acasadipia

Alla inlägg under april 2018

Av Pia - 30 april 2018 10:03

Ok vad har hänt då. Jo i torsdags gick jag till jobbet kände mig sådär och tänkte om jag kommer igång så blir det bättre. Nä där fick jag så jag gick hem efter halva dagen och var även hemma på fredagen. Sov mycket så nu är det ok igen. Visserligen trött efter natt med dålig sömn men ok. Okej ont i ena knät och över axlar ner i armarna annars bra.
Natten mellan lördag och söndag hade David nattgäst. David och jag fick bråttom att bädda om i sängarna och göra rent på toaletten. Ida fick sova i Joakims säng och de umgicks hela söndagen också. Själv var jag ganska effektiv. Pelargonerna har planteras om och flyttat ut på balkongen. Några sticklingar tog jag också. Några blommor inne fick också ny jord. Under söndagen så lyckades jag städa mitt sovrum. Gjorde så att jag vilade en kvart och under den tiden bestämde jag mig för att göra något som tex ta hand om klädena. Vika, lägga in i skåpen, ta bort kläder som ligger på golvet. Ladda en tvättmaskin. Sedan en kvarts vila igen. Funkade riktigt bra. Fick en hel del gjort. Ska nog göra så i morgon också.

Vet ni nu är det snart dags för pysselhelgen. På fredag börjar det. Så laddad. Har fått olika listor till workshopparna vad man ska ha med sig. Har börjat fixa min bujo för maj månad. Elefanter är temat. Två sidor klara men upptäckte att jag hade skrivit nästa vecka istället för nästa månad. Har inte bestämt hur jag ska fixa det men det kommer.

Blev klar med en liten söt nymfparakit med namn Jocke. Visst blev han söt?


Ha en trevlig valborg. Se upp för elden bara.

Av Pia - 26 april 2018 08:58

Det är torsdag, om ni inte visste det så vet ni det nu. Kände mig någorlunda pigg igår men i dag så känner jag mig febrig igen. Har ingen feber känner mig bara febrig. Ont i halsen. Men jag är på väg till jobbet om det inte ger sig får jag väl gå hem igen.

Kändes konstigt att natta bara ett barn och ha bara ett barn på morgonen. David tyckte det var konstigt också att brorsan inte var hemma. Det är ok men ovant. David och jag är avundsjuka på att vi inte också kan vara på Gotland nu men som David sa i morse vi har fest du och jag alla dagar vi är själva. David får spela på xboxen redan i dag. Men han tycker vi ska göra något roligt i helgen. BuJo-träff på lördag blev inställt pga för få kunde komma. Så det kanske blir hinderbana för David istället.

Ha det!!

Av Pia - 25 april 2018 08:46

Nu har det varit tyst från mig ett bara dagar det är för att jag har någon virus i mig ont i halsen, täppt i näsan och febrig. Idag är jag på väg till jobbet igen. Men jag åker inte ensam i dag. Joakim ska ha en prao-dag på riksdagen idag. Han kommer att fullt upp idag. Själv är jag väl inte helt ok ännu men får hoppas att rösten håller.

I torsdags började jag med ett pussel. Blev klar med den på lördagen. Började då med pussel nr 2 blev klar med den i söndags. I måndags började jag med det tredje pusslet och håller på fortfarande. 2000 bitar. Brukar pussla 1000-1500 bitar. Så kul och så skönt. Lyssnar på böcker också medans jag pusslar är inne på fjärde boken. Timmarna bara forsar i väg när man pusslar. Man tänker inte på något utom pusslet och boken man lyssnar på.

Ha det!

Av Pia - 20 april 2018 09:10

Ok det är redan fredag. Vart tog veckan vägen. Känns som jag typ inte gjort något alls denna vecka men har nog gjort det. Kände mig lite nere i går pga vikt uppgång. I dag känns det bättre så nu tar jag tag i det igen.

Köksbordet blev undan plockat och pusslet kom fram. Så mysigt att sitta och leta bitar och lyssna på bra musik. Fick en tvätt tvättad och hängd. Och som vanligt så fick jag först vika tvätt innan jag kunde häng nästa. Jag höll på att glömma att beställa mat från Mathem men i sista stund innan jag la mig kom jag på det. Så maten för nästa vecka kommer i kväll. Känner mig duktig. Nu längtar jag hem så jag kan fortsätta med pusslet.

Värken håller sig på en nivå som jag kan hantera och det känns kanon. Min faster har skickat en skiva på Qigong (tror det stavas så). Den kom i går så tänkte börja i kväll med den. Nu ska jag mjuka upp min kropp allt. Tack Eva förresten.

Ha en bra dag.


Av Pia - 19 april 2018 09:01

Jaha redan torsdag. Veckorna bara forsar förbi. Himlen är blå, solen skiner. Vad mera kan man begära?
Hämtade ut min nya vårjacka igår. Den är röd och fin. Passar precis. Lit korta ärmar men det är nog en vanesak. Det känns i alla fall bra.

Hos dietisten så konstaterades det att min misstanke att jag hade gått upp varit riktigt. Ska nu försöka vända trenden och börja igen med mina smoothies. Vet ju att smörgåsar, fikabröd och godis är mina laster så behöver minska intaget av dessa. Dietisten tyckte jag skulle pyssla mera för då blir jag gladare och får mer energi. Och om man har tur så kanske jag får för mig att fixa lite med städningen hemma också. Har varit sugen på att lägga ett pussel länge så tänkte när jag kommer hem ska jag röja på köksbordet och ta fram min pusselmatta och lägga ett. Kan ju lyssna på en bok eller musik samtidigt.

Ha det!

Av Pia - 18 april 2018 10:29

Full fart i morse. Efter jag äntligen fick upp denna trötta kropp och knopp in i duschen och vaknat till. Efter den uppvaknande duschen upptäckte jag att exmaken hade ringt en massa gånger. Ringde upp och undrade vad det var. David hade så ont i magen och behövde gå till doktorn. Exmaken går tydligen på kurs och sa att faster kan gå med honom om jag inte kunde. Nä jag går med vår son till doktorn och tar en VAB-dag med honom sa jag. David har vari förkyld några dagar och tydligen har den gått ner i magen och orsakat förstoppning och värk. Han mår hyfsad bra nu. Han har fått medicin för förstoppningen så vi får hoppas det lättar för honom.

Senare i dag ska jag lämna över sjuklingen till hans farmor och farfar så ska jag åka till min dietist och se hur min vikt står sig. Tror den är stilla eller upp tyvärr. I morgon jobbar jag igen.

Igår blockade jag duk ett av tre. Den här duken är nog den finaste. Så nöjd med den.

Ha det gott!!

Av Pia - 17 april 2018 09:04

Det verkar bli en tuff vecka psykiskt. Både vill och inte vill gå upp på morgonen. Vill och vill inte stanna hemma. Men jag ska kämpa på. Hela veckan ska jag åka iväg på morgonen även fast det känns motigt. För om jag gör det stärks min inre kraft och jag orkar lite till. Vad är motigt nu då undrar ni. Inte så mycket värk men väldigt trött. Men troligen beror det på pollen. Har fått börja ta nässpray morgonen och kväll, allergitablett. Så det kanske inte är så konstigt att man är trött. Har även haft ett energipåslag i förra veckan när värken lugnade ner sig. Även fast det är positiv energi så tar det på krafterna. Barnen är hos sin pappa så jag kan ta hand om mig själv denna vecka och helg. Ska bara göra positiva saker och återhämta mig.

Idag ska jag till Husläkare och få nytt sjukintyg som man får hoppas att försäkringskassan godkänner. Hoppas på en månad till med 50% och sedan gå upp till 75%. Det börjar funka riktigt bra nu. Jag är trött men det flyter på. Tänker inte så mycket om jag orkar eller inte. Dagen går relativt snabbt. Delar in tiden före lunch, sedan före fika, snart gå hem. Funkar bra. Idag är det även yoga jag ska gå på så då går dagen ännu snabbare.

Ha en bra dag!

Av Pia - 16 april 2018 09:07

Måndag igen! Det var verkligen segt att gå upp idag. Men kom upp och sitter på mitt vanliga pendel.

En skön och innehållsrik helg. På lördagen var det fika på gården med några grannar. Joakim, David och en kompis var med också. Jag bakade en chokladsockerkaka och bjöd på. Riktigt mysigt att sitta och snacka och njuta av vårsolen. Jag var riktigt duktig i lördags. Rensade avloppet i duschen så nu slipper vi få ett ofriviligt fotbad när vi duschade. Hade fått ett tips om ett filter man kan sätta i brunnen så blir det lättare att rensa nästa gång. Byte även ut duschmunstycket och slang. Den gamla gjorde så vattentrycket var minimalt och det tog typ fem minuter för att bli blöt. Det nya var kanon bra. Nu behöver man inte ens skruva kran på högsta för att bli blöt inom minuten. Joakim som man annars måste tjata på när han ska duscha ville vara först att dusch med den nya så han hoppade in så fort jag var klar.

På tal om Joakim så följde han med på en BuJo-träff i söndags. Vet inte fall han tyckte det var roligt men han ville umgås med mig och det gjorde vi. Som sagt var jag på BuJo-träff det var Doobiledo som anordnade. Fyndade några washi-tejper, pennor och klistermärken. Fick en fin kasse med pennor också. Sedan hade de några tejper som var lite fel på (vet inte vad) och även några klistermärke på blommor. Så jag fick hem en hel del. Joakim vill sätta köpförbud på mig. Han sa fyra månader när jag höje på ögonbrynen och tittade på honom så ändra han sig till den här månaden. Han är snäll han. Så jag lovade att inte beställa eller köpa något innan lönen kommer.

Ha en härlig måndag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards