acasadipia

Alla inlägg under januari 2018

Av Pia - 20 januari 2018 11:00

Det är så mycket jag skulle vilja göra i dag. Städa lägenheten. Ta ner glömda julsaker till källaren. Gå ut på en lång promenad. Följa killarna till isbanan. Sticka. Pyssla. Ja ni hör en massa vad händer då med mig. Då blir jag tvärtom vill inte. Lägger mig i sängen och surar istället och blir förbanad på mig själv. Då undrar ni varför förbanad. Jo för jag jämt ska göra så mycket så inget blir gjort inte ens roliga saker. Jaja får ligga här en stund och andas och sedan göra något kanske.

Ha det

Av Pia - 19 januari 2018 07:46

Det tar aldrig slut på folk som går på pendeln. Jobbigt!. Andas så går det bra.

Det gick förhållandevis lätt att gå upp i morse. Jag var faktiskt uppe före killarna. Det märka att det är i slutet av veckan. Killarna är jätte trötta och tände till på det allra minsta motstånd.

Men de är duktiga. De hjälpte till att ta ner jullådorna till källaren och de städade sitt rum igår.

Varje dag ligger Davids madrass så här!

Jag har försökt att ha sådan där antihalkskydd man har under mattor men det funkar inte. Är det någon som har något tips?

Igår var det strul på pendeln igen. Vi fastnade i tågkö i Helenelund. Tyvärr jobbar min hjärna ganska trögt. Men till slut kom jag på att jag kunde ju ta tunnelbanan i Kista. Så jag gick dit och då kom detta gamla tåg. Trodde de var skrotade.

Det kändes som att sitta i en konservburk. Väldigt ljudlig sådan.

Matade surdegen i morse hoppas på goda frallor i helgen.

Av Pia - 18 januari 2018 08:54

Jag är så trött och stel i kroppen så jag har så svårt att gå upp på morgonen. Fasar för i morgon då jag ska vara i Kista kl 9.00 Måste alltså börja röra på mig redan tjugo över sju för att vara säker på att hinna i tid. Phu säger jag.

Var så trött när jag kom hem i går så jag la mig utan att sätta på ljudet på mobilen när jag kom hem. Brukar alltid se till att ljudet är på hemma. Men i går glömde jag som sagt var. Och så klart så hände det saker som gjorde att just i går hade det varit extra bra med ljudet på. David så som vanligt till vid fyra på fritids att han går hem. Men det blev tydligen någon miss så de uppfattade det inte. Har aldrig hänt förut. Så fritids försökte ringa mig. Jag som inte hade ljud eller vibrator på hörde inte det. Vet ni vad det gjorde då. Ringde de pappa Peter Då? Nä utan de ringde lilla kusin Oliver istället. Fråga inte mig var de fick nummer. Så Oliver blev ju jätte orolig och ringde runt till sin mamma, mormor och sist Peter och frågade vad som hade hänt. Tillslut ringde Peter till Joakim som kom och väckte mig. Och jag fick då ringa runt och säga att David var hemma och allt var bra. Pratade lite allvarligt med David och så att han får vara övertydlig till personalen att han går hem. Det som är bra är att nu vet man hur fritids reagerar om ett barn är borta. Bra förutom att de borde ha ringt Peter.
Ska ringa och kolla varför de inte ringde Peter.

Vet ni vad jag gjorde mina blommor glada igår. Äntligen fick de vatten. Det var typ tre veckor sedan sist.
Måste skärpa mig och ge dem vatten oftare.

Ha Det!

Av Pia - 17 januari 2018 08:55

Undra hur länge vi får ha snön denna gång.

Irriterande, jag hade nästan skrivit färdigt blogginlägget så kommer det ett meddelande att bloggen inte svarar och får lov att starta om och börja om att skriva. Grrrrr.

Men jag fortsätter väl då. Idag ska Joakim vara ute i skogen på en såkallad vintervandring. Gjorde en termos varm choklad åt honom. Han gjorde sina egna smörgåsar och jag klippte en ölkorv i små bitar till honom.

David har gympa idag och det är sagt att de ska åka skridskor men man vet inte om de har plogat isbanan så han fick släpa på både skridskor med hjälm och gympakläder idag. Han så när han gick i dag är det tungt.

Själv är jag på väg till psykologen i Kista. Innan jag ska vidare till jobbet. Det var bra att jag beslutade mig för att vara hemma i måndags. Har fått mer energi i mig igen. Det känns kanon.

Har det trevligt i snön.

Av Pia - 16 januari 2018 10:41

Igår tog jag en timeout! Var hemma och sov och tog hand om mig själv. Började känna den extrema trötthet komma redan i fredags men körde på med promenader, undagröjning av julen, och uppsättning av gardiner. Förstås fick hjälp av mamma och killarna. Förresten så fixade mamma och killarna igår med att byta matta under soffbordet. Så nu har vi en röd ryamatta.

Jag satt med Moltas i soffan och gav order. Hihi.

Jag var tydligen hårdhänt när jag stickade i helgen. Den gick sönder.

Jag trodde jag skulle få ett turkosfärgat ljus. För färgflingorna var turkosa. Men det blev lila. På bilden ser det ut som det är blått men den blev lila.

Killarna är så glada att det finns is att åka skridskor så de var ute och åkte både på lördag och söndag.

Av Pia - 12 januari 2018 10:19

Klarade helgen med att inte gå upp i vikt. Ytterst lite ner 0.2 kg jag är nöjd. Ta tag i matintaget igen så kommer det gå ner igen. Jag har flyt nu.

Ha det

Av Pia - 12 januari 2018 08:44

Ska till dietisten för att se hur jag har klarat vikten under helgen. Håll tummarna at jag har gjort det.

Dessa ljus har jag gjort hittills. Ett tjockare och förhoppningsvis turkost ljus ska det bli innan jag ger mig för denna gång.

Hade skrivit allt detta plus lite till då man får meddelande att bloggplatsen stänger sig. Den undrar ifall jag vill start om. Gör det och all text är borta. Bara att skriva om. Irriterande faktiskt. Var på väg att skriva något men glömde bort mig så därför skrev jag detta.

En natt till med lite sömn. Så jobbigt att halv sova sig igenom flera nätter. Smärttoleransen minskar så jag upplever mer smärta. Att hantera smärtan gör mig tröttare och det gör att jag blir nästan utmattadtrött. Ond cirkel. Hoppas på att helgen vänder på den.
Ha det bra

Av Pia - 11 januari 2018 08:55

Hur trött kan man bli. Jag har ju varit helt utmattad trött så kan det ju bli. Men är imte där ännu iallafall. Har varit jobbiga dagar med jobb och rehab. Strulande pendel har ju inte varit till någon hjälp precis. Jaja efter lite vila och mat fortsatte jag med att gjuta ljus. Såg i morse att de var riktigt fina. Hann inte ta kort.

Vaknade sent. Vaknade o vaknade har typ halvsovit hela natten. Som vanligt efter smärthantering. Hjärnan måste bearbeta allt som har sagts. Sortera in det nya och gamla erfarenheterna och se vad som kan hjälpa mig framåt. En mycket tröttsam process men i längden bra.

Kan konstatera att jag känner mig lättare, lugnare, tryggare och gladare inombords trots denna trötthet och värk. Och trots att varje morgon är en kamp. Kampen är mot just trötthet och värk. Att ta sig i väg och inte låta dessa två ta över. När jag väl sitter på pendeln känns det bra. Känner inte att jag vill vända hem eller så. Vill vidare ta mig över flera steg på min väg att må bättre.

Ska börja med att lyssna på en ny bok idag. "Häxan" av Camilla Läckberg. Hoppas den är bra.

KRAM

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards