acasadipia

Alla inlägg under april 2016

Av Pia - 7 april 2016 07:05

När man har fått lite rutiner som att ta en runda på lunchen och vardagen börjar smått få sina rutiner efter jag gått upp i tid så blir det VAB. Lillkillen har ont i hals och mage, samt i en stor bula i pannan. Om det bara var bulan hade han fått gå. Han klagade på det redan när han kom hem igår. Tänkte då att det går över. Tji fick jag. Så nu är jag hemma. Får väl passa på att pyssla om mig själv samtidigt som jag pysslar om David.

Igår när jag gick till jobbet stötte jag på en liten fisk på trottoaren lång ifrån vattnet. Troligen har en mås tappat den. När jag gick hem så var den stackarn halv och mosig. Någon had nog gått på den.

Min fina blomma blommar!

Igår fick jag min elefantöra. Jag satte ut en förfrågan på ett fb sida som heter Bortskänkes/bytes/mottages i Märsta och frågade om någon möjligen hade ett skott att skänka mig. Det tog några veckor innan jag fick svar. Ochh igår fick jag den. Ställe den i en passande kruka/burk. Det finns snälla människor som levererar blomskott gratis till ens dörr.

Av Pia - 6 april 2016 07:01

Har någon av er problem med effter svettningar? Jag har det. Så jävla jobbigt. Det forsar svett i ansiktet, om jag skulle ha sminkat mig så hade jag svettas bort det. Det är inte roligt. Nä jag är inte för varmt klädd. Tycker det är kyligt när jag går, men jag börjar svettas som en galning när jag sätter mig på pendeln. Och det är mest i ansiktet. Skit jobbigt.

Idag kommer killarna hem. Peter ska ut och resa med jobbet till Prag. Så jag får ha killarna en halv vecka extra. Hoppas på uppehåll i helgen så vi kan ut och cykla. Ha lite picknick med oss och få motion samtidigt kannon.

Tog en vilo dag från hallen renoveringen igår. Så i dag ska jag försöka få upp de sista bitarna av reprationstapeten.

Av Pia - 5 april 2016 09:07

Har haft samtalsterapi nu i morse. Pga det fick jag sovmorgon. Härligt.

Tog Joakims paraply när jag inte hittade mitt eget. Gick sedan i regnet till mitt samtal. Sitter nu på pendeln till jobbet. Är lika trött som vanligt. Borde ju vara lite piggare med tanke på sovmorgon.

Igår fick jag upp renoveringstapet över tre dörrar. Så nu hat jag bara tre kvar. De fixar jag i kväll.

Bokade billjett till Gotland dan före midsommar igår. Bokade på nya båten Gotlandsbåten blev typ mer än hälften så billigt. Eftersom Peter åker över tidigare med barnen så behövde jag bara boka till mig själv. Och då kostade billjetten 99 kr. Samma biljett på destination Gotland skulle ha kostat 214 kr. Perfekt.

Av Pia - 4 april 2016 07:00

Idag tog jag vårjackan. Igår bar jag upp pelargonerna. Så jag har nog lite vårkänslor.

Igår blev barnen hämtade vid nio på morgonen av Peter. Han ska ut ich resa med jobbet så de kommer redan på onsdag igen. Så söndgen hade jag en mysdag för mig själv. Tvättade lite, virkade, röjde. Åkte i väg med mamma till brista och till återvinningen. En kopp te hos mamma oxå. Hjälpte henne att bära ner saker till källaren. Hon och Rasmus åker i dag till Gotland.

Jag virkade klart min döskalleponcho igår. Hel nöjd ?. Ska bara blocka den. (blöta, stryka och sträcka) så blir den klar för användning.

Hade en jobbig lördag. Kroppen värkte och jag var psykiskt trött. Orkade bara göra lite i taget. Som tur är var det bara en liten svacka. Mår bättre nu. Och är redo att kämpa vidare.

Ha en bra dag!

Av Pia - 2 april 2016 10:51

Här hos mig har barnen varit vakna sedan. Strax efter sex, sjjälv låg jag och drog mig till typ sju.

Mellan sex och åtta gällede tv:n och sedan har de suttit framför Xboxen. Lyckdes få i dem lite frukost mellan tv och spel. Och det lyckades oxå bli tjafs i samband med frukost. Vårat största problem här (enligt Joakim) är David, som tycker om att springa i bara sina boxerkalsonger och sjunga. Super härligt tycker han. Jag är nöjd så länge kalsongerna är på. Men Joakim har jätte stora problem med att David springer i bara kalsongerna. Joakim blir hysterisk och får världens utbrott. David som är snäll sätter på sig mysisbyxor. Och när dem är på då klagar Joakim på att David sjunger. Då ryter jag till och säger att David måste få vara sig själv han oxå. David är glad när han sjunger. All detta tjafs var under de tio minuterna vi försökte ha en trevlig frukost. Efter det blev det spel i typ två timmar innan jag sa nu får ni hitta på något annat. Var kreativa. De har målat och tvättat penslar i typ tjuggo minuter och tycker det var jätte länge sedan de fick spela eller titta på tv.

Känner ni igen er?

Själv har jag satt på tvättmaskinen och gjort ordning i köket. Diskmaskinen är på. Och så värker det i kroppen så jag måste lägga mig ibland och då tycker mina underbara barn att jag är lat. Tyvärr så syns ju inte värk och har man inte upplevt det själv är det svårt att förstå.

Nä nu ska jag fika med mina underbara barn

Av Pia - 1 april 2016 07:19

Det är jätte skönt att det är fredag. Men killarna är så trött på fredagsmorgonar så det tar bort en del av det sköna. De kan inte säga till sig själva "ok jag är trött idag men i morgon får jag sova hur länge jag vill" och på det sättet göra morgonen lite lättare. Nä hos mig så är det grinit värre och man blir skogstokig och vill bara gå och gömma sig. Men har lyckats fått iväg till skolan och jag själv sitter på pendeln så nu kan det bara bli bättre.

Igår var jag uppe i Kalix med mina kollegor. Vi hälsade på kalix24 som tar våra samtal på kvällar och helger när vi själva är lediga. Det var verkligen en annan typa av växel. Eftersom de svara åt en massa olika företag små som stora. Som tur var får de upp en rad där det står hur de ska svara. De har även gubbar som visar hur hurtig eller allvarliga de ska låta på rösten när de svarar. Dessa gubbar borde vi oxå ha eftersom vi i bland svarar så mekanisk att de som ringer tror att vi är telefonsvarare och då sitter de och vänta på pipet. Vi var på en snabb visit i Kalix centrum och åt lunch. I Kalix hade de påskat till det med påskägg.

Det blev en lång dag i går. Äntligen hade man fördel med att bo i Märsta och nära Arlanda. Gick hem ifrån typ tjugo över sex och var hemma vid halv åtta. Mina kollegor fick gå upp betydligt tidigare och så kom de hem senare. På flyget hem hamnade jag brevid en tjej med en fem veckors bebis. Så små och söta dem är.

Idag är det verkligen grått ute. Det är blött oxå. Undra ifall det blir ljusare idag?

Här i en svacka med det mesta. Vill göra men gör inte. I mitt lilla söta huvud är jag ute och går promenader varje dag. Till och med styrketränar eller kör ett pilatespass. Men kommer liksom inte till skott och gör det. En annan sak jag gör i mitt lilla huvud är att städa hemma, tvättar fönster och kläder. Kommer inte till skott med det heller. Det känns som jag bara går omkring och är liksom. Ser vad som måste göras men sätter på mina skyddslappar och ser förbi eländet. Har väl inte tillräcklig energi helt enkelt. Jobbar ju 75 % nu så det tar kanske tid och hitta en balans som gör att jag orkar göra det jag vill. Får väl göra som mamma säger till mig hela tiden "var inte så hård mot dig själv" och låta tiden ha sin gång. Kommer ha så där fint hemma och kommer att träna när jag har mer energi i kroppen.

Ni får gärna peppa mig. Putta igång mig får ni gärna göra. Skriv och berätta om era svakor så vet jag att det inte är bara jag som har dem.

Ha det gått

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards