acasadipia

Alla inlägg under september 2012

Av Pia - 6 september 2012 19:55

Efter middagen så fick barnen äntligen lite färg på fingrarna. De har tjatat jätte länge. Det blev tre fäger. Jeansblå, svart och röd.  fina blev dem i allafall.

   

SÅ ser mammas korg ut som jag håller på att virka. den är snart klar ska bara vika på handtag.

 

Jag funderar på om det är ett sy-projekt som ligger som nästa grej. vi får se vad det blir måste fundera lite till och känna efter vad jag vill. JAg har för många ideer.


Nu sitter jag att själv igen och är sugen på något. fast suget är inte lika starkt i dag som den var i går och eftersom jag klarade mig i går ska jag klara det i dag. Har faktiskt cyklat 30 minuter i dag.


nu ska jag ta lite te och titta på robinson-finalen.


Ha en trevlig kväll

Av Pia - 6 september 2012 08:30

Jag åt inget i går kväll även fast jag ville. En kopp te räckte och så virkade jag mammas korg. Den börjar bli färdig. sätter in ett kort i kväll på den. Nu börjar de bli dax att ta fram nya projekt att göra. Ska fundera lite på det innan jag talar om det för er. Nu blir ni nyfikna va? det är nästan så jag blir nyfiken själv.


Ha en trevlig torsdag!!

Av Pia - 5 september 2012 19:05

VAd gör man en onsdagskväll då. kanske slö titta på Robinson och dallas samtidigt som man virkar lite. då håller man för hoppningsvis sig borta från något ätbart. Just nu tror jag att jag har mat i huvudet hela tiden. vill ha något gott och äta även fast jag nyss har ätit. Det är inte bra. Måste komma bort från detta neråtgående matsiral, måste får spiralen att gå uppåt igen. Bli motiverad att äta rätt och motionera rätt. känns just nu som det spelar ingen roll om jag inte lyckas att gå ner, men jag vet ju att jag kommer att må mycket bättre om jag går ner . så om någon har några ide hur man kommer över en svaka så tar jag mer än gärna emot det.


Nu har min skolkille somnat i soffan så jag får nog försöka få in honom till hans säng. Det är jobbigt att gå i skolan och på fritis.


God natt

Av Pia - 5 september 2012 10:24

I måndags så var jag med assistenterna på Statskontoret, stockholms landsting samt vi hade möte och diskuterade våran framtid osv. på kvällen så var ute och åt de som kunde, och en del fortsatte med bowling. En lycka dag men vad trött man blev på att sitta och lyssna. Det var intressant men man är inte van att sitta stilla så länge. Tyvärr tillåter inte mina handleder mig att spela bowling så jag åkte hem och var hem vid halv åtta.


Igår så var det dags att gå till nya lokalerna. Jag får gå en annan väg nu och tyvärr så korsar jag en del cykelbanor. Jag måste säga att det är otäckare med cyklister än bilister. för när en bil stannar föra tt släppa fram en så stannar de andra oxå. Men om en cyklist stannar för att släppa över en så kommer tio bakom som inte för står varför den första ha stannat och gasar förbi och nästan krockar med den stackars gående som försöker gå över.  I går var det min cykeldag men cyklade jag nähä vad gjorde jag då, jo jag tog två limpskivor istället det positiva är väl att jag inte tog något pålägg. Jag som var så himmla duktig i måndags och gjorde mina magövningar öven fast jag kom hem senare än vanligt. Skärpning Pia så kan du inte göra om du ska gå ner i vikt. Jag ska i allafall snart gå på pilates, och jag hoppas att jag har energi att cykla i kväll. JAg har inte ens plockat upp hand arbetet sedan i söndags.


Ha en bra dag

Av Pia - 2 september 2012 12:25

Var har min energi tagir vägen borde ha lite kvar till städning men har ingen. För att få energi försöker jag först göra saker jag tycker om som handarbete. men det är knapp så jag har energi till det. Alltså  så får jag hoppa över städningen i dag och göra typ ingenting.


Ingenting gör man ju aldrig men man får göra som det kommer helt enkelt. Om energin kommer en kort stund får man väl försöka utnyttja den och kanske få någo gjort. Annars så nöjer jag mig med att ta det lungt i dag.


Jag tänkte informera om hur det går med mina tre projekt.


Det har blivit några tygnystan men jag har en hela massa kvar  att göra men är på g i allafall.

 

Korgen till mamma börjar ta form

 

Amigurumin är klar förutom brodera några ögon och mun.

 

SÅ för att sammanfatta så flytter det på med pågående projekt. Jag ska försöka avsluta två av dessa tre innan jag börjar på något nytt.


Ha en trrevlig söndag och jag hoppas ni har mer energi än vad jag har.

Av Pia - 1 september 2012 19:53

I går kväll var vi bortbjudna till min kompis med familj.vi blev bjudna på god mat och trevlig sällskap. Det var extra trevlig för vi hade gång avstånd till dem och planerade för hem gången med att ta med vagnar till barnen. Så vi kom inte hem förrän vid ett tiden och då hade barnen fått sova borta några timmar. då är det himmla skönt med vagnar. Jag hade en fin present med mig tillvärdparet. de fick en virkad brödkorg men en matchande grytlapp. i korgen hade jag lagt en surbröds limpa.

       


I dag har vi tagit det lungt. Har tagit en tur ner till ica och hämtde några böcker jag hade beställt. Efter lunch gick jag ut med barnen i regnen. som tur är så har vi ett lusthus på gården som jag kunde sitta och läsa medans sötnosarna lekte i regnet. 


Till middag blev det pizza. då fick jag en liten promis eftersom det var jag som gick och köpte pizzan. All smygmotion är bra. Men det bästa jag gjorde var att jag ca en timme efter pizzan satte mig på motionscykel och cyklade en halvtimme. Gjorde även mina magövningar . Duktiga mej!!!


JAg Har oxå fortsatt att göra remsor av avlagda kläder. Det går riktigtbra med rullskäraren jag har. Har en så kallad själv läkande underlägg när jag gör det.


Ha en trevlig lördagskväll.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards