acasadipia

Alla inlägg under april 2016

Av Pia - 20 april 2016 19:08

Eftersom jag inte har fått något direktnummer till Ikea Uppsala så ringde jag Ikea kuntjänst. Berättade vad som hände i går. Killen i kundtjänst ringer upp Uppsala och får reda på att de kontaktar mig inom en halvtimme.

Det ringer en kille och låter irriterad och frågar typ varför jag tjafsar om detta. Det står ju i ett mail att jag har sagt åt min kontaktperson på pead att jag ville ha dekorlist. Ja visst gör det det eftersom Peab inte hade följt ritningen och satt upp täckskivan så här

Enligt ritningen ska täckskivan sluta så den skymmer täcksidorna under skåpen. Då säger jag för att lösa problemet (efter mycket i mellan jag och min mamma försöker sätta upp dekorlist så det blir snyggt så sätt täcklisterna under skåpen så dekorlisten får plats. Så här.

Vi åkte till Ikea och köpte dekorlist. Ju mer vi tittade pp hur vi skulle få upp listen förståd vi att vi kunde inte. Så vi beslutade oss för att åka till Ikea Uppsala och ge dem ett dokumet på hur hela renoveringen hade gått till och fråga om råd hur vi kunde få upp dekorlisten. Där på plats fick vi reda på att ni kan inte få upp listen det finns inget ni kan fästa listen i. Och sedan ser det konstigt ut vid fläkten.

De har satt täcksidorna för långt över på båda sidor.

Nu undrar jag är jag en gnäll kärring när jag tycker de ska rätta till felet. De har ju själva sagt att det är felmonterat. Är det jag som har fel att jag tycker det när jag upptäcker att jag inte kan sättta upp listerna.

Jag tycker inte det. Jag har redan accepterat att skåpet under diskbänken inte blev som jag beställde för att hantverkarna inte får rätt information. Så nu har jag så här istället för en låda som man drar ut.

Nu har jag skrivit av mig så jag kan koncentrera mig på min virkning istället ikväll.

Av Pia - 20 april 2016 07:19

Försov mig i morse. Men eftersom jag i normala fall har god tid på mig så kom jag med ett tåg senare än vad jag brukar ta. För er som inte bor i Stockholm så går pendeln från Märsta till Stockholm central varje kvart.

Igår blev jag klar med vecka 8 på min mandala. Det har kommit ut 14 veckor av totalt 20. Så jag har en hel del kvar. Men den börjar bli riktigt snygg.

Idag ska jag till bröstcenter och prata om en eventuell kommande operation av brösten. Har ju en gen som gör att jag har en väldig stor risk att drabbas av bröstcancer. Eftersom jag vill leva och uppleva för hoppningsvis barnbarn så är opetation den enda lösningen. Är inte så orolig i vanliga fall men när jag ska på kontroller eller sådan här samtal blir jag orolig.

Ha en trevlig dag

Av Pia - 19 april 2016 16:18

Jag verkligen hatar nör magkänslan har rätt. Hade intalat mig själv. Ikväll är köket färdigt. Men hur man än gör för vara flexibel och accepterar att det blir lite sämre så får man inget tillbaka. De kom och blev förvånade att det var så mycket som skulle göras och att de behövde en elektrikern för att sätta upp lamporna. Så tjejen på ikea kom hit, en timme för sent och vågade inte säga något först hon hade pratat med sin chef. Peab -killarna när vi får besked vad vi ska göra hör vi av oss. Så jag tog en semesterdag för ingenting. Besikningskvinnan blev sjuk så det är en annan tjej nu från Ikea. Den nya hade inga papper och hade tydligen inte läst något om arbetet. Så när jag skämtade vi jul att man får hoppas köket är klar till midsommar. Var tydligen inte ett skämt utan en magkänsla. Det är typ 2,5 månader kvar.

Nähä får väl ställa in sakerna i skåpen igen.

Och jag få lägga undan lamporna igen!
Undra ifall dem kommer upp någon gång.

Nu är det bara att vänta och se när de hör av sig. Ska kanske vända mig till Tv-programmet Plus eller/och till konsumentverket. Eller vad tycker ni?

Av Pia - 19 april 2016 07:41

Idag händer det saker här hemma. Ikea och Peab kommer och gör klart köket. Håll tummarna nu att det verkligen blir färdigt. Lamporna ska upp, täcklisterna på sidorna och under skåpen ska fixas. Så här ser det ut nu:

Har tömt hörnskåpet och lilla skåpet. Och som ni ser är det rensat på bänken oxå.

Medans det arbetas har jag fixat tevatten till mig.

Och så har jag min virkning

Om jag blir för rastlös så kan jag stryka oxå.

Är så nervös. Kommer det verkligen bli klart nu? Renoveringen började. Den 7 december och skulle ta 5 till 8 arbetsdagar. Men så blev bänkskivan försenad. Och sedan var bänkskivan för lång. Sedan blev det yttligare väntan på bänkskivan som kom i två delar. Sedn kom en hel massa problem för projektetledaren inte hade koll. Och nu en och en halv månad efter jag lämnade in en reklamation till Ikea på jobbet ska felen rättas. Sedan blir det en fråga om kompensation. Vi får se vad det blir.

Som sagt håll tummarna nu.

Av Pia - 18 april 2016 07:05

Idag har jag bara handväskan med mig. Bok finns i mobilen. Det är så himmla skönt att slippa släpa på en bok. Men måste erkänna det är mysigare att sitta och hålla en bok än mobil när man läser. Lite itu delad känsla alltså.

Syddde ett pennskrin till David i lördags den blev typ en halv cm förkort. Men om man lägger dem i kors så går dem ner. Ska göra en ny till honom när jag har fått tag på längre dragkedjor. Men den är bättre än den han hade innan.

Har möblerat om så jag kan sitta framför tv och cykla på motionscykeln. Fick då röja på klaffbordet där min sötnosar hade suttit och pysslat. Upptäckte då att det inte fanns någon burk att ställa målarredskapen i. Så jag gjorde en av ett mjölkpaket och tejp. Mysigt att man måste pyssla lite mitt i städningen.

När Joakim skulle åka till Pappa så packade vi Davids cykel på min cykelvagn så han oxå fick sin cykel till pappa.

Nä nu är det dags att läsa boken. Jag håller på med "Den som ger sig in i leken" Luna Miller.

Av Pia - 15 april 2016 06:56

På väg till jobbet. Lyckades få exman att vara hemma med barnen en dag. Efter en väldigt intensiv vecka tillsammans så ville barnen dela på sig. Så jag ska hämta Joakim efter jobbet och vi får det mysigt tills söndag.

På vägen till pendeln såg jag våren.
Även fast de är ljusrosa så är de vackra.

Försökte ju igår att ha mysigt på balkongen med att virka och lyssna på en ljudbok. Virka funkade ju ut märkt, men inte ljudboken. Min wifi nådde inte riktigt ut dit ordentligt så det funkade inte. Man laddar inte ner boken utan den stremmas (tror det heter så) via internet. Men när jag är i vardagsrummet och ska cykla på motionscykeln så funkar det nog. Ska testa.

Ha det bra.

Av Pia - 14 april 2016 10:10

Här försökte man göra sig till. David har talat om att han älskar baguetter. Så när man ändå var hema för genom förskylda barn prövde jag att baka baguetter. Jätte goda tyckte jag och Joakim men inte David. Det ska vara de där frysta minibaguetter som man värmer i micron/ugnen. Unge.

Passade även på att testa att gör glass. Det blev youghurtsorbe med hallonsmak (vi kokade hallonen)

Har läst ut min bok och lyckas låna en ljudbok så nu tänker jag sätta mig på balkongen och virka och lyssna på bok.

Av Pia - 11 april 2016 20:01

Mina små underbara snorungar kan verkligen linda mig runt deras små lillfingrar.
Både vaknade med feber, täppta näsor, onda halsar och huvuden. Samt med matta glansiga ögon. Så det blev vab för båda. För att dagen skulle bli så smärtfri som möjligt så tillät jag lego i vardagsrummet. Jag tror jag är för snäll!

När det var tråkigt med lego så tog de fram garn och sina vävar. Jag kom läste ut Harry Potter och Fenixordern så vi kunde se på filmen med samma namn.

Jag själv har fixat och dånat i köket så de små fick mat och mellanmål. Och där emellan nässpray och näsdukar. Ja jag erkänner jag tog mig en lur oxå. Virkat lite oxå på balkongen.

Vi är hemma i morgon oxå. Då har jag redan meddelat att legot ska in i deras rum igen.

Hoppas på att de är friska nog att gå till skola och fritids på onsdag.

Ha det bra

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards