acasadipia

Alla inlägg under september 2018

Av Pia - 13 september 2018 08:00

Vaknade - vill inte, gjorde det ändå. Gick upp - vill inte, gjorde det ändå. Duschade - vill inte, gjorde det ändå.
Klädde på mig - vill inte, gjorde det ändå. Åt frukost - vill inte, gjorde det ändå, gick hemifrån - vill inte, gjorde det ändå. Gick till pendel - vill inte, gjorde det ändå. Ja ni hör hur det är idag. JAG VILL INTE. Förlåt att jag skrek. Men jag vill verkligen inte göra någonting idag. Det är så jobbigt att känna så. Hoppas det ändra sig under dagen.

Att jag inte skrev i går beror på att jag lyckades stoppa i laddningsladden så att telefon inte blev laddad. Så hade typ bara 13 % kvar. Är man trött så händer detta. Laddade mobilen och min powerbank på jobbet i går så nu är båda laddade och redo.

Pusslade klart mitt pussel igår. Nu tror jag att jag ger mig för denna gång. Har ett pussel kvar men väntar nu. Ska kolla efter nya motiv på olika köp och sälj grupper.

Nä det får bli ett kort inlägg i dag vill inte mera. Kram

Av Pia - 11 september 2018 09:02

Hans mobil är lagad och jag ska hämta den efter jobbet idag.

Var hos terapeut nu på morgonen. Han påminde mig om vilken resa jag hade gjort. Hur jag har klarat av svårigheter och hur jag har gått vidare. Kände mig nästan som en superkvinna. Vilka berg jag har bestigit för att kunna sitta här nu och skriva om det. Men ändå känner jag frustrerad på mitt liv. Hatar att jag måste balansera så himmla mycket med allt. Ja jag vet att livet är en balansgång. Men innan fibron så behövde jag inte tänka om jag skulle orka att ta en promenad och samtidigt orka jobba en hel vecka. Då kunde jag visst bli trött av en lång promenad men efter att vilat lite så var det bara att köra. Nu kan jag ju inte det för tröttheten av promenaden kan hålla i sig i dagar. Visst blir man frustrerad. Ser andra familjer gör en massa roliga saker med sina barn på helgerna. Men jag måste hämta krafter på helgerna för att orka veckan som kommer.

Fy så tråkigt allt låter. Jag vill inte vara tråkig. Vill inte ha tråkigt. Vill ha roligt. Vara rolig. Men fan fibro att du hindrar mig.

Jag är iallafall lite piggare idag än jag var i går.

Av Pia - 10 september 2018 07:59

Vilka ska bilda regering? Vad händer? Många frågor. Skulle tippa på att många ringer och frågar idag. Som tur är behöver jag inte svara utan kan koppla vidare till informationen. Eller så ringer ingen och det blir jätte lugnt på jobbet. Vi får se.

Jaha igen. Nu är min värk obefintlig. Hugger till i bland med inget mer. Jävla skönt. Nu skulle de kunnat vara frid och fröjd. Nä inte är det. För då när värken inte härjar kommer utmattningen i stället. Huvudet är så trött. Vet inte alltid hur jag håller mig vaken. Vill sova och sova och sova osv. Nu är kampen mot tröttheten igång. Kommer knappt upp ur sängen det känns som kroppen sover även fast jag är uppe och gör saker. Varför kan inte jag får känna mig helt ok en längre tid. Utan en massa värk och en jävla trötthet som är så svår att kämpa emot. Visst är man trött när man går upp på morgonen tänker ni men jag tror inte ni känner samma trötthet hela dagen. Utan när ni väl kommer upp och börjar göra er i ordning för dagen blir ni pigga. Jag blir inte pigg. Jo lite piggar vid halv sju tiden i typ en halvtimme. Sedan kommer tröttheten över mig igen.

Usch vad jag gnäller. På väg till jobbet nu iallafall. Killarna är hos mig denna vecka så får lite annat att tänka på än mig själv.

Ha det!

Av Pia - 7 september 2018 08:06

Nu skrev jag ut det och tänker skriva det igen med stora bokstäver ÄNTLIGEN FREDAG. Så skönt att det är veckans sista arbetsdag. Så himla trött. Faktiskt så försov jag mig i morse. Vaknade kl sju utan väckning. Hade lyckats stänga av den. Men hann i väg normal tid ändå. Så sitter på det vanliga tåget nu. Så de på jobbet kommer inte märka att jag har försovit mig hihi.

På tal om jobbet så har jag ett stickprojekt där men det går långsamt. Många ringer och vill säga sina åsikter till höger och vänster och mitt i så här inför valet. Men den är på gång. En sjal till mamma. Ja hon vet om den. Köpte garnerna förra året på pyssel eventet jag var på. Hade tänkt ge henne sjalen förra julen men bättre sent en aldrig.

Pussel nr 2 klart! Ett till innan jag vilar mig från det ett tag.

Igår bad jag mina kollegor att påminna mig om att jag skulle sätta på en tvättmaskin när jag kom hem. Jag gjorde det och hängde tvätten oxå. Denna fina påminnelse hängde på dörren ut från vårat rum.

Som ni ser vi har skoj på jobbet. Uppmuntra varandra och hejjar på varandra. Och så har vi Fredagskram. Så idag blir det kram när vi går hem.

KRAM PÅ ER ALLA

Av Pia - 6 september 2018 07:33

Ok påväg att träffa en ny dietist. Min vanlig är på föräldraledighet. Se hur denna tjej är. Nya idéer på hur jag ska lyckas gå ner i vikt. Kommer liksom inte ner. Men går inte upp heller. Som jag sagt tidigare så måste jag ta det lungt med träning. Får öka den ytters lite så jag inte får för ont. Börjar fundera om jag har börjat bli rädd för värken. Orkar likdom inte få skov av den. Vill bara fungera. På rehab sa de att man får stå ut med lite värk när man tränar innan det blir bättre. Men jag står ut med lite värk hela tiden så lite värk till blir mycket värk. Balans mellan mycket värk och lite värk. Hela tiden den här balansen. Börjar faktiskt tycka riktigt illa om det ordet. Balans i livet, balans i vardagen, balans i ekonomin, balans mellan barnen, balans i ut och intag av energi, balans med värken. Ja ni se balans överallt. I vanliga fall tänker man inte på det. Men i mitt fall som har fibromyalgi och sviter kvar av utmattningssyndrom så kan jag inte bara ignorera det. Måste hitta balans så jag fungerar så normalt som möjligt. Som när jag har en massa energi och vill göra en massa så måste jag hindra mig och så tvärtom. Måste säga det är svårare att hindra sig att göra än att göra när man inte orkar. Lättare att bita ihop än att hålla tillbaka.

Ja försök att sitta och gör ingenting när du vet att det står disk på diskbänken tillexempel. Testa det. Att inte jäkta till ställen man ska till. Det är svårt när hjärnan vill och kroppen säger nej.

Det är så mycket jag vill göra nu. Huvudet mår bra, bättre än på väldigt länge. Vill städa hemma men är rädd att jag ska ta ut mig förmycket så det hindra mig att gå till jobbet. Så jag hindrar mig att städa så jag kan jobba och tjäna pengar.

Jag tror ni börjar förstå hur jag har det nu. Jag typ mår kanon samtidigt som det är skit.

Ha det.

Av Pia - 5 september 2018 07:54

Mitten av veckan. Nu är inte värken som är jobbig utan tröttheten. Har svårt att sova. De senaste nätterna har jag haft en dvala lik sömn. Sovit men inte sovit ändå. Så jobbigt att komma upp på morgonen. Skulle kunna vara i min dvala några timmar till. Sover varje lunch en 20 minuter för att orka resten av dagen. Men det är bra väder för värken. Har lite men inget som stör mig.

Sitter på pendeln och lyssnar på en som pratar med sin mamma högt och ljudligt. Ingen tanke på medpassagerare. Det är det jobbigaste med lokaltrafik. Man får sitta och höra andras prat. Själv försöker jag undvika att prata i telefonen på pendeln om det inte är akuta saker.

Ha det!

Av Pia - 4 september 2018 17:13

När jag skulle skriva i morse så var telefonen urladdad. Av någon anledning blev den inte laddad. Som tur är hade en kollega en laddare så jag kunde ladda.

Tusan vad varmt det är. Är det inte september? Men det positiva är luftfuktigheten låg så värken är helt ok.

Trött nu för jag fick ta en extra tur till telia för att lämna in Davids mobil som skärmen hade gått sönder igen.

Ska hem och pussla nu. Ha det!!

Av Pia - 3 september 2018 06:54

Tidig morgon. Börjar en timme tidigare idag. Varför? Undrar ni. Jo så jag kan sluta en timme tidigare och hinna åka och på trådning. (skönhetsvård) Fixa ögonbryn och överläppen. Försöker göra mig fin hihihi.

Vilken vecka började med värk och orkeslöshet. Skulle ha slutat med Gröna Lund och Europe. Men så blev det inte vissligen mådde jag bättre men David mådde inte bra. Han har fått magkatarr. Så han var sjuk hela veckan han oxå. Vi hoppas på bra artister nästa år.

Har pusslat. Har laggt klart ett och håller på med det andra nu. Sitter på balkongen.

Mitt olivträd har förökat sig. Undra om skottet klarar sig över vintern.

Igår satt jag och fixade i min bujo. Ni vet ny månad då behöver man fixa lite.

Ha en skön måndag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards