acasadipia

Alla inlägg under februari 2020

Av Pia - 20 februari 2020 08:01

Nu tar jag tisdag och onsdag i repris. Börjar med sovmorgon och sen hemkomst idag. Imorgon tidigt upp och tidig hemkomst. Föresten det var ljust när jag kom hem igår.

Igår försökte jag mig på att sy ett fodral till min ljusplatta. Med foder och dragkjedja. Den blev ok. Men min symaskin gör inga fina stygn så man tappade nästan lusten. Ficka är en bakficka från ett par jeans som jag klädde in. Fickan var inte "vad- fan-heter-det" lika i spetsen så jag har inte sytt snett utan den var så.

[Bild]

[Bild]

Även fast den syr fula stygn så är jag sugen på att sy något mera. Men vad vet jag inte riktigt.

Idag hände det något som inte har hänt på mycket länge. Det var skönt med en dusch i morse. Huden brände inte när vattnet kom på den utan det var bara skönt. Så jag fick en uppiggande dusch i morse. Hurra för mig. För i vanliga fall är det en plåga. Hunden känns som man får skrapmärken i gympan när man gick i skolan. En ren plåga alltså. Vissa dagar är det svårt att tvätta håret för armarna värker. Men INTE idag. I dag var det en fröjd.

Ha det gott.

Av Pia - 19 februari 2020 06:24

Kom vid halv åtta i går kväll efter ha slutat jobbet kl sex. Gick idag hemifrån sex. Så jag var hemma tio och halv timme va den mesta tiden sov jag. Det är kämpigt när det är kort med folk på jobbet. Så i dag är det mörkt när jag åker från Märsta. Förhoppningsvis så är det fortfarande ljust när jag kommer hem men tveksamt.

Jag är på gott humör. Sovit gott. Lite värk. Så jag tycker det är kanon bra just nu. Igår fixade jag lite saker som legat på mina axlar inför flytten. Så nu känns det lättare igen.

Vandrade runt i blåsten mellan husen i gammla stan. Fotade lejonen som stoppar trafik att åka in på Västerlånggatan.

Ha en skön onsdag

Av Pia - 18 februari 2020 08:02

En timmes sovmorgon. Så det är ljust när jag lämnar Märsta. Men det kommer att var defentivt mörkt när jag kommer hem. Allt har blivit förskjutet en timme. Min första shake blir därför kl 8.00 istället för 7.00 Sedan var fjärde timme. Fyra shaker ska jag få i mig idag.

Jag glömde sätt ut gårdagens inlägg på FB igår så jag gjorde det innan började skriva denna. Scrolla gärna bland inläggen ibland händer det att jag glömmer lägga ut dem. Finns det inte en automatisk överförning. Jo men det funkar inte. När jag försöker fixa det så ber de mig att trycka på en knapp som inte finns. Så jag får göra det manuellt istället.

Har efter flera försök och tester av olika mönster äntligen hittat ett mönster på grytlappar att virka. Det roliga är att de mönster som beskrivs som lätta har jag svårast för. Men ny har jag som sagt hittat ett och det är varken lätt eller svårt.

Det syns inte så tydligt på bilden men det blir nästan som en resår i utseendet. Den blir tät och tjock så man kommer inte att bränna sig när man använder den.

Ha en skön tisdag

Av Pia - 17 februari 2020 07:08

Tror faktiskt det är ljusare här i Märsta idag. Våren är... nä ljuset är på väg tillbaka.

Vaknade upp och kände mig faktisk riktigt utsövd. Ja nu ska ni inte tro att jag har sovit som en stock hela natten. Men tror faktiskt när jag sov så sov jag djupt och det gör att jag känner mig ovanligt utvilad. Hoppas det händer i natt oxå skulle behöva den energi som sömn ger en.

Ficka jag något rensat då. Nähä. Men jag har tvättat, vikt kläder, tjatat på barn, lagat mat, promenerat och pysslat. Ja jag känner mig nöjd ändå. Jag har funderat på vad jag vill ha kvar och vad jag inte vill ha kvar. Oj jag glömde jag har städat hos fåglarna oxå. Jag känner mig nöjd med helgen.

Nästa helg ska jag iväg på en heldag bujo-pyssel måste komma på ett reserv tema om Joakim inte vill. Hmmm får ta en funderare på det. Har ni några förslag? Vad som helst som jag kan bygga upp mars i min bujo.

Ihelgen så bakade Joakim (och jag) rulltårta. Mitt andra försök i livet. God blev den men inte vacker. David tyckte det smakade pannkaka om den. Vi hade hallonsylt som fyllning. Vi sa att vi skulle göra ett nytt försök. Vi kanske har lärt oss något på detta försök..

Ha det!!

Av Pia - 14 februari 2020 09:44

Veckan började med semester för att jag skulle gå på utvecklingssamtal med Joakim. Jobbar tisdag. På onsdag åker jag till jobbet men får vända i Stockholm city för "lill" killen har blivit sjuk. På torsdagen jobbade jag och mormor tog hand om "lill"killen. Och nu i dag fredag på alla hjärtans dag så är jag hemma med "lill"killen för mormor kunde inte idag. Varannan dag på jobbet, varannan dag hemma.

Jag mår bra. Har inte speciellt ont heller. Så jag skulle ju kunnat dra nytta av att vara hemma och börja rensa. Hittills har jag inte gjort det. För jag blev nog besviken att jag fick åka hem igen i onsdags och surade hela dagen (inombords alltså) så jag slöade och servade sjuklingen. Hoppas jag gör något idag.

Ha en glad alla hjärtans dag

??????????????????????????????????????????

VAB

Av Pia - 13 februari 2020 07:00

Igår blev det VAB. David ringde när jag var vid Stockholm Odenplan så åkte till Stockholm city och vände åkte till Märsta igen. Magen krånglar igen antingen har han ätit något som han inte tål eller så är det förkylning på gång. Idag är jag på väg till jobbet och hoppas på att han mår så bra att han går till skolan annars så tar mormor hand om honom idag.

Idag är det 49 dagar innan flytten. Längtar så men det här med packning kan väl bara ske utan jag är medveten om det. Det ligger tungt över mina axlar. Egentligen inte själva packningen utan jag är mer rädd att jag tar ut mig och kan inte göra något pga av värk. Det ör svårt att ta det lungt när man bara vill köra på. Risken är att jag inte gör något. Märker att vissa saker inför flytten förtränger jag för att jag inte ska oroa mig. När mamma oroar sig för dessa saker så låter det som jag inte bryr mig. Men det är min försvarsmekanism som har slagit in för att huvudet inte ska överansträngninga sig. Det är tufft att hålla en balans som håller äver efter flytten. Måste dela upp problemen i små doser för att få en hel bild av situationen. Har tagit fram min projektbujo och börjat göra lista vad som ska göras så jag kan pricka av och fortsätta med nästa. Jag kommer att klara det.

Ha det bra

Av Pia - 12 februari 2020 06:55

Jag följer en tjej på Youtube som testa olika produkter. Idag var det smink. Blev lite sugen på att sminka mig igen. Men funderar ifall jag har glömt bort hur man gör. Alltså inte bara eyeline, kajal och mascara. Utan allt. Underkräm, puder, ögonskugga osv. Man kanske ska hitta någon som kan visa en hur man gör med de grejor man har. Föresten de grejor jag har kanske är för gamla. Då blir det helt plötsligt dyrt att börja sminka sig. Jag får väl inventera lite hemma. Och prov sminka mig på helgen innan jag skrämmer slag på kollegorna på jobbet. Hihi

Att jag vill sminka mig igen är ett tecken på att jag verkligen börjar må bra. Ett gott tecken.

Ljuset har kommit. När jag sätter mig på pendeln i Märsta så är det mörkt. När jag kommer fram till Stockholm city har det ljusnat positivt. När jag kliver ut från jobbet är det inte mörkt ännu utan fortfarande ljust eller det är skymning. Får visligen bara se Märsta i mörker under vardagarna ännu men snart så.

Ha det gott.

Av Pia - 11 februari 2020 07:02

I fredags blev det inte ett inlägg för jag skrev ett inlägg i en fb-gruppen istället.
Hade tagit några kort på min söta fåglar även kallade joglar när jag joddlar med dem.

Har varit en helg med en massa värk. Stormen som drog in över Sverige drog in över min kropp oxå. Är tydligen väldigt väderkänslig. Igår hade jag semester för att kunna följa med Joakim på utvecklingssamtal. Fick höra att allt var bra.

I helgen blev jag klar med min första diamond-tavla. Nu kommer nästa moment att rama in den.

Har en tavla till att göra men väntar med den tills efter flytten.

Ska nog ta fram min symaskin och sy ett skydd till min ljusplatta så det blir lättare att ta med sig den.

En massa rensning står på schemat nu innan den stora packningen äger rum. Men flytt och städning är beställt. Det känns jättelångt till flytten men misstänker att det kommer att gå jättesnabbt.

Ha det gott!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards