acasadipia

Alla inlägg under oktober 2014

Av Pia - 21 oktober 2014 07:56

Var hos doktorn i går fick förlängning på sjukskrivningen. Bra för mer än halvtid orkar jag inte. Men fick en känsla att läkaren var fundersam mot sjukskrivningen pga försäkringskassan. Tänk nu har det gått så långt att doktorerna inte vill sjukskriva folk bara för att försäkringskassan kanske bedömmer att patienten visst kan jobba. Sedan ha kassan 30 dagar på sig för att bestämma om man får pengar eller inte. Bara för man är sjuk så slutar ju inte räkningarna att komma. De måste ju betalas. Undrar hur många som har hamnat i ekonomiska problem efter att ha väntat på pengar från försäkringskassan?. Slut gnällt.

Så här ser duken ut som jag virkar.

Jag är lite tokig just nu. Har snöat in på min trassliga härva. När jag skulle börja nysta den klanta jag till det och har fått sitta och trassla upp det innan jag har kunnat nystan upp det på nystpinnen. Det knäppa är att jag blir helt lugn när jag gör det. Trivs liksom. Längtar nästan hem så jag får fortsätta. Jag hel tokig.

Av Pia - 20 oktober 2014 08:07

Vad tiden går fort var det inte sommar nyss. Sitter på pendeln denna första dag i denna vecka. Känner mig ganska nöjd att jag gör det. Egentligen så är det ingen bra bag idag. Känner mig låg och har ont. Känner mig nöjd att jag struntar i dem känslorna och tar mig i väg.

I lördags tog gubben och jag en promenad till Coop. För er som inte vet så brukar den promenaden ta ca 25 minuter ena vägen. Tror det tog drygt 40 minuter dit och närmare en timme hem. Är så slut så allt gick i slowmotionen. La mig i soffan när vi kom hem och sov en och en halvtimme så jag var någorlunda kontaktbar under kvällen.

På söndag gick vi till återvinningen med diverse skräp. På vägen hem gick jag förbi min förra detta svärmor och fick två kilo lingon av henne. Han hem och lägga mig fem minuter innan min vän och kollega Pia meddelande att hon tänkte komma om ca en timme. Det var bara att ta fram dammsugaren. Hann med att vila lite innan hon kom med sina fina hundar. Vi fikade med muffins, tog en liten promenad och fikade igen. Det är så mysigt att ha hund i sin närhet.

På vägen hem i fredags såg jag denna cykel. Visseligen gillar jag virkning och stickning men man behöver inte överdriva.

Lite handarbete har jag förstås hunnit med. Lagade knäna på Davids mysbyxor.

Har börjat på en julduk oxå. Har tyvärr ingen bild på den får ta kort i kväll.

Idag kommer mina underbara ungar hem.

Allmänt · Pyssel · SY · Virka
Av Pia - 17 oktober 2014 07:53

Imorgon får jag sova tills jag vaknar, jippi. Vaknar säkert kl 6.00 men då får jag ligga kvar. Härligt.

Idag känner jag mig väldigt 80-talet eller vad tycker ni?

Har varmt om handlederna oxå

Värken är mycket bättre idag. Bara molande. Så det är bättre.

Ha en bra Fredag.

Av Pia - 16 oktober 2014 07:55

Sitter nu på pendel till jobbet igen. Kroppen värken är extremt trött. Men det känns som jag har en starkare vilja just nu. Så jag utfärdar smärtan och kör på.

Eftersom jag klanta till det när jag tog upp garn härvan så får jag hålla på att trassla upp garnet för att få den på nystpinne till ett nystan. Lite jobbigt men faktiskt lite rogivande oxå.

Ha en bra dag.

Av Pia - 15 oktober 2014 08:03

Nu har jag bestämt måste ta tag i mig själv. Hitta den där energin jag brukar ha. Det kommer att bli jobbigt men ska kämpa på. Vill känna mig glad och pigg och med energi så man orkar göra lite roliga saker. I går bestämde jag mig för att få gjort tre saker. Disken, gå ut med tidningar och vika och hänga tvätten. Gjorde allt kände mig jätte nöjd. Nu tänker ni det gör man väl bara det var väl inget jobbigt. Nä om jag mått bra hade jag bara gjort dem plus en hel massa saker till. Men mår man som jag just nu så blir varje sak som ska göras stor. I dag sk jag vattna blommorna och pyssla med dem som ta bort vissna blad, klipp ner några pellisar. Ska även steka pannkakor.

Något som fortfarande jag kan göra utan att det tar emot är mitt handarbete. Det är nästan så att jag hämtar energi från det. Har iallafall gjort klart påskduken. Ska bara sy runt den nu.

Fick hem min nystpinne igår. Så nu ska jag försöka få denna härva till ett nystan

Tror ni jag lyckas?

På jobbet håller jag på att sy ihop mormorsrutorna till Davids filt. Har gjort 6 av 16 rader och sedan ska jag virka en svart kant runt hela filten.

Av Pia - 13 oktober 2014 09:02

På pendeln satt jag och skrev på ett blogginlägg. Men blev avbryten och var inne på en annan sida. När jag kom tillbaka till bloggen var hela inlägget borta. hade suttit och skrivit i tio minuter. Blä vad sur man blir.


Gör ett nytt försök nu.


Idag känns mina ben och armar som gele. Värkande gele. På något sätt har jag lyckas lämna barnen och tagit mig till jobbet. Som tur var så ringer det inte så mycket så jag hinner skriva detta. Jag är så imponerat att jag lyckades ta denna geleklump till jobbet, hoppas att jag lyckas ta den hem oxå.


I torsdags så hann jag jobba i en halvtimme sedan ringde de från skolan och sa att Joakim var sjuk. Det vara bara att packa ihop och åka hem. Joakim fick vara hemma på fredagen oxå men han mådde mycket bättre så vi tog en promenad till affären efter lunch och handlade fika och fredagsmys. Det som är bra att vara hemma med honom är att jag oxå kan få vila. Joakim är så stor nu så han gillar att lika att slappa framför TV.


Har börjat med en ny bok Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg



Det verkar varen en rolig bok.


Ha en bra dag.

Av Pia - 9 oktober 2014 07:54

Vågade inte ta på mig något annat an gummistövlar. Man vet ju inte om regnet öser ner när man ska hem.

Igår blev den första av fyra muffinsar klar. Ser riktigt god ut. Nästan så god så man kanske ska baka riktiga.

Fick upp skotorken utan att borra. Eller jag försökte borra men min borrmaskin orkade inte. För hårda väggar. Undrar ifall tanten under kommer att klaga borrade ju i hela 30 sekunder innan jag insåg att det inte var någon mening att fortsätta. Hihihi.

Idag känns det lite bättre allt är inte skit. Har bara lite små molande i kroppen. Humöret är bättre. Mådde faktiskt bättre när jag åkte hem från jobbet i går än när jag åkte till. Det måste bero på mina trevliga kollegor.

Ha det bra.

Av Pia - 8 oktober 2014 08:44

Idag har himmelen verkligen öppnat sig. Även fast jag har min regncape och gummistövlar på mig så är halva jag blöt.

Idag kryper det i kroppen. Ingen rolig känsla. Man vill bara försvinna tills krypet har försvunnit. Byta kropp med någon ett tag. Uppsvälld känner jag mig oxå. Inget är bra helt enkelt.

Ha en bra dag ni andra.

Presentation


Denna blogg handlar om mig och mina intressen samt hur jag kämpar med vardagen.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

a casa di Pia

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards