acasadipia

Alla inlägg under september 2012

Av Pia - 22 september 2012 20:54

I dag har jag gjort en massa. JAg har bakat, sytt, virkat, handlat och umgås med familjen.


JAg har sytt två tetra-necessärer och en jeans-bakficka-väska.


JAg har bakat surdeg utan att använda min maskin som inte orkar med längre. JAg blandade fördegen som vanligt i går kväll, och blandade lite i taget ner mjölet och vattnet. Sedan fick degen ligga och vila i 30 minuter sedan vek jag in kanterna på den sen fick den vila igen. Gjorde så tre gånger och den sista gången hade jag i saltet sedan fick den jäsa hela dagen. Det blev 16 frallor.


Nu på kvällen har jag virkat två mormorsrutor.


Jag har tagit kort på allt men hittar inte sladden så jag kan överföra bilderna tyvärr. Det är vår städdag i morgon så då hoppas jag att hittar den så jag kan visa vad jag har gjort.


I går kväll var Peter ute men en vän. jag trodde jag skulle få lite egen tid innan han kom hem och barnen hade lagt sig. Tyvär så hann peter hem innan barnen hade lagt sig. Men han gick och la sig med dem så jag fick vara själv i alla fall. Som vanligt Peter brkar lägga sig vid åtta. och jag själv är uppe en eller två timmar till.


SKa nog lägga mig lite tidigare i dag och läsa om Europe.


God natt på er!!

Av Pia - 21 september 2012 08:35

I mitt skrivande i går om hur klantig jag var och mormorsrutor glömde jag skriva att jag och barnen var ute och cyklade i går. Eller Jag och joakim cyklade och David satt i cykelstolen. En mysig liten utflykt och skönt för motionen.


Det är inte roligt att det men kallt men sammtidigt så får jag en säkrare väg till jobbet då det har minskat med cyklister pga kylan. Då kan man säga skönt med kyla.


JOakim var uppspelt i dag han ska på utflykt till sigtuna, Det skulle ha med sig matlåda och i den ska de få pannkakor från skolan, vattenflaska, frukt samt sittunderlag skulle med. meddagna hem-i-från-bestik som joakim sa skulle oxå med.

Tänk att han har blivit så stor så han är ute på utflykter medans jag sitter här på jobbet.


Ha en bra dag!!

Av Pia - 20 september 2012 21:15

i dag har jag varit en riktig klantarsel. Skulle på magnetröntgen. Åkte till Sabbatsberg och trodde jag skulle dit, står utanför och tar upp kallelsen för att se vart jag skulle gå. Vad får jag se då? jo att det var inte på sabbatsberg jag skulle vara utan ute i Täby. Det var bara att ringa och tala om vilken klant jag är. Fick prata men den trevlig kvinna som tyckte synd om mig för de hade fullt eftermiddagen ut. SÅ hon kollade när nästa lediga tid fanns. håll i er nu, jo den 2 oktober kl 22.30 Jo ni läser rätt halv elva på kvällen. Jag frågade lite försiktigt när nästa lediga tid var den var den 17 oktober och då ska jag vara på Gotland. SÅ jag tog den första tiden. Hon sa att jag kunde ringa i nästa vecka och kolla i fall någon avbokning sker så jag kan få en bättre tid. Så håll tummarna att jag lyckas  få en bättre tid.


Jag har nu virkat den sista mormorsrutan med färgerna Orange och gul. TAr nu en paus med Davids filt och forsätter nu med mina kuddar. Var och köpte mer garn i går tyvärr så hade de inte det garnet som jag ville ha och så fick jag reda på att det garnet skulle försvinna. så jag fick ett liknande gran i stället. ska bli intresant att se ifall det synd tydligt att det är ett annat garn. Men mormorsrutor gjorde man ju på restgarner förr i tiden.


Så här fint kan man göra men den massa mormorsrutor.

läs mer om detta  på denna blogg http://gilasgrotta.blogspot.se/2011/10/mormorsrutor-i-trappan-i-helsinki.html.


Nu sitter jag och tittar på "hela sverige bakar"


God natt!!

Av Pia - 19 september 2012 20:18

I går var det tufft. Vet inte varför men något reagerade jag på. Eller kroppen reagera. JAg hade ont och det pirrade i hela kropen och sedan hade jag tryck över bröstet och tycket det var tungt att andas. Hade satt på mig kläderna och tagit med mig min väska men när jag hade lämnat Joakim så gick jag hem och la mig och sov hel för middagen. Känner mig fortfarande konstig i kroppen men trycket över bröstet är borta så i dag kom jag till jobbet och det gick ganska bra. Men tyvärr missade jag tiden till pilates-passet så det blev en runda runt skeppsholmen i stället. Det känns att kroppen inte är ok. för det känndes som jag hade gjort minst ett maraton efter promenaden.


håller på att virka näst sista mormorsrutan i denna färg.

snart har jag gjort 32 st. då är första av 6 färger klara.


Joakim och jag tog en sväng till syaffären i dag. vi köpte tre jeansdragkjedor som vi ska ha till tetra-necessär. Tänkte göra dem i helgen. så då får ni bilder på dem.


Efter kursen på overlock-maskinen så är jag så sugen på att ta tag i nåt att sy. men jag vet inte riktigt vad. Vi får se hur mycket jag kan sy med overlocken på Tetra-necessär. om någon har någon idé på vad jag kan sy så tar jag gärna emot förslag.


Ha en trevlig kväll


Av Pia - 17 september 2012 20:55

Jaha! nu har man varit på det första föräldramötet på skolan. En första timmen av två började med ett grupparbete hur man ska utveckla skolan i Sigtunakommun. Kändes som man var tillbaka i skolbänken igen. Frågorna var jätte svåra att svar på när man har en så i förskoleklass och att han knappt har gått där i en månad. som tur var så hade några i gruppen äldre barn så vi fick i gång en diskussion. Men kom igen om ett par år då jag har haft barn i skola ett tag då kan jag svara på hur man ska utveckla skolan.


Haft en skön dag på jobbet medan alla utom en var borta på kurs så har man vågat låta lite, som prata i telefon och hosta utan att få dåligt samvete att man stör. Sista timmen var jag helt själv och då satte jag på Rock klassiker och lyssnade på lite bra musik utan att ha lurar på. Men jag ska erkänna att det var tråkigt när alla var borta. skönt att de är tillbaka i morgon.


Som motion i dag blev ett varv runt skepsholmen. det var skönt men inte så skönt som jag hade hoppas. har tyvär varit lite låg i dag. det har varit en tung dag i dag. har fått kämpa med mig själv. Så nu när jag sitter här och dricker te och bloggar så börjar jag bli nöjd över dagen för att jag har klarat den så bra ändå. Det är nog åt rätt håll i allafall.


För att det ska bli riktigt bra ska jag nog virka en mormorsruta.


God natt på er så hörs vi i morgon!!


Föresten Tack för lunchen Ann-sofie. hoppas vi ses snart igen!!!


Av Pia - 16 september 2012 09:08

Efter en helt underbar kväll med mina sysslingar så är man lite seg nu. vi hade även kontakt med en sysslig som bor i  Usa vi pratade med henne och hennes barn. Vi hade tävlingar jag van förstås inte men jag kom inte sist heller. Det var musik tävlingar som att man skulle kunna artisten och låten. Jag kunde i allafall de gammla goa 80-tals hårdrocken men resten hade jag ingen aning om, jo kanske lite men väldigt lite. Kul var det. Tessan och Sara sjöng för oss. Jag ochmia vi skrållade. men sen kom jag på att tessan skulle sjunga och jag mima. Här sjunger hon en av mina favoriter

http://www.youtube.com/watch?v=ZRsWaFFRkwI Hon har en underbar röst. så ni förstår varför jag mimade.


Det kommer bilder liter senare på tillställningen. så får ni se hur kul vi hade.


nu ska jag ta en runda i skogen sedan ska jag förbereda hemfärden till Märsta.


Kramisar

Av Pia - 15 september 2012 12:48

Så fint är det i koronskogen där jag gick elljusspåret.

               

Och det här är utsikten från mapas balkong

   

Ha det!!

Av Pia - 15 september 2012 06:56

Vad händer när man får sova länge? När vaknar man då tror ni? Jo självklart så vaknar jag som vanligt vid fem-tiden men det som kändes skönt var att jag var inte tvungen att gå upp.  Men som vanligt så är jag vrålhungrig på morgon så jag gick upp strax efter 6. och tänkte att jag skulle äta lite frukost framför tv men upptäckte att det fanns inte så mycket att titta på för här finns bara svt1, svt2 och kanal4. Jaja man har ju facebook i stället.


När jag har druckit upp mitt te ska jag ut i skogen en sväng. För lite nyttig ska jag vara även fast det såg ut så här på bordet i morse. Garn och godis blandat, Jag hade en mysig kväll i går.

 

Vi hörs senare i dag nu ska ut och motionera så jag kan äta upp det som finns kvar.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards