acasadipia

Alla inlägg under mars 2019

Av Pia - 11 mars 2019 06:58

Tåget som skulle ta mig till Stockholm city i tid var inställt pga av vagnfel. Det var inställt i fredags oxå. Då sa de inte vad det var för fel. Händer det engång till i denna vecka måste jag ta ett tidigare tåg för att vara säker på att komma i tid till jobbet.

Jag lyckades städa hela lägenheten utom barnens rum. Så nu har jag en fräscht hem som luktar gott. Nu ska jag försöka att underhålla detta oxå. Under veckan ska jag hjälpa killarna med deras rum. Lite varje dag. Så blir det nog fint där oxå.

Denna vecka blir den första riktiga vecka som jag och killarna ska klara oss utan mammas hjälp sedan jag började jobba 100%. Har förberett middagen för ikväll till barnen idag. Kommer ju hem så sent så jag får göra matlådor till dem. Det är det som är det jobbiga få ihop maten. Tror jag har förberett det ganska bra. Nu ska bara energin och orken klara det.

Ny vecka nya möjlighet.

Ha det gott.

Av Pia - 8 mars 2019 07:01

Idag är mitt tåg inställd. Det positiva är att det inte är förseningar utan just mitt tåg är helt enkelt inställd. Det kommer inte att gå jag får ta nästa tåg. Det kommer bli en massa folk på det. Och jag kommer några minuter försent. Men det är ok.

Det hände igen igår. Jag städade. Det tog sin tid med villa i jämna mellanrum men nu är hall och badrum rent. Har bestämt mig för att jag röjer i storarummet och sovrummet i kväll och dammar, dammsuger och tvättar golv i morgon. Jag tror tusan att jag kommer chocka mina barn med ett rent hem när de kommer hem på söndag. Är liksom solt över mig själv. Upp når mina små mål jag sätter denna vecka. Allt går åt rätt håll. Jag blir inte ens sur på inställdt tåg utan bara konstaterar att det är sent.

Jag har fixat en vecka till. Jag har gjort lite mera än bara, gå-till-jobbet, komma-hem och sova. Varför har jag lyckats denna vecka. Ljuset gör nog mycket, även lunchpromenaden och främst beror det nog på att jag inte har gått och lagt mig när jag har kommit hem. Jag har inte värmt maten och satt mig framför Tv:n. Nä utan jag har kommit hem värmt maten satt mig vid köksbordet och lyssnat på min bok som sällskap. Sedan har jag plockat lite eller som de två sista dagarna städat ordentligt. Jag sitter ju och vilar mig på pendeln hem då behöver jag inte lägga mig när jag kommer hem. Men jag har inte haft mina gokorvar denna vecka så vi får se nästa vecka om det funkar när de är hemma.

Ha en skön fredag.

Av Pia - 7 mars 2019 07:00

För två veckor sedan satt jag här på pendel och var lite orolig på hur det skulle funka att börja jobba igen. Kan säga att tre veckors paus gav mig tillbaka mitt psykiskt styrka. Så jag hade inte behövt vara orolig. Jag klarar detta galant. Psykisk känner jag mig stark. Deppighet som var på väg försvann. En klapp på axeln på mig själv för att jag kunde läsa av min kropp och själ och vända på den neråt gående spiralen. Nu på går den uppåt på nya mål.

Det som plötsligen har hänt är inte att jag har vunnit på triss men nästa lika bra. Jag har städat köket. Dammsugit, våttorkat golvet, torkat av några skåpluckor och lagt ut köksmattan. Fan vad jag är bra. Måste bara bestämma mig för att göra. Blir ju så jävla glad efter. Som ett träningspass. Jätte jobbigt att komma igång, jobbigt under tiden men helt underbart efter. I kväll har jag siktet inriktat på badrummet och hallen. Håll tummarna att jag lyckas.

Känns egentligen helt sjuk att jag ska jubla över mig själv när jag gör en vardagsgrej. Men sådan är livet när man lever i sviterna efter en utmattning och med fibromyalgi. De enklaste sakerna blir enorma berg att bestiga. Så det är därför jag jublar när jag lyckas göra det jag vill. Hoppas ni kan jubla med mig.

KRAM

Av Pia - 6 mars 2019 07:00

Burr vad kallt det är. Tittade inte på termometern i morse. Men det blåser inte. Lite positivt. Och fåglarna skiter i om det är kallt det kvittrar så vårlikt ändå.

Min värk har varit under fem två dagar. Helt otroligt. I dag går det nog upp. Har haft torrhosta halva natten så sömnen har varit lite. Är ni som jag? Sover som bäst när klockan ringer. Man vill verkligen inte gå upp.

Jag sa till teuapeten igår att jag inte har skrivit i min spybok för jag får dåligt samvete över mina tankar. Han sa skriv utan att tänka och att jag kan skriva en förklaring efter om jag känner att jag har orsakat att jag vill spy på personen i fråga. För då får jag ur mig det och kan gå vidare. Det är ju inte meningen att någon ska läsa detta inte ens jag själv. Jag sk bata få ur mig de negativa tankarna som påverkar mig. Så om någon råkar läsa den och har blivit drabbat så är det inte så farligt. Ni har oxå sådana tankar men ni skriver oi inte ner dem. Det är tillfälliga känslor som komner upp i mig och gör mig irriterad och påverkar mitt mående. Man accepterar att en del personer är som de är men det betyder inte att man inte blir irriterad. En del försår inte att de gör vissa saker och man har försökt att säga det till dem men de förstår iallafall inte. Så istället för att ödsla energi på att bråka med personen i fråga så skriver jag ner det.

Jag tror jag lyckades förklara mig till slut.

Ha en skön lilllördag

Av Pia - 5 mars 2019 09:00

Idag var jag hos terapeuten så det blev sovmorgon. Så skönt att prata av sig. Ibland när jag går där ifrån undrar jag om jag har pratat om rätt saker eller om jag bara pratat på om allt och ingenting. Bra känns det iallfall och det är det viktigaste.

Det är så sorligt att höra att unga människor dör. Idag vaknade man upp och fick höra att Luke Perry hade dött av en stroke. Han var bara 52 år gammal. Han var min favorit i Beverly Hills på 90-talet. RIP Luke.

När man hör att människor i ens egen ålder dör känns det mera. Man kan relatera till det på ett annat sätt än när en på 80-90 år dör. Men antagligen har man samma känsla när man själv är 80-90 år som man har nu i 40-50 års ålden. Förstår ni vad jag menar?

Jag fick på ett program i går där de pratade om ljudböcker. De frågade olika människor när de lyssnade på böcker. De flesta sa på väg till jobbet. Jag funderade på när lyssnar jag. Förutom till och från jobbet så är det vi alla tillfällen jag kan. När jag lagar mat, handarbetar, motionerar, städar, pysslar ja så ofta jag kan när jag är själv. Sedan jag upptäckt Storytel så lyssnar jag på många flera böcker än när jag hade dem i handen. Har typ blivit en bokmal på att lyssna på dem. Hur gör ni?

Av Pia - 4 mars 2019 07:10

På det igen. Nu vecka nya möjligheter. Eller vad det heter. Blev glad i morse när jag försökte komma upp när jag kpm på att i morgon har jag sovmorgon. Ska till teuapeten. Inte för att jag stutsade upp ur sängen men kom upp i allafall.

Det är så konstigt de veckor jag har barnen så längtar jag tills de går till sin pappa så jag får vara själv. Njuter som fan på söndagskvällen. Men på måndag morgon är det tomt. Det kanske räcker att de är hos sin pappa på söndagskvällarna. Eller ännu bättre de äter middag hos pappa och komner till mig sedan. Jaja jag klarar mig nog igenom denna vecka utan dem. Kan ju alltid ringa och småprata med dem.

Igår gjorde jag min först luffarslöjdkonst. En, ja vad ska jag kalla den, maskhållare kanske. Ja ska använda den till att hålla reda på maskor som tex ska användas till tummen när man stickar vantar.

Så sugen på att sy. Såg en som hade gjort ett så fint fodral till sin bujo i jeans. Ska nog försöka göra en sådan.

Föresten hur ser det ut hos er? Här är det vitt. Snöade typ hela dagen igår. Var någon plusgrader så när natten kom med minusgrader så var det väldigt halt och knölit på vägen till pendeln. Missade mitt tåg med typ 2 sek pga det. Kommer nu lite försent till jobbet men sånt händer.

Av Pia - 1 mars 2019 06:51

Igår åkte killarna med pendeln in till Stockholm city och mötte mig för lite shopping och hamburgare. Tyvärr blev det signalfel så de blev stående i Solna i 10 minuter innan de kunde komma. Men det gick bra.

Tydligen blev David mammasjuk så han bad om att följa med till jobbet idag. Vi har packat ner matlåda, bok, platta, mobil och laddare så han har och roa sig under dagen.

Ha en trevlig dag

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards