acasadipia

Alla inlägg under oktober 2012

Av Pia - 10 oktober 2012 08:52

Gjorde ett pilates pass i går medans barnen tittade på tv. Det är som hela kroppen och själen stärks. Känner mig mycket starkare i dag än vad jag gjorde i måndags. Det är pilates pass på lunchen i dag. Gissa vem som ska vara där.


TIll middagen åt jag fisksoppa med en knäckebröd skiva till. Ikväll blir det Gotlänsk bondsoppa. Hoppas att den här känslan håller i sig nu.


Virkade lite på en amigurumi i går. Det är himmla roligt. Bilder kommer senare på den.


Jag hann med att strycka all stryktvätt i går oxå. men jag hade hjälp med att vika och hänga tvätt igår av Joakim som tog fram sin lilla strykbräda och vek tvätt. Han hade tittat på Specialagent oso som hade hjälpt ett barn att vika tvätt. I bland är barnprogram bra för det får dem att vilja hjälpa till i hemmet.

 (/bilden har jag hittat på Google/


Ha en trevlig dag!!

Av Pia - 9 oktober 2012 10:41

Det är bättre i dag. HAr varit och vägt mig och det går åt rätt håll. Sakta men rätt håll så jag får vara nöjd.


I kväll ska jag göra ett pass pilates hemma. Funderar på att äta lite lättare på kvällarna som soppa. SÅ nu har jag hittar recept på nätet och ska försöka mig på att laga en soppa.  Håll tummarna. Om någon har någon bra sopprecept skicka gärna den till mig.


HA det

Av Pia - 8 oktober 2012 21:51

JAg klarade denna dag tjoho.


På lunchen var jag i en trevlig affär HappyColor i gamla stan. de har en massa trikågarner men även Garner som Candy från svarta fåret som jag använder till mina Amigurumi-figurer. tyvär hade de inte vi färg men de hade ett nytt magasin från Candy med Bondgårs-tema. där fans en trakor som båda barnen nu har bestället en varsin. KUL tycker jag.


På vägen tillbaka till jobbet slank jag in på en ny leksaksaffär på Stora nygatan "Kalejdoskop" När jag var däe inne upptäckte jag att de sålde Candy garn så jag fick min vita färg. Så nu har jag två affärer att gå till om jag behöver just detta garn. man blir glad för mindre.


JAg lyckades få sällskap så jag kom ut på en promenad oxå. EN 45 minuters. så jag känner mig nöjd.


God natt

Av Pia - 8 oktober 2012 08:26

Varför är det alltid en kamp för mig att komma upp ur sängen och sedan gå i väg till jobbet. Jag mår ju egentligen bra tycker jag. Jag tycker om mitt jobb jag trivs hemma, men ändå så ska varje dag varen en kamp.


Jag måste hitta något varje morgon som får mig att gå upp. Sedan måste jag hitta något som gör att jag forsätter med att vara uppe. osv.


JAg tycker om mörkret när man kan tända ljus och ha mysigt.


Nu sitter jag i allafall på jobbet och ska göra det bästa av dagen.


Ha en bra dag!!!

Av Pia - 7 oktober 2012 09:11

I går blev jag så trött på kvällen så jag somnade nästan i soffan innan tio. SÅ därför blev det ingen blogg i går kväll.


I går var vi på höstmarknad på Steninge Slott. Vi köpte en färskost och en vi mögelost gjort på getmjölk. Sedan köpte vi två sortersbröd gjort på surdeg. den ena var smaksatt med torkade tomater och den andra var smaksatt med västerbottenost. Mumsfilibabba.


Jag bakade några små sokerkakor. det var första gången som jag använde formarna så de blev för välgräddade. Bättre lycka nästa gång.

 

Har sytt mammas tygkorgar oxå blev riktigt bra. Har gjort dem helt själv har inte haft något mönster att gå på så därför tycket jag dem blev riktigt bra. Visst det kunde bli bättre om man mönsteranpassade dem, men dels så hade jag inte tyg som räckte till det och sedan är jag inte så himmla bra på det. Men med övning så kanske jag kan det till slut.

       

I dag har jag satt på märkningen på korgarna och kudden så man vet vem som har gjort dem.

 

Det verkar som det blir en solig höst dag i dag med.


Ha en trevlig söndag.  

Av Pia - 5 oktober 2012 21:18

Nu är jag klar med den ena mormors-ruters kudden. Den blev riktigt fin. nu är det bara en kvar. HAr fjorton rutor kvar innan den är klar.

   

Jag är förtjust i självbiografiker just nu läser jag Duff McKagans "It's so easy /och andra lägner/" Han var bassit i Guns n' Roses och Velvet Revolver. Jag har kommit halvvägs i boken och jädrans vad han dricker vodka och tar diverse droger. Eftersom jag vet att han blir nykter igen ska det bli kul att läsa hur han kommer ut ur sitt beroende som gör att han lever nu.


Nu har jag köpt batteri till min stegräknare så i morgon ska jag börja ha den på mig. Dax att räkna steg och se till att jag rör på mig mera. JAg måste ta mig i kragen och kämpa mot övervikten så jag vinner. Jag vill inte bli trådsmal men jag vill tycka om min kropp.


Nu ska jag virka lite till X factor en ruta till borde jag hinna innan jag ska gå och lägga mig.


GOd natt  

Av Pia - 4 oktober 2012 19:43

Nu tycker jag det är dags och visa våra Papier-maché-figurer

Det här är min ska bara rita å¨detaljerna så är den klar

   

Joakims

 

DAvids.

 

Den här amigurumi

  (/har tyvär inte tagit kort på den när den var klar/

Blev en lite kanin men har döps till ninen av min väninna Virpi som fick den i dag. hon hade fyllt jämt nyss så jag bjöd henne på lunch på "De Svarte fåret"  /http://gastrogate.com/restaurang/svartafaren/ EN jättebra lunch restaurang.




Av Pia - 4 oktober 2012 08:25

Det är jobbigt med febriga barn, men jag tror det är jobbigare med febrig make. Krya på dig älskling.

Eftersom han är hemma i dag så fick jag lämna båda barnen och det gick riktigt bra. försökte att inte stressa utan var lugn och sansad. DÅ blev barnen lugna och sammarbetsvilliga. Stress leder till ovilliga barn och lugn till villiga barn. hoppas det går lika lätt vid hämtning då de är trötta efter dagens lek och lärande. Samt att jag kan hålla lugnet efter en dag på jobbet.


Ha en bra dag!!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards