acasadipia

Alla inlägg under augusti 2015

Av Pia - 17 augusti 2015 18:32

Operationen gick bra. Tre hål i magen och äggledarna och äggstockarna är pust väck. Tyvärr tog de inget fett som jag hade hoppas på. Mår som sagt bra men trött.

Av Pia - 16 augusti 2015 18:16

Jaha då är jag på väg till min första planerade operation. Eftersom operationen sker i Huddinge och jag står som första patienten imorgon så läggs jag in i kväll så jag slipper gå upp i ottan. Lite nervös är man väl det är väl naturligt. Annars jag har med mig ombyte, korsordstidning, mobil och virkning. Så det blir nog bra.

Igår hade föreningen fest. Den firar att det var femtio år sedan den bildades. Det fanns hoppborg, fiskdamm, barnteater och popcorn. Senare på kvällen var det grillspett till de vuxna och hamburgare till barnen. David var ut från det startade tills de var slut. Han hoppade, tittade på teater, fiskade godispåse och åt popcorn. Joakim hoppade teater och var uppe i lägenheten till och från. Själv fick jag gå ner några gånger och se till att David fick vätska i sig. Annars gick jag ner mär det var dax för maten och hade med mig lite rosévin. Satt och pratade en tre timmar innan barnen kom och sa att de ville gå hem. Kan säga det var då de tog mer hoppborgen. De somnade ganska snabbt så jag kom i säng skapligt jag oxå.

Håll nu tummarna att allt gå bra. Kram

Av Pia - 15 augusti 2015 08:40

Ja då sitter mam på balkongen själv. Försökte ha en familjefrukost med barnen i köket. Men efter fem minuter var de klara. Så jag har tagit mitt te och virkburk ut på balkongen.

Har utsikt över gården där de har satt upp tält till kvällens föreningsfest.

Och om jag bara tittar inne på min balkong så har jag dessa fina blommor att titta på.

Den röda är en kärlekspelargon och den vita är en mårbacka. Tittar jag lite snett bakåt och uppåt så kan jag lägga ögonen på mina jätte pelargoner

Den ena är nog en Bornholm men den andra vet jag inte. Lappen jag hade har försvunnit.
Om jag bara vrider mitt huvud så kan jag titta på en pelargon som heter Tror.

Och bakom mig har jag mitt Olivträd.

Och allt detta kan jag njuta av medans jag dricker mitt te och virkar och hör mina barn spela Star Wars på X-boxen. Det var det som locka bort dem från frukostbordet.

Som ni ser så har det städat. De röjde golvet i går innan de började att spela. Och när de vaknade i morse (5.40) började de städa sina skrivbord. David städade även sin lådhurts. Man fick inte in lådorna förut. Så de är värda att spela. Det är bara dammsugning kvar så är det helt klara. Men man måste ju vila lite från städningen.

Av Pia - 14 augusti 2015 08:21

Idag ska jag och barnen grilla korv på gården. Mysigt värre. I morgon har föreningen 50-års kalas så mycket trevligheter i helgen.

Idag åker jag med Kompiståget. Med fina gula knappar. (skuggan är jag)

Hade tänkt att skriva små detaljer som gör resan trevlig. Men ett konstigt ljud från en av dörrarna tar bort det trevliga. Låter som någon som spelar fiol ? men samma sak hela tiden mycket irriterande.

Ha en trevlig fredag.

Av Pia - 13 augusti 2015 08:33

Snart har det gått en vecka igen. Torsdag.

Det blir jobbigare och jobbigare att gå upp på morgonen för mig och barnen även fast vi gick och la oss tidigare igår.

Igår försökte jag vara en bra förebild för mina barn när det gäller städning. Jag sa till dem att jag brukar sätta upp mål varje dag på vad jag ska ha gjort innan jag lägger mig. Igår va det att röja hallen och hänga tvätten. Förutom matlagning alltså. Så jag sa att bestäm er för att göra något i ert rum så slipper det bli så mycket att göra när ni ska städa på Söndag. Det är alltså bombnedslag i deras rum. Jag gjorde mitt. Mina barn satte sig och pärlade pärlplattorna. Jag nämnde för dem att det inte blir någon veckopeng om det inte är städat när de går till pappa på söndag. Hjälpte inte. Nu ska jag nog säga att det blir inget tv-spel om de inte börjar gör något idag. De får spela fredagskväll till söndag. Så det kanske får dem att göra något.

Dagens mål är köket och vika tvätten.

Ha det bra.

Av Pia - 12 augusti 2015 08:59

Igår tog jag semester för att ha inskrivningssamtal på KS i Huddinge. Hade tid kl 11. Var där ty halv elva. Kom in till doktorn ca tjugo i ett. Tog kanske en kvart sedan pratade jag med en sjuksyster. Fick i mig raggmunkar och fläsk innan jag skulle till narkosläkaren för samtal kl 14. Kom in till henne tio över och då sa hon förlåt att det dröjde. Sedan upp till sjuksköterskan igen för blodprov. Kom hem strax efter fyra. Helt slut. Värre än att jobba. Fick med mig en spruta med blodförtunnande som jag ska ta på mig själv på söndag, alltså dagen innan operationen. Jag som är spruträdd. Men min kompis kommer över så och ger mig stöd så ska jag nog klara det. De var lite snälla mot mig oxå. I vanliga fall ska man infinna sig prick kl sju på operationsdagen, men eftersom jag kommer från Märsta så behöver jag inte vara där först åtta. Snällt va?

Var ju trött i går ville verkligen inte laga mat tänkte David är på fotbollsträning och äter korv efter den, då kan jag och Joakim ta något lätt. Försökte med att vi skulle äta gröt. Nä han ville ha våfflor. Jag gör smeten sa han. Vi gjorde smeten tillsammans och gräddade dem tillsammans. Men mitt i försökte han smita. Han hade inte stängt av tvn och sa, man ska inte ha tvn på om ingen tittar så det är nog bäst jag går och tittar. Nä vet du vad ska du lämna mig med det här. Han svarade ok då jag dukar då. Kan säga att han gick inte till tvn förrän vi hade ätit klart och plockat undan. Han var riktigt duktig.

Hade ingen bild på deras pyssel i går det här gjorde de.

Var hos dietist idag. Berätta att jag faktiskt hade avståt glass några gånger i somras.och försökt hålla mig till regelbundna mat tider utan att små äta så mycket. Men klart så har jag syndat ibland.
Hade varken gått upp eller ner så han sa bra jobbat. Ska träffa honom om en månad ska verkligen försöka få in mat rutinerna och försöka få in några promenader som en vana.

Ha det bra

Av Pia - 11 augusti 2015 09:34

Igår kom killarna hem igen. Den lilla älskar att springa barfota så hans fötter var nästan svarta. Satte fram en balja med fotsalt så de skulle bli så där fina som barnfötter kan vara. Tvåla in dem, gnugga dem, fick använda nagelborste och ta bort resten med nagelpetare. Gjorde lika med händerna. Klippte naglarna oxå. Storebror fick lika behandling. David sa tänk om du kunde göra det varje dag. Då sa jag om dina fötter är så här smutsiga varje dag måste vi det. Efter lite tjat av killarna fick de sina fingernaglar målade oxå. David har blå naglar på ena handen och lilla på andra. Joakim har blåa på den ena och röda på den andra.

Men innan fotade han de sätta wasitejp på toarullar. Så lite pyssel hans med.

Joakim hade varit så spänd på att börja på fritids så han hade magknip när jag hämtade honom. Huvudet värkte oxå. Så i går hoppade han bågskytte. Nu mår han bra igen.

Är på väg till Huddinge sjukhus för att bli inskriven för operation på måndag. Det tar typ en timme och tjugo minuter dit med pendel och buss. Inte så himmla roligt.

Idag hoppas jag nästan på ett ordentligt åskoväder. Det är så kvalmigt idag. Man blir nästan svettig av att blinka.

Idag är det tre månader sedan min älskling tog sitt liv. Saknar honom så himmla mycket. Tycker det var i går det hände, men samtidigt var det evigheter sedan. Det är bara tre månader. De brukar säga att det tar minst ett år innan det blir lättare. Det är nio månader kvar dit. Hoppas det blir lättare innan för det här är inget roligt.

Min kusin Elin skulle ha fyllt 41 år idag. Grattis. Du kände ju min gubbe så ni kan väl fira tillsammans. I oktober blir det 19 år sedan hon dog. Helt ofattbart. Saknar henne oxå.

Ha en trevlig tisdag jag ska ha en så bra som möjligt. Kramar

Av Pia - 9 augusti 2015 21:08

Imorgon är det dax att gå och jobba. Fyra veckor har gått. Tre veckor på Gotland men barnen, mamma och Rasmus. En vecka hemma. Hundvakt i början av veckan, bröllop på torsdagen och grill med två grannar på lördagen. Jag var hund vakt för mamma och Kristina var på Målarkurs i Göteborg. Men det blev inte riktigt som det var tänkt. På söndags morgon ringde mamma mig och sa att hon var magsjuk, så jag fick gå dit åk hämta Rasmus och ringa Kristina och guida henne till Märsta. Mamma mådde bättre så de åkte på måndag morgonen och båda gick kursen den dagen. På tisdagen blev mamma sämre och stanna hemma. Tidigt på onsdags morgonen ringde hon rådgivning och de sa åt henne att ringa efter en ambulans. Det visade sig att hon hade tarmvred och opererades i torsdags kväll. Hon är kvar i Göteborg men mår någolunda bra. Kristina tog mammas bil och körde till Märsta på onsdagen (första gången en sådan lång resa ensam). Sov över hos mig tog sedan med Rasmus till Gotland. Så nu är de på ön och har det bra och väntar på att mamma ska komma hem. 


Om en vecka ska jag operera mig. Då ska de ta bort äggstockarna och äggledarna. Ska vara envis att vara kvar tills magen och kisseriet fungerar innan jag åker hem från sjukhuset.


Så det har hänt lite för mycket för mig nu så kroppen har börjat strejka. har ingen som helst energi i den. Vill göra en massa men kroppen säger nej, nej, nej, du ska bara sitta och ta det lungt. Så jag som hade tänkt städa i helgen så det var fint till barnen kommer hem blev inte. känner mig nervös för morgondagen. När ska jag gå upp? vilken tid går pendeln? Vad ska jag ha till lunch? Vad ska vi ha till middag? Kommer jag orka att jobba halvdag? En massa frågor far runt i huvudet.


Ja, ja jag ska inte planera så himmla jag blir bara stressad och orolig och så känner jag mig som en dålig mamma som bara funderar på om jag orkar ta hand om dem. Men det är klart jag gör det. Jag klarar ju allt om jag vill. 


Gå tillbaka till torsdagen. Min bästa kompis Pia gifter sig med sin Rachid. De var så söta, de såg så de löjligt kära ut. Så även fast mamma var i Göteborg och operera sig så hade jag det jätte roligt. På vägen hem kom sorgen rakt över mig tårarna rinner, men ganska snabbt började jag bli arg på gubben för han utsätter mig för det här. För om han hade varit i liv så hade jag inte behövt åka hem själv mitt inatten. Det var nog ingen som vågade hoppa på  mig för jag såg så arg ut.


Nä nu ska jag gå och lägga mig sov gott!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards