acasadipia

Alla inlägg under februari 2016

Av Pia - 29 februari 2016 06:56

Vill inte, vill inte gör någonting. Dwn känslan började komma krypande i lördags. Idag är den intensiv. Varje steg är en kamp mot jag vill inte. Just nu är det en kamp att sitta kvar på pendel och inte resa sig och gå hem igen. Det är några minuter kvar tills tåget ska börja rulla. Misstänker att vid varje station kommer jag ha en inre kamp att inte hoppa av och åka hem. Men vad ska jag göra hemma då? Ingen aning vill inte det heller. Vill liksom ingenting idag. Då tänker ni men gör sådant du blir glad över då. Jag brukar bli glad av att handarbeta men kan säga att det har inte hjälpt. Den enda gång i helgen då man kan säga jag blev glad var när jag såg hur surdegen hade jäst i söndags morse.

Bubblig och fin och det blev underbara surdegsfrallorna.

Nä nu ska jag nog försöka sova bort resan till stan. Kram

Av Pia - 26 februari 2016 06:58

Det är fredag igen. Har matat surdegen. Så det kan bli bak i helgen.

Nu ska jag svära lite så bli inte rädda.

Helvetesjävlaskit vad ont jag hade i går kväll. Hela kroppen värkte som en galning. Tänk er hur ont det gör när man slår i tån i tröskeln. Ta sedan den värken och sätt den på typ hela kroppen. Då har ni på ett ungefär värken jag hade i går. Två starka alvedon och slö titta på tv hjälpte hade bara molande värk när jag gick och la mig.

Innan värken satte in så var mamma och jag på Flügger och köpte takfärg. Vi åkte även förbi plantagen. Köpte en påskkaktus, tre pelagonsticklingar, en lilla kruka och påskservetter.

Min kompis och kollega kom hem efter två veckor i Marocko igår. Hon hade med sig presenter. Jag fick en underbar elefant ? och en nyckelring i form av en tekanna.

Av Pia - 25 februari 2016 07:01

Vågade ställa mig på vågen i morse. Enligt den så har jag gått ner ca två kilo. Hurra. Det beror nog på att jag har följt med mamma och Rasmus på kvälls promenaden de senaste två och halv vecka. Får fortsätta med det tills dem åker. Sedan får jag försöka komma ut själv.

Det är kallt ute men på något i luften säger att våren är på väg. Vet inte exakt vad det är men det är härligt.

Ibland känns det som kroppen går bakåt och huvudet framåt. Kroppen har molande värk. Huvudet är fullt med energi. Gå liksom inte ihop. Det blir ibland att jag gör för mycket och glömmer bort att kroppen i mår hundra procent bra. Utan kör på som den gjorde det. Då kommer det bakslag. Värken ökar och nedstämdheten ökar. Känslan att inte räcka till ökar. Man vill bara lägga sig i fosterställning under täcket medans alla känslor far runt i kroppen. Jaja kommer igen mig snart. Försöker ta det lungt och inte göra för mycket.

Av Pia - 24 februari 2016 08:40

Igår skulle jag ha varit hos min läkare men de ringde från vårdcentralen och sa att hon var sjuk. Eftersom min sjukskrivning gick ut i går fick jag lov att gå på dropp-in för att förlänga den. Fick även en ny tid till min läkare nästa vecka. Får hoppas att hon inte är sjuk då med. Får även hoppas att det inte blir strul med försäkringskassan nu.

På väg till jobbet nu. Det positiva med detta var att jag fick lite sovmorgon idag. Himmla skönt. Men är trött som bara den och kroppen molar.

Solen skiner iallafall.

Av Pia - 23 februari 2016 07:03

Nu är det färdigt. Lite små justeringar från min sida men det gör jag i helgen.

Lamporna kom inte upp. Men såg i dagsljuset att tacket var flammigt, så jag ska måla taket en gång till och då är det tur att lamporna inte är på plats. Som ni hör så försöker jag tänka positivt.

Har kommit halvvägs på den andra stora mormorsrutan till Davids kuddfodral.

Idag ska jag till läkaren och jag tror det kommer att bli att jag går upp i tid till 75%. Kommer jag att orka det? Vet faktiskt inte. Är just nu inne i en period då jag är tröttare än vanligt och kroppen har en molande värk. Påfrestningarna av renoveringen av köket har. Kanske satt sina spår. Men jag kämpar på.

Sitter nu pp pendeln och ett barn tittar på film på sin mobil med väldigt hög volym. Sitter långt bort och hade hoppas på att någon vuxen som sitter närmare kunde säga till. Men ingen gör det. De byter plats istället. Nu kom någon som satt ännu längre ifrån och sa till. Så jag slapp.

Av Pia - 22 februari 2016 06:57

Vart tog helgen vägen. Det sa bara Swich så var den över.

Har hunnit baka två omgångar surdegsfrallorna. En till mig och en till mamma. Hon fick med dinkelmjöl så hennes IBS-mage ska må bra.

Fick upp klockan och kalle-tavlan i köket oxå.

Stor skurade badrummet i helgen. Ångade rent och dammade rent. Härligt när man gör saker som man har skjutit upp ett tag.

Idag kommer två snickare och rättar till felen i köket. Får hoppas att det blir klart nu.

Har några mål denna vecka.
1. Få upp sista tapeten i köket
2. Få upp några våder av renoveringstapeten i hallen.
3. Röja och städa vardagsrummet.

Annars ska jag vila så mycket som möjligt.

Hoppas ni har roliga och bra mål för denna vecka.

Kramar

Av Pia - 19 februari 2016 06:54

Vad veckorna går fort. På måndagen tycker man jag har hela veckan på mig och så helt plötsligt är det fredag och man undra vart tog denna vecka vägen.

Har upptäckt en negativ sak med nyrenoverad kök. Det är jätte kul att fixa och dona i köket. Men tyvärr så kommer resten av lägenheten i glömska. Typ man går på toaletten och tänker borde städa här. Vad gör man när man är klar där? Jo man släcker och stänger och går in i sitt fina kök och pysslar där istället. Jag får ta mig i kragen idag när jag kommer hem från jobbet och göra fint i badrummet.

På tal om köket. Satte en fördeg imorse. Så ikväll sätter jag degen och i morgon bakar jag den första sattsen surdegsfrallorna i detta underbara kök. Härligt!

Ikväll ska mamma och jag ha räkfrossa och baren får tacos. Mums.

Ha en härlig fredag!

Av Pia - 18 februari 2016 07:03

Har varit hemma med Joakim som har haft ont i halsen, huvudet och snorig. Samt allmänt risig. Hal låg framför tv hela tisdagen. Framåt kvällen piggnade han till lite och började pyssla. Igår hade det vänt men vi tog en extradag hemma. Idag är vi i väg alka tre. David försökte med alla trick han kunde komma på för att få vara hemma. Men det gick jag inte på.

Själv då. Jo i måndags var jag så trött att jag knappt visst vad jag hette. Gäspade som en galning och frös. Mamma hörde antagligen på min röst att jag inte mådde bra så hon pysslade om mig. Hon bäddade nytt i barnens sängar och packade sin bil med påsar som skulle till Brista (återvinningen). Så när jag kom hem tog jag bilen och åkte med den till brista och tömde ut skitet. Efter det när jag kom upp i lägenheten var det som något lättade från axlarna. Lagade mat till oss alla (öven mamma) röjde i köket. Satte mig och började virka. Kan säga jag hade inte rört mina hantverk på två dagar så det var något positivt. I tisdags morse gick jag upp någorlunda pigg och klädde på mig. Men medans jag åt frukost komm Joakim och såg eländig ut. Han brukar inte vara hemma för små saker så när han kommer och säger jag tror inte jag orkar en dag i skolan var det bara att vara hemma.

Det är lättare att vara hemma med Joakim än David. Joakim ligger stilla framför tv hela tiden så jag kan slumra i sängen. Så jag passade på att vila jag med.

Igår passade jag på att testa ugnen. Bakade chokladmuffins. Mumsiga blev dem allt.

David gick hem efter skolan i går och kom hem med en kompis. Strax efter ringde mamma och frågade i fall Rasmus och hon fick komma. Så vi fick fullt hus någon timme igår. Rasmus vägrade gå hem han vill hem till mig och kolla läget.

Idag känner jag mig någorlunda pigg för att vara jag.

Ni får ha en trevlig torsdag!

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards