acasadipia

Alla inlägg under september 2014

Av Pia - 17 september 2014 06:35

Skam den som ger sig. Brukar det heta. Nu repar jag upp för tredje gången. Tänk om jag skull kunna läsa beskrivningen ordentligt innan jag börjar så en del fel inte görs. Nu vet jag iallafall hur man virkar specialmaskorna. Så när jag väl börjar igen (på rätt ställe) så kommer det att gå undan. De här tofflorna har tre moment. Först sulan. (klar) Sedan det som ska vara runt foten. (repar upp för tredje gången) och sist skaftet. (blir intressant och se hur många gånger jag måste repa upp). Tessan de kommer att bli färdiga. När jag väl har lyckas med ena foten så kommer den andra gå som en dans. Hoppas de passar bara.

Idag kom jag ihåg mobilen. Men efter att ha varit duktig och ha hjälm på mig i går utan att ha barn med sig, så glömde jag den. I morgon kanske jag kommer ihåg båda sakerna.

Föresten så har jag bara tre mormorsrutor kvar innan det är dax att sy ihop lapparna. Tror nog David blir glad.

Försökte få folk att beställa ugglor av mig men ingen nappade. Mina barn och gubben min har lagt in beställningar. Men av dem så tjänar jag inga pengar på. Om någon är intresserad av ugglor så säg till. 50 kr st tar jag. Man får välja färg, ifall man ska ha öppna eller stängda ögon och fall man vill ha en nyckelring.

Måste säga för att fungera bra behöver man människor omkring sig som man tycker om. Både på nära och på avstånd. Hemma känner jag mig älskad, på jobbet känner jag mig omtyckt. Så jag ska nog ta mig igenom denna låga period som min kropp känner nu. Trivs ju både på jobbet och hemma.

Av Pia - 16 september 2014 06:49

Sitter på ett tåg senare till Stockholm central pga att min mobil låg kvar på köksbordet. Men fick en extra motionstur pga av det. Något positivt. Annars är jag ganska låg nu vill egentligen dra täcket över huvudet och ligga kvar där tills allt känns bättre. Har mycke press på mig nu. Både av andra och mig själv. Men med lite övertalning så sitter jag på pendeln till jobbet nu. Ibland måste man prata förstånd med sig själv för att inte falla ihop. Det kommer att gå över. Vet att jag kommer få skratta på jobbet och det känns mycket bättre att vara där än hemma. Så det är bara att kämpa på så kommer det att ge sig.

Jag har äntligen kommit på hur jag ska virka mina tofflor. Fick repa upp två gånger för att det inte funkade. Men har nu upptäckt Youtube och då är det hur enkelt som helst. Måste börja kolla där innan jag virkar något som jag aldrig har virkat förut. Jag sätter ut beskrivningen av stygnen jag har. När jag kollar på Youtube så behöver jag bara skriva förkortningen så kommer hjälp filmer fram. Skit bra.

Var hemma med David i går han har så ont i halsen så han vill inte äta även fast han är hungrig. Nu är han hos Peter, hörde att David inte ville äta kvällsmaten. Så jag misstänker att han är hemma i dag oxå.

Arg

Av Pia - 15 september 2014 10:25

Måste bara skriva av mig.
Är hemma på vab med David för han har ont i halsen. Vad hjälper bäst då jo glass.

När jag gick ut till min cykel för att åka och köpa glass så började grannen under mig anklaga mig för att borra och körs tvättmaskin i tid och otid. Hon står och gapar från sin balkong. Jag har inte borrat i min lägenhet det senaste året. Och hör själv att någon i huset borrar så alltså inte jag. Viss jag har tvättmaskin i lägenheten men är noga med att inte ha den på för tidigt eller för sent. Hon hade tydligen blivit extra störd i går under valvakan. I går att jag haft tvättstugan så min maskin har stått tyst de senaste dagarna. Blir så jävla förbannad när man blir anklagad för att göra saker som man inte har gjort. Tittade ju själv på valvakan. Sa förlåt om mina killar låter när dem är här då så hon att hon inte störs av dem utan av mig. Jävla kärring. Tar reda på vem det är innan man börjar anklaga. Man ska visa respekt till varandra men man behöver inte var knäpptyst bara för det man måste ju leva även fast man bor i en lägenhet.

Nu har jag skrivit av mig. Ha en bra dag.

Av Pia - 15 september 2014 07:11

Hade fullt ös igår. Har fixat pysselbordet så nu kan man sätta dig där och göra pyssel igen. Sedan har resten av lägenheten blivit städad. Bakade tigermuffins och röstade. Till slut kunde jag göra lite som jag har längtat efter. Sågade delarna till blombänkarna som jag ska bygga. Sprayat burkar och två av mina betong flaskor. De två jag har kvar ska jag spraya vita så jag kan göra dekupage på dem. Här kommer några bilder.

Av Pia - 11 september 2014 06:58

Är arg på den här förkylningen som inte vill ge sig. Igår morse kände jag mig riktigt bra men framåt lunch så började jag hosta och känna mig hängig igen. Så trött så jag sov nästa hela vägen hem.

Iförrgår så repade jag upp en del av toffla jag virkar tyckte den blev för sladdrig så nu har jag börjat om med en mindre virknål och försöker virka hårdare. Hittills efter tre varv verkar det bli bra.

Nu har jag bara 13 mormorsrutor kvar att virka innan jag kan sy ihop filten till David. Ser alltså slutet på projektet.

Av Pia - 9 september 2014 06:53

Igår var det en jobbig dag.först jobbet och sedan föräldrarmöte. Och på det en förskylning som inte har gett sig. Så när killarna väl var i säng och efter att informerat och fått information av Peter så skönk jag ner i soffan i halvliggande ställning tills det var dax att lägga sig. Så det blev ingen handarbete i går kväll.

Av Pia - 8 september 2014 06:26

Vad veckorna går snabbt. Hinner i ens blinka så har den gått.

Fortfarande förkyld med bättre, kan åka och jobba i allafall. Men jädras vilken förskylning.

Idag kommer mina underbara ungar hem. Har längtat efter dem lite extra denna vecka. Visste veckor så längtar man mera. Vet inte varför.

Ikväll är det föräldrarmöte. De har lyckats lägga bådas på samma dag. Jag går på Joakims och hoppas Peter tar Davids. Det är tur att man har en gubbe hemma som kan ge barnen mat och passa dem medans man är på möte.

Av Pia - 5 september 2014 07:40

Ett tag i går kväll ångrade jag mig att jag hade sagt till jobbet att jag skulle vara hemma i dag med. Nu är jag glad att jag gjorde det. Har högst sovit två timmar i sträck inatt huvudet känns som bomull, halsen känns som någon har slipat den och lämnat kvar dammet på olika fläckar. Det kliar och irriterar i örat. Men annars är det bra.

När jag är hemma så här märker jag hur bra jag trivs på jobbet. Längtar dit liksom. Tycker det är tråkigt att vara hemma. Det var länge sedan jag kände så. Just nu har jag det jävligt bra på jobbet. Underbara och trevliga kollegor, roligt jobb, bra chef. Jag lider med de som vantrivs på jobbet. Man är ju där så stor del av veckan. Jag tyckte om mitt förra ställe oxå och det hjälpte mig igenom min depression, problemet där var att det var för lite att göra. Om jag inte hade trivs så hade jag inte mått så bra som jag gör nu. De senaste åren har jag haft tur att få ha kollegor runt mig som jag trivs med.

På växel har jag nu lärt mig att öppna och stänga. Längtar efter nästa nya uppgift att lära mig så jag kan göra allt på jobbet.

Men nu när jag ändå är hemma och mår så att jag kan sitta upp i soffan så passar jag på att virka några ugglor. Har beställning på fyra. Även fast jag trivs på jobbet så kan jag känna att jag ibland skulle vilja ta ledigt en längre tid och få göra alla projekt som jag har i huvudet. Virka, pyssla, sy. Men den tiden kommer om några år är killarna större och behöver inte min hjälp lika mycket då kan jag nog göra mera projekt.

Om vi ska summera detta jag har skrivit så trivs jag med livet just nu. Och tänker njuta så länge det vara.

Ha en trevlig fredag.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards