ca en mil dit. Vi gick nästan 4 km. Har sagt till dem att det är så här det kommer att se ut på helgerna en långpromenad lördag och söndag. Är nog bra att de rör på sig på helgerna oxå. Jag har ökat mina steg med 10% så nu ska jag minst gå 6600 steg per dag. I veckorna när jag jobbar är det inga problem att komma upp i dessa steg på helgerna så måste jag få in promenader. Men har ju mål så det ska nog gå bra.

Min känga sprack upp i kanten. Köpte Surgru och sätter dit. Hoppas det funkar. Ser ganska bra ut i alla fall.

Vi har förstås haft besök av Moltas. Han hittar på många bus. Han har dödar min halmmus. Visst är Dansk/svenska gårshunar kända för att ta råttor men en halmmus under granen. Tur att han är söt. Han snor barnens leksaker oxå.

David fångade honom för en kram

Joakim har snott mitt täcke och hörlurar och dator i mitt sovrum

Det är tur att de är så söta.
Ha en bra måndag.

Av Pia - 5 januari 2018 08:59

Denna vecka har både känns lång och kort. Det nya i denna vecka är att jag både har jobbat och varit på rehab samma dag. Eller det blev två dagar. Det känns i kroppen kan jag säga er. Trött som fan. Det bra är att jag är så trött så jag sover någorlunda bra på nätterna.

David och Joakim börjar gå varandra på nerverna minsta lilla sak gnäller de om och på varandra. Men snart är livet slut och skolan börjar igen.

Har inte gjort något speciellt men har börjat lyssna på en ny bok. En biografi om Bruce Dickinson sångaren i Iron Maiden. Intressant han har gått internat och läst historia på universitetsnivå.

Hade glömt ställa klockan i morse hade himla tur att jag vaknade vid i rätt tid ändå så jag slapp stressa.

Tror jag har lite skrivkramp eller så här jag helt enkelt inget att skriv.

Ha en riktig skön helg!!!

Av Pia - 4 januari 2018 08:54

Idag verkar pendel funka. Igår satt jag på pendel från kvart i nio till ca halv tolv. Kom till jobbet kvart i tolv istället för kvart i tio. Så jag åt min gröt och så Hej/hejdå ses i morgon. Drog till PBM i Kista första gången med tunnelbanan. Det gick ju bra. Fick lov att gå till Helenelunds station istället för tvärtom. Har ju beslutat att jag ska gå en hållet. Idag ska jag till Kista igen och få göra som i går med promenaden. Ska till fysioterapeuten. Skäms lite skulle ju ha gjort Pilates på torsdagar. Tror jag har haft fyra gånger på mig sedan sist. Har gjort det en gång. Men jag har ju börjat jobba och jag promenerar mera. Så helt kört är det ju inte.

Igår gjorde jag typ inget när jag kom hem. Var så himla trött. Hoppas jag är piggare i dag när jag kommer hem.

Ha det.

Av Pia - 3 januari 2018 08:57

När jag kom till pendeln så fick jag beskedet att det var stopp i hela pendeltrafiken på grund av polisinsats. Nu säger de att polisen är klara men de vet inte när trafiken kommer i gång. Jag tänker så här: andas du kommer inte fortare fram för att du hetsar upp dig så andas och slappna av så kommer du till jobbet när du kommer.

Bra tänkt va hoppas jag kan hålla mig lugn bara. Kanske ska säga till mig själv var en cool som en filbunke.

Igår jobbade jag hårt med min BuJo. Tror den är klar för denna vecka bara att fylla i kalendern. Jag färgläggde även de sidor jag inte hade gjort.

Hade mamma och Moltas på middag i går lyckades ta några fina kort på vovven

Ha det gott och håll tummarna att jag inte behöver sitta här så länge till. Kram

Av Pia - 2 januari 2018 09:06

Hoppa att alla hade en trevligt nyår. Själv var det fullt upp hela dagen. Först hade vi lilla julafton med Disneyfilm "Hitta Doris" sedan julklapps utdelning. Sedan var det dags att fixa till nyårsfirandet. Skulle ha med några saker till grannen mitt över. Himla skönt om det hade blivit för mycket att man verkligen kunnat krypa hem hihihi.

Det blev en jättetrevlig kväll. Trodde barnen skulle vara hemma och spela mest men de var nog med oss vuxna mest. Moltas var en exemplarisk sju månaders valp. Vi lyckades var lugna och sansade när smällarna smällde så han verkade inte bli speciellt rädd.

Nyårslöften? Nja fortsätter väl på resan jag redan har börjat med rehab och mer jobbtimmar. "Löftet" blir väl att försöka leva trots smärta och trötthet. De ska i alla fall inte styra mig helt.

Inte riktig klar med min BuJo men har gjort några sidor. En del ska bara färglägga innan det är klart.

Ser ni jag har lyckats att vända bilderna rätt.

På väg till jobbet med pendeln. Lämnade två underbara barn hemma. De började att spel på engång när jag gick. Lunch får de av mormor. Försökte säga till dem att inte stressa hos mormor utan kanske sitta ner lugn och ro och prata lite. Vi får se hur det går.

Ha en bra dag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards