acasadipia

Alla inlägg under september 2012

Av Pia - 14 september 2012 19:56

Nu sitter jag själv i Eskilstuna och njuter av ensamheten. Man har så få stunder att få var helt själv när man har familj. Det är underbart att umgås med familjen men det är oxå underbart att få vara lite för sig själv oxå. Jag ska drömma om de underbara kramarna jag får när jag kommer hem.


Jag har syndat med smågodis det sista på väldigt länge. nästa gång jag äter det ska jag ha gått ner minst 7 kg. och då får jag köpa en smartphone. så jag har nu två saker att se fram emot om jag går ner i vikt. På måndag blir det nya tag som sagt.


Undra i fall det finns något att titta på i kväll. Jag ska ta min godisskål och sätta mig och glo och kanske virka några mormorsrutor. Lite te skulle sitta fint oxå.


Ha en trevlig kväll nu ska jag njuta av den.


Kramisar

Av Pia - 13 september 2012 21:20

JAg längtar tills i morgon då jag dels ska träffa min bästis och hjälpa henne att hitta ett par byxor sedan ska jag ta tåget till Eskilstuna för att få träffa mina sysslingar. vissligen träffar jag dem inte förrän på lördag och då ska jag först få lära mig mer om min overlock. Ni tycker kanske jag är tjatig men det ska bli så kul. Men jag längtar redan efter barnen och deras kramar. Men jag ska klara det, jag är ju hemma igen på söndag.


Har ett litet problem men mina svart/vita mormorsrutor. garnet räcker inte. så jag hoppas att det finns en affär i E-tuna som jag kan köpa några. JAg måste ju ha med mig ett handarbete när jag reser bort. Jag får ta med och göra rutor till Davids täcke istället. Det är ju en hel del kvar på den oxå.


I dag bjöd vi in några kollegor på bubbel i våra nya lokaler. Det var trevligt tycker jag. undrar bara hur det ser ut när jag kommer i morgon. Jag gick innan det var slut. Om det nu skulle vara lite stökigt så gör det inget det är ju bara att städa upp det.


Sov gott.  

Av Pia - 12 september 2012 20:11

Jaha nu har jag läst färdigt min spännande bok och börjar på en ny om Europe. Det ska bli spännande och läsa om sina gammla idoler.

Only young twice : historien om Europe


Det har inte blivit lite motion denna vecka. Ska ta nya tag nästa vecka och hoppas att förskyningen inte får för sig att komma tillbaka. Mår mycket bättre idag så det ska nog inte bli något problem.


Jag ska fortsätta med mina mormorsrutor och slö titta på Dallas.


God natt!

Av Pia - 11 september 2012 19:50

Är förskyld, täpp i näsan och lite ont i halsen, men annars inte så farligt.


I går lagade jag tre byxknän. eller Joakim vill ha lapparna på insidan så hålen fortfarande syns efter lagningen. När man fixar lappar på knän så är min overlock helt underbar. bara att sy runt lappen och sedan är lappen klar för att sys på. och det var lättas att göra för hand. Så här fina blev dem.

       

Sitter och virkar på mina mormorsrutor kuddarna

 

Joakim var på teater i dag och fick gå en lång promenad till den, så nu har han så ont i knät så han fick alvedon för att kunna sova. Den är nog lite överansträng. Vi får se i morgon hur knät är då.


I morgon blir det ingen pilates dels för att jag ät täpp i näsan och dels för att jag ska gå hem tidigare så jag hinner inte. Få ta en liten promenad på kvällen i stället. i dag så kom min blivande chef på besök. så det bjussades på kanellängd och bullar. Klarade jag av att inte ta vad tror ni?

Självklart så tog jag inte bara en utan två. Fy fy Pia. SKärpning. i veckorna ska det inte vara kaffebröd eller godis  eller alkohol. det får jag ta i mindre mängd på helgerna. jag vågar inte ställa mig på vågen så jag vet inte hur läget är i fall jag har börja gå ner eller upp.


Ha en trevlig kväll nu ska jag fortsätta med mina mormorsrutor.   


Av Pia - 11 september 2012 08:15

Nu vet jag varför jag längtar hem. Jag längtar inte hem utan jag längtar tills jag ska åka hem så jag få läsa min bok som är så spännande.


Vilken härlig dag det är i dag. Tänk om man kunde ta med sig en stor kopp te och boken och gå och sätta sig på något mysigt ställe och bara njuta av boken och teet och det härliga vädret.


Drömma kan man men nu får man komma tillbaka till verkligheten och börja jobba.


  

Av Pia - 10 september 2012 11:08

JAg vet inte men måndag är inte roliga. man en skön helg och det är långt till nästa.


JAg längtar hem i dag. jag vet inte varför för där behövs det städas överallt. men det är den sådan dag i dag.


På lunchen tänker jag ta mig en promis runt skepsholmen. Jag blir nog inte mer förskyld av det.


Hörs senare!!  

Av Pia - 9 september 2012 20:03

Förlåt att jag inte har skrivit något sedan i fredags. Har egentligen haft saker och skriva men jag har inte tagit mig tid att skriva.  Förlåt igen!


VAd har hänt sedan jag skrev sist. Jag har blivit förskyld under helgen. inte så farligt lite nästäppa. Jag hoppas på att det inte ska bli mera. I morse gick jag en promenad på lite mer änen timme erkänner jag gick inte så fort men som sagt jag mår inte hundra nu, så man får vara nöjd att man gjorde något i allafall. Annars så har jag tagit lungt i helgen med motionen.


Handarbetet då. Jo jag har gjort klar mammas korg blrv riktigt fin tycker jag.

   

I dag sydda jag två kuddvar. Köpte lite svart lakansväv på ikea i lördags. JAg ska ha dem till ett par kuddar som jag håller på att virka svart/vita mormorsrutor till. Kuddarna är blåa och det är inte så kul att det lyser igenom hålen i rutorna därför sydda jag de två svarta varen.

     

SÅ det är mitt nya projekt att göra klar dessa kuddar.

Sen ska jag fortsätta men Davids mormorsrutetäcke.

 

Så det blir mång mormorsrutor. så jag tänkte göra två tyg korgar och en hissgardin. oj tänker ni vad mycket hon ska göra men detta är en plan till jul så ni förstår det kommer inte att ske nu utan under hösten


i dag har jag bakat rågsurdegs bugetter som bler underbara.

 

tyvär så misslyckades jag med en limpa. Jag gjord på ett nytt sätt, blandade degen på bakbordet. Man gör en krater med mjöl runt om och sedan i kraten häller man i vattet, surdegssatsen och salten. sedan med cirkelrörelse så blanda man försiktigt i hopp den tillen deg. det momentet gick bra men jag vet inte vad jäsningen tog vägen. Den jäste sammanlagt i  nästen 30 timmar. men jag märke inte någon jäsnig så den gick i sopporna. Det är det här som här roliga med surdeg man vet aldrig hur det ska gå. En annan sak så verkar det som min hushållsassistent håller på att ge sig. den blev överhet och stannade. Fan helt enkelt har inte råg just nu att köpa en ny. Får spara och spara och köpa någon bättre lämpad maskin som orkar med surdegar.


I går var hos frissan och färgade håret. vågade den här gången att färga hela håret i mörkbrun nästa svart färg. Är hel nöjd. Jag försökte att ta kort på mig själv men det bler inga bra så ni får vänta ett tag innan ni får se hur det blev. Medans min färg verkade så klipptes Joakims hår. Han blev jätte fin. en liten blå tuppkam blev det. Nu är han fin tills i morgon då han ska fotas.

Av Pia - 7 september 2012 07:58

Jag vet inte hur det gick till men jag sov i Davids säng och Joakim kom efter halva natten och vi sov där tillsammans. David hade tagir min säng i beslag och det har han gjort de senaste nätterna. Men även fast jag delade säng med Joakim har jag sovit mycket bättre och vaknade fem minuter innan klockan ringde. Somnade inte på tåget utan fick läsa min spännande bok "Paradisoffer" av Kristina . en jätte spännande kriminalroman läs den.


Ha en bra dag

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards