acasadipia

Alla inlägg den 10 juni 2017

Av Pia - 10 juni 2017 13:15

Vilken vecka. På själva nationaldagen vaknade David upp med en extrem huvudvärk, gav honom alvedon med det hjälpte inte. Ringde rådgivningen och de tyckte jag skulle åka in med honom till barnakuten. Ringde pappa Peter och undrade fall han kunde köra in oss. Efter hoppande mellan närakut och barnakut. Visade det sig att David hade bältros. Han hade klagat några dagar innan att det sved och gjorde ont på höger sida och då ville han inte ens ha en tröja på sig. När han sedan kom till mig var det bättre sved lite med inga prickar eller så. Så jag tog med honom till jobbet så han kunde ha det lungare som en extra dag, fortfarande inga utslag. Han mådde hur bra som helst då. Kräkningarna kom i bilen in till akuten och när han skrevs in på närakuten. När doktorn undersökte honom började han kräkas igen men samtidigt hade doktorn och jag set de typiska bältros utslagen på höger sidan, både på bröstet och ryggen, som ett bälte alltså. Men hon blev orolig för huvudet och kräkningarna så hon skickade oss till barnakuten. Där fick vi ett infektionsrum som gjorde att vi inte kunde komma ut i sjukhuset. Eller in kanske är bättre. Vi hade en dörr att ta oss ut på gatan där vi parkerade bilen. Jag och David var där på akuten hela dagen. Medans Peter och Joakim kom och gick under dagen. Efter ett antal prover, benmärgsprov och MR-röntgen av huvudet så misstänkte de att bältrosviruset hade vandrat upp i hjärnan. Så på kvällen blev David inlagd på infektionsavdelningen (jag med). Eftersom vi var tidiga att komma så finns det botemedel mot bältros så det fick han. Efter en tuff natt med mycket kräkningar så var David helt slut han sov eller halvsov hela dagen. Under dagen blev en del prover klara och de konstaterade att han hade hjärnhinneinflammation men de var inte hundra på om det var virus eller bakteria som orsakade det så de gav honom antibiotika oxå tills de var säkra att det var bältrosviruset. David blev piggare framåt kvällen så vi frågade om vi kunde få in monopol. Natten blev lugn och dagen efter börjar min vanliga David komma tillbaka. Vi fick åka hem på kvällen på torsdagen men instruktion att David skulle vara stillsam. Det har varit det svåraste kan jag säga. David är väldig rörlig av sig han är typ överallt hela tiden. Så att få honom att sitta still har varit en utmaning. I torsdags kom monoplet fram och vi började att spela sedan blev det för sent så vi gick och la oss. Igår väntade vi hela dagen på att Joakim skulle komma hem från skolan så vi kunde fortsätta men han ville inte. Men som tur var kunde mormor ta över och spelet fortsatte. Vi är inte klara ännu. Och balkongen är nu upptagen av monopol.

När jag höll på att skriva ett blogg inlägg igår ringde försäkringskassan. De sa att de kunde nog inte godkänna det nya sjukintyget. De tyckte inte min doktor hade skrivit tillräkligt. Blev förstås upprörd och försökte få tag påmin läkare men misslyckades. Lite senare ringde FK igen och talade om att hon hade pratat med min arbetsgivare och även min läkare för komplettering och fått uppfattningen att jag egentligen knappt orkar jobba det jag gör nu så efter komplettering från min läkare så kanske det går igenom iallafall.
Jag kan säga att jag pratade med min chef som talade om att personalavdelningen hade kontaktat honom och frågat hur det går för mig. Min chef svarade att jag kämpade som tusan och mina kollegor hjälpte mig genom dagarna. Och om Pia måste jobba heltid så tror jag vi ser henne här i två veckor sedan blir hon heltidssjukskriven igen och då vet jag inte om kommer tillbaka. Det sa min chef alltså som personalavdelningen vidarebefordrade till FK. Inte undra på att hon på FK fick en tankeställare. Först blev jag arg och ledsen på FK sedan blev jag så glad att jag har en chef och arbetsgivare som stöttar mig och ser hur jag kämpar. Jag kommer att kämpa vidare för alla har inte den turen att ha det stödet efter så här lång tids sjukdom.

Nu ska jag göra en liten rabarberpaj och lite rabarberkräm. När pajen är färdig ska jag ringa mamma och fråga om hon vill komma över på fika. Killarna vill äta tacos ikväll och vill att mormor ska vara med oxå. Vi får se hur det blir. På något sätt ska jag ta mig till affären och köpa äppeljuice som jag har lovat Joakim. Vet inte riktigt hur. För jag är så himmla utmattad efter dessa dagar.

Ha det bra!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards