acasadipia

Alla inlägg under februari 2020

Av Pia - 28 februari 2020 07:07

Och då får jag börja pcka lådor och ta det lungt. Hihi.

Det har kommit snö och det har blivit kallt men ändå så har man vårkänslor. Fåglarna kvittrar, det är ljusare så visst är våren på väg. Det positivamed kylan är väl att man kan hoppas att coranaviruset inte gillar kyla då kanske spridningen här minskar. Hoppas får man väl. Det är inte bara för miljön man inte ska flyga utan alla dessa virusar som värkar spridas genom flygningen. Folk som reser är modiga eller dumma som utsätter sig för risken och även utsätter sin omgivning för risken. Men visst förstår jag att en del vill komma ner till värmen. Men man kanske ska tänka en gång till innan man åker just nu.

Ha en trevlig helg och håll er friska

Av Pia - 27 februari 2020 06:36

Idag öppnar jag växeln. Sitter i rätt tid på pendeln. Så nu ligger det i SL händer att jag kommer i tid. Men typ varje morgon meddelar de att tåget har kommit in till Stockholm city enligt tidtabell så man får väl hoppas det funkar i dag oxå.

Pratade med barnen om att man inte gillar en del personer. Att det typ inte klickar mellan personer. Man kan liksom inte förklara men man ogillar personen bara. Jag frågade om de hade sådana personer i skolan. Det hade det. Då frågade jag vad de gör emot dem. De svarade unvek dem. Men är vänliga mot dem om de måste prata med dem. Blev så stolt över dem. För dessa personer är ju inte elaka eller dumma utan man gillar ju inte dem bara. Jag tycker att efter man har varit social och trevlig och personen ifråga är gått så sitter den där blä-känslan kvar väldigt länge. Man liksom vill skaka av sig känslan men den hänger kvar och dinglar långt efter. Känner ni igen er? Har ni personer ni mpste ibland möta men ogillar skarpt?

När jag mår bra så brukar min hjärna sända ut signaler om att jag inte ska ta tabletter. Jag vill innerst inne inte vara beroende av tabletter så det är väl därför. Av dessa fyra dag i denna vecka har jag lyckas få i mig mina tabletter två dagar. Varannan dag. Friskhetstecken? Japp. Är det bra? Näpp. Vissa av tabletterna får man absolut inte avsluta utan nedtrappning. Så skärpning på mig. Vill ju forsätta att må bra.

Nä vad hungrig jag är. Nu tar jag min första shake för dag.

Ha det!

Av Pia - 26 februari 2020 07:08

..arbetsveckan. Dagarna bara rinner iväg. Vart tar de vägen? Hänger inte riktigt med? Eller går det för långsamt? Och det är därför jag inte hinner med? Nu satte jag hjärnan i djupa veck. Hur tycker ni tiden går för fort eller långsamt? Tiden är konstig iallafall. Vissa saker känns som det var i går det hände och det var över tio årsedan. Vissa saker känns som det var år sedan och det hände för mågra dagar sedan. Hur kan det vara så? Jag försöker verkligen vara här och nu. Tror faktiskt man blir lyckligare av det. Visst det har hänt saker i mitt liv som har gjort mig till den jag är. Men jag har gjort mina val och får leva med dem. Framtiden då. Jo visst har jag en viss oro för den. Men det är nu jag lever och inte då eller sen utan nu. Eftersom jag är människa så kommer aldrig då och sen försvinna i mina tankar. Älta och fundera på framtiden är ju mänskligt. Men jag ska försöka minska på det utan att sluta drömma eller fundera på "om jag hade gjort så" . För man måste ju ta lärdom av det man har varit med om. Och man måste ha mål och drömmar för att gå vidare. Men man ska njuta av tiden man lever i oxå.

Igår blev jag klar med den första av två grytlappar. Lite trådar måste fästas och den ska blockas (strykas) lite.

Vinter är här igen. Eller vinter har äntligen kommit.

Av Pia - 25 februari 2020 09:01

Jag behöver det och jag var på det idag. En gång i månaden går jag hos en som jag har träffat i över tio år. Nä jag har inte gått en gång i månaden i över tio år. Utan bara de senaste åren. Men träffade honom när jag mådde dåligt i perioder. Så han vet vad jag har gått igenom. När jag gick dit i morse så tänkte jag vad händer om han slutar. Ja då slutar jag med terapin. För det skulle kosta mig psykiskt mera att börja prata med en ny terapeut än vad det skulle ge mig det lugn jag får nu.

Det är kallt men soligt idag. Blått på himlen och man märker att det blir ljusare varje dag. Våren är på väg även fast de säger att vinter knackar på igen.

Fick sova inatt så jag är i bättre form än igår. Fick killarna att hjälpa till med maten. Fixa sallad och dukning samt avdukning. De är duktiga och gör som jag säger änså länge.

Ha det gått!

Av Pia - 24 februari 2020 07:08

Borde föräldrar till skolbarn få sportlov oxå? När barnen har lov så har föräldrar automatiskt lov oxå. Allså när de går i grundskolan med skolplikt. Nä usch. När de var mindre och ville vara med en så hade det varit bra. Men nu så har man nästan lov när man åker till jobbet. Men matsalarna i skolorna bord vara öppna så barnen kunde gå dit och äta lunch. För det är det som är problemet när de är hemma själva och man själv är på jobbet. Jaja det finns mat hemma blir de hungriga så äter de väl.

Min kropp hade nog velat vara hemma och sova idag. Tror inte jag har sovit en blund på hela natten. Kan hända att jag lyckas få en timmes sömn sammanlagt inatt men inte i sträckt. Varför? Ja tror det beror på att jag var borta och hade roligt i lördags. Nä jag var inte ute och festade. Drack ingen alkohol alls. Utan var och umgicks med ett gäng glada människor som gillar bujo och handra planerings metoder som innehåller kreativitet med pennor, stickers m.m Fem timmas umgänge ochl lite över en timmes resa enkelresa blev förmycket för mig. Igår var jag helt slut. Var liksom hjärntrött. Kände mig typ bakis utan ha festat. Sov mycket. Men tyvärr blir jag låg när detta händer. För jag blir arg och ledsen att jag inte ens orkar umgås. Då hatar jag verklien fibron i min kropp. Idag känner jag mig irriterad på den. Och hur länge ska denna trevliga dag påverka mig negativ. Den borde ha gett mig en massa energi inte dra den ur mig.

Förlåt att jag börjar denna vecka med en massa klagan.

Jag hoppas eran helg har varit bra och gett er en massa energi för veckan.

Av Pia - 22 februari 2020 11:35

Ja jag vet att det är lördag. Jag är inte på väg till jobbet. Nä ni jag
Är på väg till ett Planner-meet-extra- träff. Innerhåller allt om planering olika metoder. Jag använder mig av Bullet Journal metoden. Det kommer finnas bytes grejer, sälj och köp grejer. Och framförallt umgänge med personer med samma intresse. Vi kommer att nörda runt eller som vi säger smurfa runt i en lokal i Skarpnäck. Jätte roligt.

Hoppas ni får en härlig lördag.

Av Pia - 21 februari 2020 06:32

Jaha då har denna vecka gått. Nya erfarenheter att vara solt över. Jag har gått på schema fyra av fem dagar denna vecka. Haft de två jobbiga passen öppna och stänga. Men det föll sig väl att jag fick öppning i dag fredag det gör ju att jag slutar tidigare.

Idag har jag tagit med dramaten för jag sk åka direkt till Coop och hämta ett paket med fågelfrö och sand m.m

De här veckorna jag inte har barnen är som om jag slappnar av totalt. Visst jag gör saker som sy, virka, pyssla och sånt jag tycker om. Vadå städa? Vad är det? Laga mat? Vad är det? Maten är ju lätt att förklara. Lagar ju mat när barnen är här lagar då mycket så jag få matlådor till veckan efter. Så jag lever på mina matlådor i veckorna jag är själv. När det gäller städning då. Hmm.. vad ska jag säja om det. Det är ju inte så att jag stökar ner speciellt mycket utan plockar undan efter mig på engång. Jag fyller inte diskmaskinen heller så snabbt som de veckor jag gör när barnen är hemma. Jag tar hand om mig själv helt enkelt de veckor jag är själv.

Även fast temperaturen har hoppat upp och ner så har värken hållit sig stabilt. Jag har sovit bra många nätter i rad. Själen mår fint. Jag är i en bra tid just nu. Visst jag är trött men kan hantera det på ett bra sätt.

Ha det gott!

Av Pia - 20 februari 2020 08:02

Nu tar jag tisdag och onsdag i repris. Börjar med sovmorgon och sen hemkomst idag. Imorgon tidigt upp och tidig hemkomst. Föresten det var ljust när jag kom hem igår.

Igår försökte jag mig på att sy ett fodral till min ljusplatta. Med foder och dragkjedja. Den blev ok. Men min symaskin gör inga fina stygn så man tappade nästan lusten. Ficka är en bakficka från ett par jeans som jag klädde in. Fickan var inte "vad- fan-heter-det" lika i spetsen så jag har inte sytt snett utan den var så.

Även fast den syr fula stygn så är jag sugen på att sy något mera. Men vad vet jag inte riktigt.

Idag hände det något som inte har hänt på mycket länge. Det var skönt med en dusch i morse. Huden brände inte när vattnet kom på den utan det var bara skönt. Så jag fick en uppiggande dusch i morse. Hurra för mig. För i vanliga fall är det en plåga. Hunden känns som man får skrapmärken i gympan när man gick i skolan. En ren plåga alltså. Vissa dagar är det svårt att tvätta håret för armarna värker. Men INTE idag. I dag var det en fröjd.

Ha det gott.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards