acasadipia

Alla inlägg under januari 2015

Av Pia - 20 januari 2015 08:56

Hade en mysig kväll själv med Joakim igår. Även morgonen var mysig. Joakim sa såhär i går vid middags bordet. "mamma vad lugnt och skönt vi har det". David är väldigt intensiv just nu kan inte vara stilla eller tyst i många minuter. Han älskar att reta storebror till vansinne oxå. Det är nog bra att de kan få lite andrum från varandra en kväll.

Av Pia - 19 januari 2015 09:05

Jädras vad veckorna går fort. Särskilt de veckor med barnen. Men i dag kommer Joakim till mig själv. Han behövde vara i från sin intensiva lillebror en kväll, och så får jag en chans att sitta och små prata med honom själv.

Joakim och jag gjorde lite grejor med pappersmassan men jag glömde att vispa den med elvispen så den blev klumpig. Var så ivrig på att komma i gång.

Hade en dipp i lördags vill inte göra något. Ville helst dra täcket överhuvudet och låta dagen gå. Som tur var hade jag mina gokorvarna här och fick rycka upp mig lite. Virkade en massa barnen spelade tv-spel en massa. Vi tog en promenad och slängde återvinningen och handlade godis.

Igår var det lite bättre fortsatte att virka och bara vara. Barnen spelade, städade sitt rum och var ute en sväng. David fick en radiostyrd bil som man kan ha ute även fast det är blött. Joakim fick låna den och David sprang omkring och kände sig glad att Joakim tycker om hans saker.

Ibland känns det som att jag accepterar andra med deras fel och brister men jag blir inte accepterad för den jag är. Ja jag pratar mycket det kanske låter att det jag säger så är det. Men det är min egen uppfattning som jag säger, jag kan ändra mig om jag förstår att jag har fel. Jag kan vara övertygad om en sak ett år men några år senare kan jag ha ändrat uppfattning. Och jag helt förstående att andra oxå ändra sig. Man utvecklas, lär sig mera om livet hela tiden. Det jag stod för när jag var tjugo har ändrats nu tjugo år senare pga olika erfarenheter man har stött på.

Ojojoj nu blev jag djup så här på måndagsmorgonen.

Ha en bra dag.

Av Pia - 16 januari 2015 09:00

Idag har jag en medhjälpare med mig till jobbet. Efter att ha blivit påkörd av en pulka och sedan ramlat och gjort illa samma arm så är den mycket öm idag. Inget brutet men den behöver vila. Som tur är kan man spela.

Förberedde pappersmassa för pyssel i helgen. Det ska stå i ett dygn sedan ska man vispa med elvispen och låta det koka upp. När det har svalnat ska man trycka ut vatten genom en sil sedan tillsätta tapetklister tills den har en konsistens som modellera. Sedan är det bara att forma eller lägga den i formar. Sedan ska de torka ett par dagar. När barnen kommer nästa gång så kan de måla sina saker.

Av Pia - 15 januari 2015 08:54

Tusan vad tiden går fort. Får lite mer energi varje dag. Jag njuter av det och hoppas att det håller i sig.

Så här ser duken ut.

Virkade en korg av 6 ica-påsar i går kväll. Ska ha den i hallen och ha nycklar i den.

Imorse började jag med en fönsterremsa i samma färg som duken. Får se ur många gånger jag får repa den.

Fördelen med att börja jobba är mina resor på pendeln. Nu tänker ni hon har blivit galen. Kul att åka pendel? Ja det är ju då jag har ro att läsa. Idag ska jag börja med en uppföljare till "Kaffe med rån" av Catharina Ingelman-Sundberg.

Får se om jag får skratta lite medans jag läser. Gjorde det med den första boken.

Av Pia - 14 januari 2015 08:53

Har halkat iväg med baren till skolan hem och äta frukost vila en timme sedan halka iväg till pendeln. Halkade till på vägen på en gång känner man av foten som jag stukade för en månad sedan. Har en ny taktik när jag går. Försöker gå så avslappnad som möjligt. I går gick jag och spännande på mig så jag hade världens värk i höften när jag kom hem. Hittills funkar det.

Blev klar med min duk i går. Ska bara sträcka den. Bild kommer senare. Mitt nya projekt är en virkad korg av plastpåsar. Klippte till remsor i går kväll så jag ska börja i kväll. Jag har en virkad korg i tyg som jag lägger nycklar i. Den har blivit slapp i kanterna så den viker in sig. Tänkte ha den nya korgen i stället. Och försöka hitta på något som gör kanterna stabila igen.

På väg till jobbet igen. I dag känns det lättare. Detta kommer att gå bra.

Ha en bra dag!

Av Pia - 13 januari 2015 09:01

Ja ni läste rätt. Ska börja jobba 25 %. Två timmar varje dag. Är rätt nervös faktiskt, men känner mig positivt till det. Jag klarar mig ju till pendeln på isbanorna. Konstaterar att gruset som HSB har lagt ut hjälper väldigt lite medans sanden kommunen har lagt ut funkar bra.

Förra veckan hade jag besök av min kompis Pia och hennes hund Flipp. Har fått i uppdrag att sy ett täcke till Flipp, så passade på att rita av täcket han hade på sig.

Flipp blev trött så han somnade i mattes knä.

Samma kväll kom min kompis Jessica över på te så jag hade full fart den dagen.

I helgen och i går gick till undanröja julen samt en veckostädning.

Killarna kom hem igår. De har inte varit hemma på två veckor så det kändes underbart att ha dem hemma igen. De verkar glad oxå.

Ha en bra dag och håll tummarna för mig att jag orkar med att jobba nu.

Av Pia - 7 januari 2015 10:28

Vissa dagar är så sega. Även fast jag har något himmla trevligt bokat idag. Ska hämta barnen och gå till biblioteket. Så jag få träffa min gokorvar någon timme idag. Borde vara mer uppåt än vad jag är. Vill bara ligga under täcket och dra något gammalt över mig. Ska nog bara vara innan jag hämtar killarna. Göra ingeting.

Föresten så måste jag baka ut surdegsfrallorna. Igår när jag gick och la mig så var jag tvungen att stoppa om degen. Hittade inte min vetekudde så fick ställa burken vid element i köket och lägga en fleecefilt över den. Den har inte jäst färdigt ännu. Har problem med jäsningen på vinter i denna lägenhet pga självdraget. Bra för lägenheten men dåligt för surdegen.

Pysslade färdigt ett pussel i går. Det var på 1500 bitar. Har tagit fram ett nytt som jag ska börja med i kväll. Det är Jan van Haasteren som har gjort bilderna

Nu ska jag försöka att rycka upp mig så jag blir lite gladare när barnen och jag går till bibblan.

Av Pia - 3 januari 2015 12:59

Idag har jag motionerat. ca 15 minuter på motionscykeln. Hade tänkt jag ska klara en låt, men klarade 4 låtar. På gång alltså.

Försöker hålla mig sysselsatt hela tiden så jag slipper känna och tänka. Har varit tvungen att ändra på en känslosam sak ett tag. Tungt men i slutändan kommer det bli bra.

Igår städade jag lägenheten. Var ute på en promenad avslutade den med att handla. Tvättat och hängt tvätt.

Nu har jag på väg till en kompis i Danderyd. Sitter på pendeln på väg till Sollentuna där ska jag hoppa på en buss. Så jag är på äventyr. Kommer att få träffa två vovvar oxå. Kul ska det bli.

Ha det!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards