acasadipia

Alla inlägg under november 2016

Av Pia - 22 november 2016 08:09

Allt är en kamp. Och en massa beslut. Ett litet och självklart beslut är enorma beslut för mig just nu. Som tex. man sitter och tittar på TV och känner att man behöver gå på toa. I normala fall reser man sig och går bara. Men för mig blir det ett jätte stort beslut att resa sig. Måste överväga för- och nackdelarna att gå. Det blir ett enormt beslut. Jag förklarade detta för läkaren i går. Och han sa det är normalt när man har utmattningssyndrom och depression. Det är normalat alltså för mig just nu. Men jag har haft detta i minst tre år nu. Fortfarande normalt. Det tar tid att läka. Jag måste lära mig att acceptera att det tar tid. Typ några år till. Men jag har kommit en lång bit framåt efter som jag är i gång att jobba. Rutiner är jätte bra medicin. Träna på gymmet och ta promenader är oxå bra. Så jag är på gång. Men det tar tid. Jag måste ha tålamod. Har tyvärr inte speciellt mycket tålamod längre. Är så jävla trött på att må så här. Vill inte att små beslut blir enorma beslut. Vill bara få vardagen att funka. Att vardagssysslor bara blir gjorda så de inte blir dåliga samveten som lagras på varandra. Jag kämpar varje sekund, minut, timme dygnet runt. Medvetet eller omedvetet. En evig kamp. Är så trött på det. Jag kämpar med de bra stunderna oxå. Försöker att njuta av dem. Men det är en kamp det oxå.

Jag var hos läkaren igår för att jag hade haft flera ångestattacker i helgen. Min ordinarie läkare var på semester så jag kom till en annan. Och han var bra och fick mig att må bättre och tog ett beslut att det bästa för mig var att gå och jobba halvtid. En heltids sjukskrivning var inget bra alternativ. Så han tog det beslutet åt mig kändes kanon så nu är jag på väg till jobbet. Försöker acceptera min sjukdom och kämpar vidare.

Kämpa på med era små och stora saker i livet och ha en bra dag.

Av Pia - 18 november 2016 08:04

Denna fredag känns verkligen som äntligen. Är hur trött som helst. Varen igår eller i dag hade jag lust att resa mig ur sängen och möta omvärlden. Lyckades igår. Sitter på pendel till jobbet, så lär lyckas idag med.

Somnade framför tven igår kväll. Vaknade halv tre på natten och gick och la mig i sängen. Men innan jag somnade hann jag med lite. Åkte till coop med min kompis och handlade lite och hämtade ut Davids present.

Jag fick för mig att fixa på varpen på min lilla vävstol oxå. Kom halvvägs. Skit nöjd. Får jag inte tillgång till stora vävar så får man ta de små och det kanske inte blir mattor av det men löpare kan det bli.

Matade min surdeg igår. Den verkade ha varit hungrig.

Gjorde en fördeg så i helgen blir det surdegsfrallor.

Läkarbesök idag. Kommer få frågan orkar du gå upp till 75% eller ska du forsätta med 50%. Om jag ska vara ärlig vet jag inte. Efter bakslaget är jag rädd att hamna där igen. Men ekonomisk skulle det vara bra att gå upp. Min läkare få göra bedömningen. Och så får jag hoppas FK inte krånglar.

Idag har jag beslutat mig för att det är rockfredag. Så på med rocktröjor och ha bra rockmusik i öronen när ni lyssnar på musik.

Sen vill jag säga små glädjeämnen gör en gladare. Igår fick jag reda på att en syssling äntligen lyckas bli gravid efter så många jobbiga år av försök. Ett stort grattis kära syslingyster.

Ha en trevlig rockfredag nu.

Av Pia - 17 november 2016 08:00

Bakade havrekakor med chokladbitar i går. Hade tänkt ringla choklad över dem, men det blev mer som chokladkladd på dem. Smakade en igår. Goda som tusan är dem iallafall.

En av mina pelagoner tror det är vår. Den är på väg att blomma.

Idag är jag trött. Drog ut på saker och ting hemma så jag kom iväg senare. Det gjorde inget för jag hann än då med mitt tåg. Sitterhär nu och undra ifall jag kommer att hålla mig vaken idag.

Har ni dagar då ni inte vill träffa någon men samtidigt inte vill vara ensam. Tänk om man hade en hund att umgås med sådana dagar. Jaja nu ska jag rycka upp mig, ta mig i kragen, bita ihop eller vad det heter, så ska jag komma till jobbet med ett leende och göra mina timmar. Sedan åka hem och äta mellis och efter det gå och träna. Det kommer funka idag. (Hoppas jag)

Av Pia - 16 november 2016 07:52

Det blev inget bak av kakor i går, men träning blev det. Jag ökade till och med repetitionerna från 10 till 2x8. Känns skönt.

Kakor blir det i kväll. Dom är till Davids kalas på lördag. Det ska även bli mjukpepparkaka. Men den bakar jag på fredag.

Verkar ha skrivkramp idag så vi hörs i morgon.

Av Pia - 15 november 2016 07:51

Efter fint och vackert snötäcke så kommer slask. Och det är inte roligt. Dels är halt och slirigt när man går. Och dels är det fult. Den fina snön har blivit smutsigt, det har blivit mörkare och man går och är rädd att det ska bli kallt så all slask blir is. Då är det inte roligt.

Har packat träningsväskan, så det är bara hem och äta mellanmål och sedan byta om. Har tänkt baka choklad havrekakor oxå. Det är min plan denna dag. Förutom att jobba förstås.

Av Pia - 14 november 2016 08:07

Ny vecka, nya små mål ska uppnås.

I torsdags läste jag ut sjätte boken i Hatty Potter. Så på fredagen satte vi oss och tittade på filmen. Men båda somnade. Gjorde ett nytt försök på lördagen då somnade Joakim igen men David såg hela. Så det kommer bli tredje gågen gillt för Joakim.

Det blev fredagsmys med Tacos. Som vanligt så gör jag förmycket köttfärs. Gjorde pizza bullar på resterna riktigt gått faktiskt.

I helgen har jag städat. Eftersom allt tar tid för mig så är det inte hela lägenheten som har blivit städad. Men jag har gjort mycket mer på en helg än vad jag har gjort på mycket länge. Badrummet blev ordenlingt ångat. På hejad av älsta sonen som tycker allt miljövänligt är bra. Barnen var duktiga på lördags morgonen och städade sitt rum. Så jag hjälpte de med dammsugningen. Och när jag ändå hade dammsugaren i handen så blev hallen och köket damsugna. Detta hände på lördagen. På söndagen fick vardagsrummet bli rent. Eller halva rummet. Runt soffan och framför tven där blev det dammat och dammsuget. Jag är nöjd och har förhoppningar att den andra halvan blir städad i denna vecka.

Lördags förmiddag fick jag in ett träningspass oxå. Och på eftermiddagen blev det pulkåkning för killarna på kanonkullen.

Igår hade jag ordnat skjuts till coop för att hämta ut Davids födelsedagspresent, men vad gör klantskallen, jo glömmer id-kortet. Fan fan fan alltså. Men min snälla kompis säger ska vi göra ett nytt försök i veckan. Så dels kommer jag få hämta ut presenten och dels får jag glädjen att träffa min kompis en gång till denna vecka.

Av Pia - 10 november 2016 07:57

Måste säga detta. När det är runt -5 och snö på marken samt att det inte blåser är det mysigt med vintern. Det är vackert. Snö som ligger fint och gnistrar på träd och mark. Men jag säger bara det att det är skönt att bo i lägenhet och inte ha en bil som måste sopas eller skrapas. Men jag har min och barnens cyklar insnöade. Vi får fixa ner dem i källaren i helgen.

Tog kort på min stickning och tigerkakan i morse.

När killarna inte får spel tv-spel så leker de spelen istället. Det gör att jag får kliva över vapen. Och det händer oxå att de ligger i min säng.

Av Pia - 9 november 2016 08:02

Jaha det verkar som en clown ska leda USA. Det känns inte tryggt. Vi får verkligen hoppas att rådgivarna runt honom är vettiga och kan styra honom rätt. Men trygg med honom i makten är jag inte.

Har varit hemma två dagar med en sjuk kille. I går blev till och med han rastlös så då är det dax för skola igen. Jag var uttråkad ett tag så jag gjorde lite konst av mina klänypor.

Killarna bakade tigerkaka. Med min support. Glömde ta en bild på den.

Idag ska jag överlämna ett broderi till en kollega. Hon beställde den förra året när hon inte hittade någon i affärerna. Hon är en av få nu förtiden som skickar en massa julkort. Hennes vänner skickar tillbaka till henne. Då kommer den här till pass.

Som sagt Joakim har varit sjuk. Så igår när vi gick till Träna mera så var det som att släppa ut korna i hagen om våren för honom. Skuttade och hoppade, kastade snöbollar och blev kastad på. Jag lyckades göra min träning trots ryggont. Det är musklerna i svanken som värker. Bättre idag. Konstigt att det är lättare att gå iväg och träna när barnen är hemma.

Mina sockor börjar bli färdiga. Hälen är snar klar sen är det bara att sticka runt. Om den här vinter håller i sig så ska det bli skönt att ha varma sockar på sig.

Jag har varit dålig på att ta foto. Ska försöka göra det i kväll.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards