acasadipia

Alla inlägg under juni 2014

Av Pia - 30 juni 2014 22:20

Första dagen efter semestern är alltid lite svajig. Man glömmer bort saker som var jätte lätta innan. Men jag tro jag klarade av dagen utan större missöden.

Jag har ätit nyttigare och tagit min lunchpromenad. Så jag känner mig duktig. Om jag ska fortsätta att berömma mig själv så packade jag upp alla väskor igår och bar ner de tomma väskorna till källaren i dag.
Riktigt duktig liten gumma har jag varit.

På jobbet har jag gjort tre av trettiotvå mormorsrutor men färgen röd och orange. Inte vackert men lillsonen ville ha det så och då får han det.

Av Pia - 29 juni 2014 18:43

Då var första semester perioden slut. Varit på gotland i två veckor med mina underbara trotsiga barn. Shoppat loss på loppisar. Det blev krångligt att packa väskorna så vi skulle få med allt hem. Förstås var det några betongsaker oxå som skulle hem. Så fullproppad och tunga väskor tog vi hem på båten och pendeltåget. Som tur var så mötte älsklingen oss i Märsta så vi fick hjälp.

Eftersom jag har totalt struntat i att motionera och äta nyttigt dessa veckor så får jag ta tag i det nu. Så nya tag med hälsan blir det nu.

Av Pia - 24 juni 2014 23:02

Tyckte jag skrev nyligen i bloggen, men det har ju redan gått en vecka. Är fortfarande på Gotland. Vi har varit på loppisar och fyndat. På en loppis träffade vi Lasse Åberg. Han hjälpte David att pruta på en boll. Varken David eller Joakim reagerade på vem han var, de tyckte väl att det var vilken gubbe som helst. Själv blev man lite till sig, är ju uppvuxen med hans roller och målningar.

Har gjort lite betong saker oxå. De står och brinner nu. Så det är lite jobbigt just nu för man är så nyfiken på resultatet. Imorgon kommer jag att ta ut de mindre sakerna. De andra får vänta. Eftersom det är så.dåliga sändnings förhållande här så lägger jag inte in några bilder nu det får bli sedan.

Barnen har trotsat kylan och badat i havet. Iförsig så var det väl helt ok i vattnet men efter som det är så kallt och blåsigt i uppe på land så blev det väldigt kallt. Men bil ner och upp och en mamma som tog hand om dem när de kom upp så var det värt att frysa så mycket så man skallrar tänder. Jag har bara badat bena upp till.knäna ännu. Vågar inte riktigt.

Godnatt och sov så gott.

Av Pia - 17 juni 2014 18:37

Nu har vi varit några dagar på Gotland, och äntligen har killarna slappnat av och tar dagen som den kommer. I söndags fick jag upp stutsmattan till dem sedan dess har det varit evigt tjat om man får hoppa i den. Igår var vi och handlade lite och på hem vägen åkte vi så vi såg Visby muren det gillade killarna. Vi har inte badat ännu, det har varit för kallt både i vattnet och luften för det. i dag tog vi en promenad på stranden och då doppade de fötterna och var nöjda med det. Vi har hjälpt mamma att få ut jord på de ställen som vi ska så gräs på efter att en massa buskar har tagits bort. David fyllde barnskottkärran och Joakim fyllde en stor lastbil. Så det blev lek samtidigt som man gjorde nytta.

Har virkat klart en korv med bröd och blivit klar med en korv till samt är nu halvvägs på den tredje.

Den här semester ska jag ta var dag som den kommer inte planera så mycket.

Här kommer några bilder

Av Pia - 13 juni 2014 08:32

Nu sitter vi på pendeln till för en resa först till Nynäshamn och sedan till Gotland. Nu är det semester!

Nu har jag kommit halvvägs med alla mormorsrutor till Davids pläd. Så det finns hopp att den blir klar i höst.

På Gotland ska jag brodera och virka varmkorv med bröd. Jag ska förstås hålla på med betong oxå. Sedan vill mamma har lite hjälp. Så förstås så ska vi bada i havet.

Av Pia - 12 juni 2014 13:26

"Den största lyckan ä att veta att någon behöver en"


Ville bara dela med mig några fina ord nu på eftermiddagen.

Av Pia - 11 juni 2014 11:07

Nu har jag putsat fönstrerna i köket och sovrummet. Alla rutor. Har tre glas funster så det blir många sidor.

Insidan på balkongen är nu renare och freschare. Hyllorna där jag ställer mina pellisar på är torkad. Men eftersom jag drar nu ett tag så ska jag inte göra det svårt för mina blomvaktare. Så blommorna får stå inne tills jag kommer tillbaka.Tror att chansen att de överlever är större om de står inne. Är alltid lite nervös att åka ifrån blommorna för min blomvakt har inte gröna fingrar så  man får hoppas på det bästa. Men att några blommor dör när man får vara på Gotland får man ta den risken.

Nu har jag ätit en tidig lunch för avslutningen börjar med lite fika i klassrummet kl 12.00 avslutningen med resten av skolan börjar kl 13.00 så snart är det dags att klä på sig något fint så sonen inte skäms för sin lilla mamma.


Den andra lilla sonen ska till kommunhuset för firande. De har haft ett projekt med att göra en modell av kommunhuset och den ska överlämnas i dag. Tydligen ska lokaltidningen komma oxå. Spännande värre.


Efter det ska jag bjuda barnen och ex maken på fika i kafet i höghuset här i Märsta. Jag mins när jag hade avslutning så fick vi varsin slagsaglass av pappa. Och när vi blev så stora att vi inte ville ha honpm med fick vi pengar till glass i stället. Så tänkte införa att man tar en gemensam ficka efter avslutningen så det händer något extra.


Nu har det slagit slint. I dag har jag hunnit blogga två gånger innan klockan har slagit tolv. Vem vet kanske hinner jag skriva en blogg till innan jag somnar i kväll.


Ha det bra Pia

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards